Detailed search

News

Mesterművek az arab Louvre-ban

Mesterművek az arab Louvre-ban

2017-11-20

November 8-án megnyílt a Louvre Abu Dhabiban. A kezdeményezők tíz éve állapodtak meg a párizsi múzeummal, céljuk az arab világ első univerzális múzeumának létrehozása volt. Az átadás öt évet csúszott. Az épület Jean Nouvel, francia építész tervei szerint épült, különlegessége a „Rain of Light” nevet viselő, 180 méter átmérőjű tetőszerkezet, amely az arab megoldásokhoz hasonlít. A tetőn keresztül – amint azt a neve is mutatja – fényesőként hatol be a fény. A múzeum költségei elérték a másfélmilliárd eurót. A párizsi testvérmúzeum már a puszta névhasználatért is jelentős összeget kap Abu Dhabitól.

Leonardo da Vinci Salvator Mundi-ja aukciós történelmet írt

Leonardo da Vinci Salvator Mundi-ja aukciós történelmet írt

2017-11-16

New York-i idő szerint tegnap 19:00-kor kezdődött a Christie’s Háború utáni és kortárs műveket felvonultató aukciója, ahol a Leonardo Da Vinci Salvator Mundi-ját is aukcionálták. A licit 400 millió dolláron zárult le, így aukciós jutalékokkal együtt 450, 3 millió dollárért a világ legdrágább nyilvánosan árverezett műalkotása lett. Az aukció teljes bevétele 785,9 millió dollár volt. Ez az összeg az említett művön túl, Andy Warhol, Mark Rothko, Jean Dubuffet és Kerry James Marshall leütéseiből áll össze.

Magyarok a Viennacontemporaryn  -  Fából kerek vaskarika

Magyarok a Viennacontemporaryn - Fából kerek vaskarika

2017-11-16

Az acb, a Vintage és a Kisterem Galéria együttműködéséről az elmúlt években sokat cikkeztünk már: Bookmarks címmel 2014-ben Budapesten, majd 2016-ban a kölni vásáron rendeztek hasonló közös bemutatót az általuk képviselt neoavantgárd és kortárs művészek munkáiból, ezt követte idén tavasszal New Yorkban az Elizabeth Dee galériával karöltve bemutatott válogatás. A szeptember végi Viennacontemporaryn való közös részvételük – a vásár fókuszában idén Magyarország állt – e munka folytatása, ám a súlypontok kissé most is újrarendeződtek. Erről kérdeztük az anyag összeállításáért felelős kurátort, Mélyi Józsefet.

Plakát, a megunhatatlan

Plakát, a megunhatatlan

2017-11-14
A régi plakátok manapság nagy népszerűségnek örvendenek, és ez nem is csoda, hiszen hatásosan mesélnek a régmúlt idők kultúrájáról, társadalmáról, a nagyvárosok mindennapjairól. Ezenkívül eredeti funkciójuknak megfe
Négy nappali, négy festmény

Négy nappali, négy festmény

2017-11-13
A nappali az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, hiszen ott össze tud gyűlni a család, és a családtagok akár együtt, akár külön-külön, de egy légtérben tudják eltölteni az időt. Ezért aztán különösen fontos, hogy
More news

Actual auctions

More auctions

Latest works of art from our Partners

I send this to a friend

Are you sure you want to send this to a friend?

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.