Detailed search

5+2 kép, amelyek által nem is olyan rossz a kötelező otthonlét

Sajnos a szép tavaszi idő ellenére is a leghasznosabb és fontosabb dolog, amit tehetünk az, ha döntően otthon maradunk és a lehető legkevesebb emberrel érintkezünk. Ebben a helyzetben rengeteg lehetőségünk van online is kultúrával kitölteni az időt, ahogy erről írtunk már korábban.
Most viszont olyan festményeket hoztunk, amelyek az otthonlét szépségével foglalkoznak.


Nézzük, melyek ezek:

Pierre Bonnard, Nude in the Bath (1925). Courtesy of the Tate.

Például a home office után végre vehetünk egy kellemes, relaxáló fürdőt, mint ahogy Pierre Bonnard francia festő múzsája Marthe.

March Avery, Bedtime Story (1989). ©March Avery, courtesy of the artist and Blum & Poe, Los Angeles/New York/Tokyo.

Ez az intim hangulatú, családi jelenetet ábrázoló March Avery kép emlékeztet, mennyire fontos a gyermekeink számára az esti meseolvasás. Ezekben a napokban az ilyen pillanatoknak kiemelt jelentősége van, hiszen egymás támogatása, az eddigi napirend részeinek megtartása a magunk számára is megnyugtatóan hat.

Czene Béla: Toulouse Lautrec / Könyvet olvasó lány, 1970

Nem csak a gyerekek számára, hanem saját magunknak is kiváló kikapcsolódás lehet az olvasás. Hány olyan könyvet, művészeti albumot és magazint vásároltunk meg az utóbbi időben, amelyet nem is nyitottunk még ki? Na most tényleg van időnk végre elolvasni. És ha kifogynánk a nyomtatott verzióból számos online elérhető tartalom is van már.

Hilary Pecis, Harper’s Game (2019). Courtesy of Halsey McKay Gallery, East Hampton, New York.

Az otthonlét remek lehetőség amúgy új hobbik elsajátítására. Régóta szeretnél megtanulni sakkozni? Most itt a remek alkalom, mire vége lesz az otthonlétnek simán versenybe szállhatsz az igazi nagyöregekkel a strandon vagy a kocsmákban.

David Hockney, My Parents (1977). © David Hockney, photo by Jack Taylor/Getty Images.

Amit viszont nem győzünk eleget hangsúlyozni, hogy idős családtagjaink és ismerőseink számára az otthonlét kiemelten fontos. Így segítsük őket azzal, hogy bevásároljuk a legszükségesebbeket és biztosítjuk a számukra fontos dolgokat.

+1 Nikki Maloof, Separation Anxiety (2018). Courtesy of Shane Campbell Gallery.

Aki viszont igazán élvezi a helyzetet, azok a házi kedvenceink. Végre nem kell aggódniuk hazajön-e a gazdijuk este. Egész nap egy nagy játék számukra. Számunkra pedig kikapcsolódás, az a pár perc, amíg sétálni vihetjük őket.

+2 Bereczki Kata: Lányok a parton

Tudjuk, hogy most úgy tűnik a hasonló programok nagyon messze vannak, de ezekben az időszakokban sem szabad elfelejtenünk, hogy vége lesz hamarosan és újra élvezhetjük barátaink társaságát.

Forrás: artnet.com, műtárgy.com

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.