Detailed search

News

FRIDA & POP

FRIDA & POP

2018-07-09

Bőség zavarával küszködünk, ha Frida Kahlóra vonatkozó utalásokat keresünk a pop kultúrában, erre az MNG most megnyílt kiállítása is utal egy külön teremben, ahol a Kahlo tetoválásoktól a – tényleg nonszensz – FK Barbie babáig bőséges fotómontázs jelzi, hogy mára valóban ikonikussá váltak a mexikói művész arcai, színei, viseletei. Egy színpadkép erejéig Madonna is megjelenik a felsorolásban, márpedig ő hosszú évek óta következetesen visszanyúl Kahlóhoz, pályája során számos gesztussal – és a gyűjteményében őrzött képekkel – bizonyította Fridához való kötődését.

Milliós szobrok a nemzetközi aukciókon

Milliós szobrok a nemzetközi aukciókon

2018-07-04

Canova, Thorvaldsen, egy visszahívott Giambologna, valamint munkák a Napkirály udvarából: a szobroké lesz a főszerep a két legnagyobb nemzetközi aukciósház, a Sotheby’s és a Christie’s  július 4-én és július 5-én tartandó aukcióján.

Kiállítások nyáron? 7 nagyszerű tárlat Magyarországon

Kiállítások nyáron? 7 nagyszerű tárlat Magyarországon

2018-07-02
A múzeumok sokszor nem a nyári időszakban nyitják meg a legizgalmasabb és legfontosabb kiállításaikat, de ez mintha idén nyáron itthon máshogy lenne. A műtárgy.com most olyan nyári kiállításokat válogatott össze, amikre m
„A kincsen lévő  ábrázolások a műveltség tárgyai voltak”

„A kincsen lévő ábrázolások a műveltség tárgyai voltak”

2018-06-30

2014 áprilisában jelent meg Ráday Eszter beszélgetése Szilágyi János Györggyel az Élet és Irodalomban abból az alkalomból, hogy Budapestre érkezett a Seuso-kincs első hét darabja. A magyar klasszika-archeológia óriása már nem érhette meg a többi műtárgy hazaérkezését, az interjúban felvetett kérdések némelyikére talán ma már könnyebben lehet választ adni az összes ismert kincs birtokában. Lényegében ezt a beszélgetés folytattuk Török László akadémikussal, a Seuso Munkabizottság vezetőjével.

Megnyílt a Seuso-kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Megnyílt a Seuso-kiállítás a Nemzeti Múzeumban

2018-06-27

Mától látogatható a Seuso-kincs című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum József nádor-termében.

A Seuso-kincslelet a késő római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, amely szerdától végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban látható.
 A kincs ismertségét nemcsak kiemelkedő művészi minőségének, hanem kalandos, krimibe illő történetének is köszönheti. A leletet a hetvenes években a Balaton közelében találták meg, majd nyoma veszett, és rövidesen a nemzetközi műtárgypiacon bukkant fel, ahol egy angol befektetőcsoport vásárolta meg.
 A magyar államnak végül 2014-ben és 2017-ben sikerült megállapodnia a brit birtokosokkal, a Seuso-kincs így kompenzációs díj fejében, két részletben visszakerülhetett Magyarországra.

Az Ermitázs remekműveinek restaurálását támogatja a hazai gyógyszercég

Az Ermitázs remekműveinek restaurálását támogatja a hazai gyógyszercég

2018-06-25

A Richter moszkvai vezérképviselete és a szentpétervári Ermitázs Múzeum 3 éves, a restaurációs munkálatok támogatásáról szóló szándéknyilatkozatot írt alá. A megállapodás értelmében a Richter olyan műtárgyak helyrehozatalát támogatja majd, amelyek tükrözik különböző korok női szépségideáljait, valamint rámutatnak a szépség és az egészség közötti kapcsolatra is.

More news

Actual auctions

More auctions

Latest works of art from our Partners

I send this to a friend

Are you sure you want to send this to a friend?

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.