Detailed search

5 nagyváros – 10 izgalmas kiállítás

 

Hivatalosan is itt a tavasz, sokan mennek külföldre pihenni, kirándulni, világot látni. A múzeumok izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal örvendeztetik meg a különböző helyekről érkező látogatókat. Idén pedig úgy tűnik, hogy olyan sokszínűek, érdekesek a tárlatok, hogy érdemes lehet akár köréjük szervezni az utazást is. Nézzünk is mindjárt egy tavaszi válogatást, ami segíthet az eligazodásban.

Nickolas Muray, Frida in New York, 1946 (forrás: lonely planet)

 

New York

A Nagy Almában vakációzó szerencsések május 12-ig egy Frida Kahlo kiállítást is megtekinthetnek a Brooklyn Museumban. Az Appearances Can Be Deceiving c. tárlat a mexikói művész festményein, rajzain, fotográfián túl a legalább annyira híres gardróbjából, ékszereiből, személyes tárgyaiból is válogat, a férjével, Diego Riverával megosztott életének különböző objektumaiból. A MoMA-ban június 19-ig látható a Birth of the World  kiállítás, amely Joan Miró azonos című, monumentális festménye köré épül. A Miró munkásságában kiemelt jelentőséggel bíró, 1925-ös kép mellett 60 további alkotást láthatunk a művésztől. A tárlat után a MoMA 4 hónapra bezár. A Basquiat-rajongók sem maradnak hoppon, ők a The Brant Foundation-ben tekinthetnek meg 70, Jean-Michel Basquiat által készített festményt és rajzot (május 15-ig).

Christian Dior: Designer of Dreams (forrás: Newsweek)

 

London

A vidámságra és vibráló színekre éhezőknek ajánljuk a Tate Modern Pierre Bonnard kiállítását, amely május 6-ig látogatható. Derűs enteriőrök, ragyogó tájképek a posztimpresszionizmus egyik jeles alkotójának kezétől. A divat, az elegáns kosztümök szerelmesei ki ne hagyják a Victoria and Albert Museum Dior tárlatát, amit a nagy népszerűségre való tekintettel máris meghosszabbítottak hét héttel, így szeptember 1-ig látogatható.

 

Charles Cordier, Capresse des Colonies, 1861 (forrás: Blouin Artinfo)

 

Párizs

A Centre Pompidou-ban május 6-ig a magyar származású Victor Vasarely 300 munkáját csodálhatják meg a látogatók. Optikai illúziók, geometrikus kompozíciók, szikrázó színek várják az érdeklődőket. A Musee d’Orsay-ban július 21-ig a fekete modelleké a főszerep. A Black Models: from Géricault to Matisse c. kiállításon a Franciaországban 1794-ben eltörölt rabszolgaság óta eltelt időszakban, színesbőrű modellekről készült festményeket láthatunk.

 David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (forrás: Barnebys.com)

 

Amszterdam

Május 26-ig látogatható a talán legjobban várt tárlat, a David Hockney és Van Gogh műveit egyszerre bemutató Hockney-Van Gogh: The Joy of Nature c. kiállítás. A két mester művei között vizuális párbeszéd bontakozik ki, és arra is fény derülhet, hogyan inspirálta Van Gogh színhasználata, tájképfestészete napjaink legdrágább élő művészét.

350 év telt el Rembrandt halála óta. Ebből az alkalomból a Rijksmuseum mindent kipakol a művésztől. Az All The Rembrandts egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy megismerjük a holland mester munkásságát. A kiállítás június 10-ig látogatható.

Robert Mapplethorpe: Choreography for an Exhibition (forrás: Cool Hunting)

 

Nápoly

A Madre múzeumban Robert Mapplethorpe érzékeny, erotikus, gyakran provokatív fotóival találkozhatunk, valamint melléjük rendelt, klasszikus műtárgyakkal, amelyek rávilágítanak arra is, hogy a fotós munkái a művészet történetére adott reakciókként is értelmezhetők. A Choreography for an Exhibition április 8-ig tekinthető meg.

Különleges kiállítótérben, a Basilica of Santa Maria Maggiore at Pietrasanta templomban találkozhatunk Marc Chagall grafikáival, meseillusztrációival és festményeivel (utóbbiak számban jóval alulmaradnak). A kiállítás egyes szekciói a következő hívószavak köré csoportosulnak: gyermekkori emlékek, tündérmesék, költészet, vallás és háború. A tárlat június 30-ig látogatható.

 

Szerző: műtárgy.com

forrás: Barnebys.com

 

More news
Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

2019-07-03

Beköszöntött a nyár és ezzel együtt az utazási főszezon is. A tengerparti desztinációk mellett érdemes egy-egy nagyvárost is meglátogatni, hiszen a kulturális pezsgés nyáron sem csillapodik. Erre tökéletes példa London, k

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

2019-07-02

A kánikulában nem csak a vízparton tudunk hűsölni, jó döntés lehet a múzeumok, galériák felé is venni az irányt, ahol amellett, hogy jelentősen kellemesebb a hőmérséklet, mint kint, aktívan tudunk kikapcsolódni. Bár a nyár általában egy csendesebb időszak a kiállítások szempontjából, az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy kifejezetten izgalmas tárlatok kerülnek megrendezésre az év ezen szakaszában is. Ezt alátámasztandó mutatjuk a nyári kiállításajánlónkat, amelyben – reményeink szerint - mindenki találhat kedvére valót.

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

2019-06-27

Gondolt már valaha arra, hogy milyen illata lehet a Milói Vénusznak? Teszi fel a kérdést csak félig viccelve az artnet újságírója. A világ egyik legnépszerűbb múzeuma, a Louvre nyolc elismert parfümőrt kért fel arra, hogy a gyűjteményében található nyolc mesterműhöz passzoló illatokat álmodjon meg. A fenti szinesztézia tehát a valóságban is megtapasztalhatóvá válik idén nyáron, a tervek szerint már a következő héttől.

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

2019-06-26

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakkal ismerkedhetnek meg olvasóink és láthatják, hogyan illeszkedhetnek be ízlésesen az otthonunkba és a mindennapjainkba.

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

2019-06-26

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Galéria – a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett – kiállításán. A csaknem 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot felvonultató tárlat a mozgalom történetének eseményekkel teli időszakát, az 1929-es évet helyezi középpontba. Az október közepéig látható kiállításon többek között Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, Pablo Picasso és Alberto Giacometti műveinek segítségével ismerhetik meg a látogatók az izgalmas korszakot.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.