Részletes keresés

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop up kiállítást ne hagyd ki

Ha érdekel a kortárs magyar fotográfia, ha szívesen megismernéd hazai alkotók izgalmas projektjeit, magas kvalitású munkáit, ha kedveled a nem egészen szokványos kiállítótereket, akkor van számodra egy jó hírünk: a Random csoport Here We Are! címen csoportos fotóművészeti kiállítást rendez, ráadásul egy modern közösségi iroda, a KUBIK falain belül.

 
 


Hogy kik is ők? A Random egy művészeti szervezet, amely lehetőséget teremt a tagok számára, hogy bemutatkozhassanak a hazai és a külföldi közönségnek. Szellemi műhelyként tematikus kiállításokat, workshopokat szervez, szakmai párbeszédet biztosít. 2012-ben a Mai Manó Házban indultak útnak, és missziójuk, hogy évente megrendezésre kerülő kiállításokkal közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a kortárs magyar fotográfiát.

Ízelítőként a február 24-én nyíló kiállítás alkotóinak munkáiból szemezgetett a műtárgy.com

Kaulics Viola



Kaulics Viola 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán. A Random egyesület egyik alapító tagja. 2007-ben Illés Istvánnal együtt készített filmjük (füst-szív) az @RC videópályázatán a legértékesebb társadalmi célú üzenet kategória díját nyerte el. 2014-ben pedig a Balkon Kortárs Művészeti Folyóirat INSIDER-díjat ítélt neki.

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop kiállítást ne hagyd ki

 

Kaulics Viola: Antifeminista és feminista akt, 2015. (250.000 Ft.)

 

Sprenc Balázs


Sprenc Balázs munkája kemogram, ami hasonlít a fotogramhoz, azonban meglepő módon kamera nélkül készül. Az alkotó fényérzékeny anyagon vegyszerekkel történő festéssel éri el a kívánt hatást.

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop kiállítást ne hagyd ki

 

Sprenc Balázs: The story of nine dots (80.000 Ft.)

 

Polgár András



Polgár András 2015 óta kifejezetten Indonézia sziget tengerére koncentrál fotográfiai munkáin. Útjai során lencsevégre kapta a helyi szubkultúrák jellegzetes képviselőit. Felvételein őszinte, és olykor egészen intim portrékkal találkozhatunk. Megörökítette a Balin már-már helyi jellegzetességnek számító transzszexuálisok életét is, akik a nemátalakító műtétet követően szívesen választják a szigetet lakóhelyükül.

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop kiállítást ne hagyd ki

 

Polgár András: Kiki 2016. részlet a TransX sorozatból Bali, Indonézia (60.000 Ft.)

 

Diósi Máté



Diósi Máté 2016-ban végzett a MOME fotográfia szakán. Gömb elnevezésű sorozatáról így ír: "A Gömb sorozat egy régóta érlelt és folyamatban lévő munka, mely még képlékeny, alakulóban van.

A gömb testek megjelenése mind természeti, mind urbánus környezetben irreális hatást keltenek tökéletes geometriájukkal. Ugyanakkor ez a természet leghatékonyabb, legkisebb ellenállással létező elemi alakzata is. Eme két pólus között létrejövő vizuális feszültség inspirált."

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop kiállítást ne hagyd ki

 

Diósi Máté: Gömb, 2015. (60.000 Ft.)

 

Sióréti Gábor



Sióréti Gábor a villamosmérnöki diploma megszerzése után előbb segédoperatőri, majd a Szellemkép Szabadiskolában fotográfusi végzettséget szerzett, az iskolának később oktatója is lett. Több hetilapnak is készített riportokat, portrékat, a Magyar Narancs fotóriportere, képszerkesztője. 2012-ben Breast Feeding sorozatával kiérdemelte az International Photography Award zsűrijének honorable mention elismerését. 2011-ben jelent meg fotóalbuma, Árnyékváros címmel.

Ha érdekel a kortárs magyar fotó, ezt a pop kiállítást ne hagyd ki

 

Sióréti Gábor: Replanning, 2010-2016. (50.000 Ft.)



A kiállítók teljes névsora: Diósi Ádám, Lázár Emese Alexandra, Kaulics Viola, Kolozsi Bea, Mészáros László, Mucsy Szilvia, Nunkovics Róbert, Pataki Vukov Ágnes, Polgár András, Sióréti Gábor, Somogyvári Kata, Sprenc Balázs, SzamiArt, Urbán Ádám, Vedres Ági

A kiállítás megnyitóján Birkás Mona videóját tekinthetjük meg.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com
...


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.