Detailed search

5 hashtag, amit érdemes követned a világjárvány idején

Így, hogy az elmúlt hetekben a művészeti világ is teljes mértékben a social media és az internet adta lehetőségekre kényszerül érdemes nekünk is nyitott szemmel járni, mert egy-egy keresőszó számos tartalom felé vezethet el minket. A hashatagek használata főleg az instagram oldalon nyújt nekünk segítséget így most összeszedtük a 5 legfontosabbat, amelyet manapság érdemes követni (akinek van twitter fiókja természetesen ott is működnek).

#MuseumFromHome
Az egyik legalapvetőbb hashtagje a művészeti világnak ezekben a napokban. Hasonló még a #visitfromhome is, amelyet érdemes követni. Itt találjuk a legfrissebb tartalmakat, a nemzetközi múzeumok live bejelentkezéseitől kezdve a művészek tárlatvezetéséig.

#MuseumMomentOfZen
A nyomasztó hírek olvasása, a felgyűlt otthoni feladatok és a bizonytalanság, amit a világjárvány okoz hajlamossá tesz minket a stresszre és rossz kedvre. A nyugalom megőrzése azonban elengedhetetlen, erre pedig a #museummomentofzen kiváló hashtag. Többek között Yayoi Kusama Infinity Mirrored Room-jába is ellátogathattok live stream közvetítéssel, illetve számos gyönyörű kiállítótér és műalkotás segít abban, hogy a stresszt kicsit mellőzhessük.#WhyILoveMuseums
A hashtag címe magáért beszél. Ezalatt a keresőszó alatt olyan tartalmakat találunk, ahol intézmények, galériák, művészek teszik fel a kérdést, hogy miért is szeretjük a múzeumokat? Mi például most éppen azért, mert a karanténban töltött időnkben sem hagynak izgalmasabbnál izgalmasabb online tartalmak nélkül és ezért nagyon hálásak is vagyunk.

#ArtCanHelp
Már megtanultuk, hogy nehéz időkben a pozitív hozzáállás rengeteget tud segíteni, az #artcanhelp hashtag pont erre buzdít minket.

#Festményekfotelből
És íme egy hasthag, amit magyar múzeumok használnak. Rákeresve még nem bővelkedik annyi tartalomban, mint a fentebbiek, de bízunk benne, hogy egyre többen használják, és így mi is egyre több izgalmas tartalmat kapunk általa.

Mi többek között ezeket a hastageket követjük, emellett rengeteg múzeum, galéria, művész és szakember instagram oldalát tudnánk ajánlani, de ezt majd egy következő cikkben.

Forrás: The Art Newspaper ; műtárgy.com gyűjtés  

 

More news
A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.