Detailed search

5 nagyváros – 10 izgalmas kiállítás

 

Hivatalosan is itt a tavasz, sokan mennek külföldre pihenni, kirándulni, világot látni. A múzeumok izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal örvendeztetik meg a különböző helyekről érkező látogatókat. Idén pedig úgy tűnik, hogy olyan sokszínűek, érdekesek a tárlatok, hogy érdemes lehet akár köréjük szervezni az utazást is. Nézzünk is mindjárt egy tavaszi válogatást, ami segíthet az eligazodásban.

Nickolas Muray, Frida in New York, 1946 (forrás: lonely planet)

 

New York

A Nagy Almában vakációzó szerencsések május 12-ig egy Frida Kahlo kiállítást is megtekinthetnek a Brooklyn Museumban. Az Appearances Can Be Deceiving c. tárlat a mexikói művész festményein, rajzain, fotográfián túl a legalább annyira híres gardróbjából, ékszereiből, személyes tárgyaiból is válogat, a férjével, Diego Riverával megosztott életének különböző objektumaiból. A MoMA-ban június 19-ig látható a Birth of the World  kiállítás, amely Joan Miró azonos című, monumentális festménye köré épül. A Miró munkásságában kiemelt jelentőséggel bíró, 1925-ös kép mellett 60 további alkotást láthatunk a művésztől. A tárlat után a MoMA 4 hónapra bezár. A Basquiat-rajongók sem maradnak hoppon, ők a The Brant Foundation-ben tekinthetnek meg 70, Jean-Michel Basquiat által készített festményt és rajzot (május 15-ig).

Christian Dior: Designer of Dreams (forrás: Newsweek)

 

London

A vidámságra és vibráló színekre éhezőknek ajánljuk a Tate Modern Pierre Bonnard kiállítását, amely május 6-ig látogatható. Derűs enteriőrök, ragyogó tájképek a posztimpresszionizmus egyik jeles alkotójának kezétől. A divat, az elegáns kosztümök szerelmesei ki ne hagyják a Victoria and Albert Museum Dior tárlatát, amit a nagy népszerűségre való tekintettel máris meghosszabbítottak hét héttel, így szeptember 1-ig látogatható.

 

Charles Cordier, Capresse des Colonies, 1861 (forrás: Blouin Artinfo)

 

Párizs

A Centre Pompidou-ban május 6-ig a magyar származású Victor Vasarely 300 munkáját csodálhatják meg a látogatók. Optikai illúziók, geometrikus kompozíciók, szikrázó színek várják az érdeklődőket. A Musee d’Orsay-ban július 21-ig a fekete modelleké a főszerep. A Black Models: from Géricault to Matisse c. kiállításon a Franciaországban 1794-ben eltörölt rabszolgaság óta eltelt időszakban, színesbőrű modellekről készült festményeket láthatunk.

 David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (forrás: Barnebys.com)

 

Amszterdam

Május 26-ig látogatható a talán legjobban várt tárlat, a David Hockney és Van Gogh műveit egyszerre bemutató Hockney-Van Gogh: The Joy of Nature c. kiállítás. A két mester művei között vizuális párbeszéd bontakozik ki, és arra is fény derülhet, hogyan inspirálta Van Gogh színhasználata, tájképfestészete napjaink legdrágább élő művészét.

350 év telt el Rembrandt halála óta. Ebből az alkalomból a Rijksmuseum mindent kipakol a művésztől. Az All The Rembrandts egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy megismerjük a holland mester munkásságát. A kiállítás június 10-ig látogatható.

Robert Mapplethorpe: Choreography for an Exhibition (forrás: Cool Hunting)

 

Nápoly

A Madre múzeumban Robert Mapplethorpe érzékeny, erotikus, gyakran provokatív fotóival találkozhatunk, valamint melléjük rendelt, klasszikus műtárgyakkal, amelyek rávilágítanak arra is, hogy a fotós munkái a művészet történetére adott reakciókként is értelmezhetők. A Choreography for an Exhibition április 8-ig tekinthető meg.

Különleges kiállítótérben, a Basilica of Santa Maria Maggiore at Pietrasanta templomban találkozhatunk Marc Chagall grafikáival, meseillusztrációival és festményeivel (utóbbiak számban jóval alulmaradnak). A kiállítás egyes szekciói a következő hívószavak köré csoportosulnak: gyermekkori emlékek, tündérmesék, költészet, vallás és háború. A tárlat június 30-ig látogatható.

 

Szerző: műtárgy.com

forrás: Barnebys.com

 

More news
Fehér arany - Mindent a porcelánról!

Fehér arany - Mindent a porcelánról!

2019-04-18
A porcelánt régen fehér aranynak hívták, mivel nagyon értékesnek számított, az előállítását pedig titok övezte. A porcelánkészítés komoly mesterségbeli tudást és technikai felkészültséget igényel. Az anyag rendkív
Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

2019-04-16

Három verseskötet, három regény, egy dráma,- és két novelláskötet továbbá egy a siker egyetemes törvényeit összefoglaló tényirodalmi alkotás közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. A közönség már szavazhat kedvenc kortárs írójára.

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

2019-04-09

Maurer Dórának egyéni kiállítása nyílik a világ egyik legfontosabb művészeti intézményében, a londoni Tate Modernben. A tárlat augusztus 5-étől egészen 2020 július 5-éig, tehát majdnem egy teljes évig látogatható lesz.

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

2019-04-08

Deim Balázs eddigi munkáiban is alapvetően a minket körbevevő térrel foglakozott. Már a első sorozataitól erre koncentrált. Említhetjük ezek sorában a nagy feltűnést keltett Surveillance System projektet, vagy a Panel sorozatot, de említhetnénk itt akár a Minimalt is.

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

2019-04-04

A művészeti világban fontos hírforrás, a The Art Newspaper közzétette az elmúlt hónap legértékesebb múzeumi gyarapodásainak listáját. Az öt kiemelt műtárgy között szerepel Stuart Mária Henrietta esküvői portréja, melyet a Szépművészeti Múzeum vásárolt a Christie’s árverésén, igaz, korábban, de a tranzakció nyilvánosságra hozatala alapján márciusi eredménynek számít.

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

2019-04-02
Az Artprice nemrég készült el a tavalyi év aukciós trendjeit feldolgozó elemzésével, és ennek a legfontosabb eredményeit most a műtárgy.com ismerteti a magyar olvasókkal. Az elemzés több mint félmillió aukciós eredmény fe

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.