Detailed search

News

Egy aukció a tokaji ritkaságoknak szentelve

Egy aukció a tokaji ritkaságoknak szentelve

2018-02-22

Az aukciókon gyakran szerepelnek italkülönlegességek is, erről beszámoltunk egy korábbi cikkünkben. A világhírű tokaji borok rendre felbukkannak a nagy nemzetközi aukciósházak kínálatában, itthon pedig az április 21-én megrendezésre kerülő, hatodik Nagy Tokaji Borárverésen juthatnak hozzá igazi ritkaságokhoz a gyűjtők.

Római kiállítás főszereplője a Szépművészeti Múzeum Raffaello-festménye

Római kiállítás főszereplője a Szépművészeti Múzeum Raffaello-festménye

2018-02-15

A Szépművészeti Múzeumtól kölcsönzött Raffaello festmény, az Esterházy Madonna a főszereplője a római Barberini-képtárban rendezett, április 8-áig látható kiállításnak. A kiállítás kurátora Cinzia Ammannato művészettörténész, aki kihangsúlyozta, hogy a magyar múzeum felújítása rendkívüli lehetőséget adott az Esterházy Madonna római bemutatására. Az 1508-ra datált kép, annak ellenére, hogy befejezetlen (Mária arca és a gyermekek az aláfestés fázisában maradtak), hűen tükrözi az itáliai reneszánsz törekvéseit. A kompozíció és a színvilág harmonikus, Madonna testtartása pedig a Kuporgó Vénusz néven ismert antik szobor Leonrdo-féle parafrázisát követi és fejleszti tovább.

Absztrakt grafikák a kalapács alatt

Absztrakt grafikák a kalapács alatt

2018-02-13
A grafikák közül a legtöbbször a figuratív alkotások kerülnek a figyelem középpontjába, pedig a magyar művészek között számos kiváló absztrakt munkákat készítő alkotót is találhatunk. A műtárgy.com ezért most a 20
Vegyen 40 ezerért Aba-Novákot!

Vegyen 40 ezerért Aba-Novákot!

2018-02-12

Nem csupán gyűjtői, hanem befektetési szándékkal is érdemes ellátogatni a BÁV február 21-i grafikai aukciójára, ahol 150 év több mint 200 műalkotását válogatták össze az Aukciósház szakértői. A magyar grafikai piacot ugyanis kifejezetten alacsony árak jellemzik, holott hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a műfajban. A kedvező áraknak köszönhetően a legnagyobb alkotók grafikáihoz is hozzájuthatunk akár néhány tízezer vagy százezer forintért, így a BÁV árverésén is többek között Aba-Novák Vilmos, Szőnyi István, Kondor Béla, Kassák Lajos vagy éppen Maurer Dóra műveiért szállhatunk harcba.

Magyar siker Frankfurtban – 1. helyezett a Herendi bravúrváza

Magyar siker Frankfurtban – 1. helyezett a Herendi bravúrváza

2018-02-12

 Február 11-én Frankfurtban kihirdették a „Tableware International Awards of Excellence 2018” verseny nyerteseit. Több mint 100 nemzetközi cég közel 300, az étkezéssel, szervírozással, asztali dekorációval kapcsolatos terméket nyújtott be a pályázatra, ahol 16 kategóriában választottak győztest. A nagy múltú Herendi porcelánmanufaktúra két alkotása is a legjobb háromba jutott, Dísztárgy kategóriában a hagyományos, pikkelyes mintával díszített, modern díszváza bizonyult dobogósnak, míg Kézműves kategóriában a nagyméretű, figurális, lepkés bravúrváza hozta el az első helyezést.

Újra felfedezett Dalí és vibráló Magritte aukción

Újra felfedezett Dalí és vibráló Magritte aukción

2018-02-12

A XX. század fordulatai olykor az emberiség addig rejtett arcát tárták fel. Mint mindig, ezekben az évtizedekben is a legjobb, leghitelesebb és legkülönfélébb eszköze a művészeteknek volt: olyan stílusteremtő, konvenciókkal szemben álló, új látásmóddal bíró művészeket ismerhetett meg a világ, akiket azelőtt talán még a legvadabb fantáziájában sem tudott volna elképzelni senki. Váltakozó eszmék, stílusok, trendek és különféle szemléletváltozások közepette alakult ki a szürrealizmus irányzata  az irodalomban és a képzőművészetben egyaránt.  A törekvés célja a valóságnál is valódibb dolgok ábrázolása, lelkünk mélyebb rétegeinek, a tudatalattinknak a feltárása volt.

More news

Actual auctions

More auctions

Latest works of art from our Partners

I send this to a friend

Are you sure you want to send this to a friend?

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.