Detailed search

2021. január elsejétől illeték-, és díjmentessé válnak a Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztály elsőfokú közigazgatási eljárásai

A Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztály szíves tájékoztatásul jelzi, hogy 2021. január elsejétől – az Illetéktörvény módosítása következtében – az elsőfokú közigazgatási eljárásaik esetén megszűnt az illetékfizetési kötelezettség. Így valamennyi eljárás (kiviteli engedélyezés, nyilvántartási adatszolgáltatás stb.) illeték-, és díjmentes lett, a kérelem benyújtásának már nem feltétele az illeték, vagy díj befizetése, és az erről szóló bizonylat becsatolása sem szükséges. Az illeték- és díjmentesség vonatkozik az elektronikus levélben, a kivitel@me.gov.hu címre – ún. ellenőrzött bejelentésként – beküldött kiviteli kérelmekre, ahol korábban az 50 %-os [1.500,- Ft-os] csökkentett illetéket kellet befizetni.

A változás a folyamatban levő, 2021. január 1-je előtt megindított kiviteli engedélyezésekre nem vonatkozik.

Az egyes eljárásokról, határidőkről, használandó nyomtatványokról további tájékoztatás a honlapon elérhető: https://oroksegvedelem.kormany.hu/eljarasok-mho.

 

More news
Középkori éremleletek kerültek elő Újlengyelben

Középkori éremleletek kerültek elő Újlengyelben

2021-01-11

2020. december végén a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársai régészeti kutatásokat végzett Újlengyel középkori lelőhelyén, ennek során egyedülálló, közel 7000 darabos éremkincsleletre bukkantak. Ez a legnagyobb értékű késő középkori éremkincs Pest megyében.

Íme a Top 10 aukción eladott alkotás 2020-ban

Íme a Top 10 aukción eladott alkotás 2020-ban

2021-01-04

2020 a műkereskedelemben is viharos év volt, de a fizikai aukciók bizonytalansága teret engedett egy nagyfokú digitalizációnak az aukciós piacon. A világjárvány miatt a vezető aukciósházak, a Christie’s, a Sotheby’s és a

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.