Részletes keresés

11062 . Tétel

Herendi. Szávoszt Katalin (1941- ): Afrodité. Színesen, kézzel festett porcelán, jelzés nélkül, tűzrepedésekkel, m:29cm Egyedi művész példány! Gyűjtői darab. 'Nők kertje címen 1996-tól készítek porcelán plasztikákat.

Aukciós tétel Archív
Megnevezés:
Herendi. Szávoszt Katalin (1941- ): Afrodité. Színesen, kézzel festett porcelán, jelzés nélkül, tűzrepedésekkel, m:29cm Egyedi művész példány! Gyűjtői darab. 'Nők kertje címen 1996-tól készítek porcelán plasztikákat.
Műtárgy leírás :
Herendi. Szávoszt Katalin (1941- ): Afrodité. Színesen, kézzel festett porcelán, jelzés nélkül, tűzrepedésekkel, m:29cm Egyedi művész példány! Gyűjtői darab. 'Nők kertje címen 1996-tól készítek porcelán plasztikákat. Női figurákat, 'akik' ülnek, állnak, pihennek ágyakon, különböző párnákon. Ez egy női világ mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek szerintem a női lét sajátjai: a természetesség, kedvesség, némi erotika és könnyed szerepjátszás. Ennek a vonulatnak a folytatása a most bemutatott Herendi áttört oszlopon ülő kalapos lány, a szélfútta, hosszú ruhás, távolba néző és láblógató társa, a párnán heverésző, hosszú hajú és a labdán ülő cirkuszi fiatal lány. Mindegyik egy-egy pillanatot őriz, az elengedettség, a merengés pillanatát, ami oly fontos egy nő életében. Ezek a harmónia, a magába feledettség percei, egyben a dolgok kisimításának ideje is. A figurák a megelőző periódushoz képest felöltöztek. Ruhát viselnek, az alkalomhoz illő, örök darabokat. Amikor 1999 elején megkaptam a lehetőséget, hogy a Herendi-masszát kipróbálva figurákat alkossak, mintegy 38 különböző alak készült. Ezekből születtek meg a mostaniak. Sok rajz, dekortery, anyagvázlat előzi meg az eredményt, és főleg sok-sok közös munka kiváló herendi szakemberekkel. A figurák öntéssel készülnek, míg a rájuk kerülő drapéria szabad kézzel. Ezzel a sajátos technikával tudunk eljutni a porcelánanyag vékonyságának és áttetszőségének lehetséges határáig. A szabadkézi technikával egy koreográfián belül ismételhetők a mozgást követő redők, fokozva az egyediséget. A dekornál igyekeztem maximálisan ,,élni' hagyni a porcelánt és az anyagredőket. Így a felülethez alkalmazkodni képes rajzos dekorokat terveztem.' Szávoszt Katalin
https://www.darabanth.com/hu/nagyaukcio/36/kategoriak~Porcelan-keramia-uveg/Porcelan~15523/Herendi-Szavoszt-Katalin-1941-Afrodite-Szinesen-kezzel-festett-porcelan-jelzes-nel~II2457789
Kategória :
Egyéb műtárgy
Aukció dátuma :
2021-11-06 18:00
Aukció neve :
36. Major auction
Aukció/műtárgy helye :
1061 Budapest, Andrássy út 16.
Kikiáltási ár :
85 000 Ft
műtárgy.com azonosító:
3235867/20
Eladó:
Darabanth Kft
Cím:
Magyarország
Budapest
1061
Andrássy út 16.
Nyitvatartás:
Hétfő: 10-17 Kedd: 10-17 Szerda: 10-17 Csütörtök: 10-19 Péntek: ZÁRVA Hétvége: ZÁRVA
Telefon:
317-4757, 266-4154, 318-4035
Kapcsolattartó:
Csonka Krisztián
Weboldal:
Bemutatkozás:
A tételek a leütési ár + 22% jutalék megfizetése után kerülnek a vevő tulajdonába. Ha a tételt nem személyesen veszik át, a vevő a postaköltség, biztosítási díj megfizetésére is köteles.
Darabanth Kft

Hasonló műtárgyak

Érdekel a műtárgy

A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hiba!

A művelethez kérem jelentkezzen be!

Emailben küldöm

Biztosan szeretné elküldeni emailben a műtárgyat?

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.