Részletes keresés

Hírek

MAGYAR POWER 50: MÚZEUMI EMBEREK A LEGBEFOLYÁSOSABBAK LISTÁJÁN

MAGYAR POWER 50: MÚZEUMI EMBEREK A LEGBEFOLYÁSOSABBAK LISTÁJÁN

2017-04-25

Műértő idén is elkészítette a magyar Power 50 listáját, az ArtReview folyóirat hagyományos Power 100-ának mintájára, némileg más, a hazai viszonyokra adaptált módszerekkel. Mi pedig idén is megnézzük, hol helyezkednek el a múzeumok vezetői, munkatársai. 

 

Czóbel holland fonákjai

Czóbel holland fonákjai

2017-04-24

A szentendrei Czóbel Múzeum felújítását követő tavalyi nyitás az állandó kiállítás újraértelmezésére, átrendezésére is alkalmat teremtett. A kurátori koncepció szerint ez a megújult állandó kiállítás sokkal inkább lesz „állandóan változó”, feledtetve az előző évtizedekben mit sem változó „állandót”. A folyamatos megújulást a korábban mellőzött grafikák sűrűbben váltakozó bemutatása biztosítja, de látványosabb frissítéseket eredményez, hogy a múzeum törzsanyagát kiegészítve, évenkénti váltásban számos magán- és közgyűjteményben őrzött Czóbel-festmény – köztük nem kevés nagyon ritkán látható mű – kerül a közönség elé. Ilyen például a most kivételesen csupán néhány hónapra vendégszereplő korai remekmű, a Körhinta, mely tavaly ősszel a BÁV aukcióján ért el rekordárat, és csak a márciusi újrarendezésig lesz látható.

Nők a Bauhaus iskolából

Nők a Bauhaus iskolából

2017-04-19

A Bauhausról először Moholy-Nagy László, Mies Van der Rohe, Walter Gropius vagy Josef Albers jut eszünkbe. A majdnem 100 éve alapított iskolában (1919-ben nyitotta meg kapuit) azonban számtalan képzőművésznő is tevékenykedett, nem ritkán az iskolapadból kikerülve az új tanévben tanári szerepkört betöltve.

A világ műtárgypiaca 2016-ban

A világ műtárgypiaca 2016-ban

2017-04-12
Most jelent meg a világ egyik vezető művészeti vásárának, az Art Baselnek, és az egyik vezető pénzügyi szolgáltató cégének, az UBS-nek a közös, The Art Market 2017 című elemzése, és a műtárgy.com Magyarországon első
5 szempont a megfelelő képkeret kiválasztáshoz

5 szempont a megfelelő képkeret kiválasztáshoz

2017-04-11
Az, hogy a keret fontos, tagadhatatlan. Mégis, olykor méltatlanul kevés figyelmet fordítunk a kiválasztására, vagy azért, mert nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget vagy azért, mert nem is tudjuk, mi alapján kéne választan
A jedi ismét visszatér a BÁV 4. Plakátaukcióján

A jedi ismét visszatér a BÁV 4. Plakátaukcióján

2017-04-07

Szinte minden műfajban kultuszfilmeket vonultat fel a BÁV 4. Plakátaukciója. Ezek az eredetileg tömeggyártásban készült, mára már alig néhány darabban fellelhető alkotások nem csupán a gyűjtőknek szánt filmművészeti kordokumentumok, de új lakberendezési alternatívát is nyújtanak. A Magyarországon még mindig alacsony áron kapható alkotások, a nemzetközi trendeket látva jó befektetésnek ígérkeznek. Az április 19-én kalapács alá kerülő 150 plakát olyan hazai és külföldi klasszikusokat vonultat fel, mint A jedi visszatér, Szellemirtók, Vissza a jövőbe vagy a Hegylakó. A magyarok közül a Szerelem első és második vérig, A kenguru, Ezek a fiatalok, Menekülés a győzelembe vagy a legendás sci-fi rajzfilm: Az idő urai.

Barabás Zsófi kiállítása Moszkvában

Barabás Zsófi kiállítása Moszkvában

2017-04-07

Az Alvitr Gallery a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központban rendezi meg Barabás Zsófi „Kiterjesztés” című szólókiállítását 2017. április 7. és 30. között. A kiállítást ezt megelőzően az Alvitr Gallery  Jekatyerinburgban mutatta be saját kiállítási programja részeként.  A tárlaton szereplő festmények, grafikák és objektek Barabás különböző korszakait képviselik, bemutatva a művészi alkotómunka különböző aspektusait. A kiállítást Szoboszlai János, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet tanszékének tanszékvezető docense nyitja meg április 7-én, 19.00-kor, a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központban.

 

Tavaszi lakás átalakítás plakáttal

Tavaszi lakás átalakítás plakáttal

2017-04-06

Ha már itt a tavasz, és a természet is újjá éled, érdemes lakásunk összes rolóját felhúzni, az ablakokat kitárni, és beengedni a tavasz illatát. Ha pedig elérkezik a tavaszi nagytakarítás, ne csak a port söpörjük ki, gondoljuk újra lakásunk belső tereit, és frissítsük fel a légkört egy teljesen új és merész ötlettel: plakáttal.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Partnerek

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.