Detailed search

News

Robin Williams gyűjteményét árverezi el a Sotheby's

Robin Williams gyűjteményét árverezi el a Sotheby's

2018-08-16

A 2014-ben elhunyt népszerű amerikai színész, Robin Williams és felesége, a producer Marsha Grace Williams gyűjteményének darabjait árverezi el a Sotheby’s. A New Yorkban október 4-én megrendezésre kerülő aukció bevételét olyan jótékonysági szervezetekhez juttatják el, amelyeket a pár támogatott.

Művészet a filmvásznon - 5 film a nyári estékre művészetkedvelőknek

Művészet a filmvásznon - 5 film a nyári estékre művészetkedvelőknek

2018-08-08

Tombol a nyár, mindenki a saját módszereivel küzd a hőség ellen. Szerencsére a múzeumokban hűs a levegő, így nem kell lemondanunk a művészetek élvezetéről, ráadásul idén nyáron kifejezetten izgalmas kiállításokat nézhetünk meg – erről itt írtunk. Amennyiben viszont otthon maradnánk vagy a tárlatok megtekintése után is a művészet világában elmerülve pihennénk, számos izgalmas film közül válogathatunk, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak egy-egy nyári estén. A műtárgy.com most 5 ilyen alkotást ajánl az olvasók figyelmébe.

A fadúctól a neonig - korszakalkotó találmányok a művészet történetében

A fadúctól a neonig - korszakalkotó találmányok a művészet történetében

2018-08-02

A művészet fejlődését, alakulását a kezdetektől meghatározta az, hogy milyen technikák és eszközök álltak az alkotók rendelkezésére. Az újabb és újabb fejlesztések, felfedezések a művészet definícióját is tágították. Évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtti innovációk mára nélkülözhetetlen részét képezik az alkotásnak. Az alábbiakban az Artsy nyomán olyan fejlesztéseket mutatunk be, amelyek egyrészt döntően befolyásolták a műtárgyak készítését, másrészt hatással voltak arra is, hogy mit tartunk a művészetnek.

Itt vannak az Y-generációs műgyűjtők

Itt vannak az Y-generációs műgyűjtők

2018-07-27
Az úgynevezett Y generáció életvitelét, motivációját, személyiségét számos cikk és kutatás tárgyalja. A közvélekedés szerint a kb. 1985 és 1995 között születettek alapvetően énközpontúak, digitális bennszülöttek
Elképesztőt menetelt idén a műtárgypiac

Elképesztőt menetelt idén a műtárgypiac

2018-07-25
2018. júliusára megjelentek az első adatok a nemzetközi műtárgypiac idei teljesítményéről, így most a műtárgy.com ezekből az adatokból válogat. A világ három vezető aukciósháza, a Sotheby's, a Christie's és a Phillips
Mexikói muralisták Genovában, felvételek Diego Rivera és Frida Kahlo életéből

Mexikói muralisták Genovában, felvételek Diego Rivera és Frida Kahlo életéből

2018-07-19

Genova, az észak-olaszországi kikötőváros nem a kultúrára szomjazó turisták elsődleges célpontja, nehéz is lenne - ilyen tekintetben – versenyre kelnie Rómával vagy Firenzével. Ennek ellenére a kanyargós sikátorairól és impozáns kikötőjéről híres város számos művészeti csemegét is rejt. Kihagyhatatlan például az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő Via Giuseppe Garibaldi palota-sora, valamint a városban mindenütt felbukkanó palazzók, amelyek érdekes építészeti megoldásaikon, pompázatos berendezésükön és díszítésükön túl gyakran nagyszerű rálátást is biztosítanak Genova házaira, tetőkertjeire és kikötőjére. Továbbá olyan gyűjteményekkel rendelkeznek, amelyeket múzeumok is megirigyelhetnének, például a Palazzo Rosso-ként ismert palotában többek között Veronese-, Dürer-, Antoon van Dyck-festményekkel is találkozhatnak a látogatók. A leghíresebb palota minden bizonnyal a Palazzo Ducale, azaz a Dózsepalota, amely egész évben kiállításoknak, konferenciáknak és fesztiváloknak ad otthont.

Királyi Kastély, Gödöllő  -  Kastélyok, paloták, porcelánok

Királyi Kastély, Gödöllő - Kastélyok, paloták, porcelánok

2018-07-19

A kiállítás szokatlan porcelánbemutatóra, megterített asztalok mellé invitál, egyben utazásra a történelemben és a porcelángyártás históriájában. Egyik célja, hogy megmutassa, milyen gasztronómiai szokások járták az európai arisztokrácia udvaraiban. De nem csak kulináriáról van szó: régen – ahogyan ma is – a legfontosabb dolgok a terített asztal mellett történtek. Háborúk, kormányok, békekötések, házasságok dőltek el egy-egy vacsora közben. Mindennek néma tanúja volt a porcelán.

FRIDA & POP

FRIDA & POP

2018-07-09

Bőség zavarával küszködünk, ha Frida Kahlóra vonatkozó utalásokat keresünk a pop kultúrában, erre az MNG most megnyílt kiállítása is utal egy külön teremben, ahol a Kahlo tetoválásoktól a – tényleg nonszensz – FK Barbie babáig bőséges fotómontázs jelzi, hogy mára valóban ikonikussá váltak a mexikói művész arcai, színei, viseletei. Egy színpadkép erejéig Madonna is megjelenik a felsorolásban, márpedig ő hosszú évek óta következetesen visszanyúl Kahlóhoz, pályája során számos gesztussal – és a gyűjteményében őrzött képekkel – bizonyította Fridához való kötődését.

Milliós szobrok a nemzetközi aukciókon

Milliós szobrok a nemzetközi aukciókon

2018-07-04

Canova, Thorvaldsen, egy visszahívott Giambologna, valamint munkák a Napkirály udvarából: a szobroké lesz a főszerep a két legnagyobb nemzetközi aukciósház, a Sotheby’s és a Christie’s  július 4-én és július 5-én tartandó aukcióján.

Kiállítások nyáron? 7 nagyszerű tárlat Magyarországon

Kiállítások nyáron? 7 nagyszerű tárlat Magyarországon

2018-07-02
A múzeumok sokszor nem a nyári időszakban nyitják meg a legizgalmasabb és legfontosabb kiállításaikat, de ez mintha idén nyáron itthon máshogy lenne. A műtárgy.com most olyan nyári kiállításokat válogatott össze, amikre m

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.