Detailed search

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

Az Artprice nemrég készült el a tavalyi év aukciós trendjeit feldolgozó elemzésével, és ennek a legfontosabb eredményeit most a műtárgy.com ismerteti a magyar olvasókkal. Az elemzés több mint félmillió aukciós eredmény feldolgozásával készült és a globális aukciós piacon 4 %-os növekedést mutatott ki.

Az aukciós piacot továbbra is két aukciósház, a Cristie's és a Sotheby's versengése dominálja, a kettő együtt majdnem 30.000 műalkotást adott el összesen mindegy 9 milliárd dollár értékben. Mindemellett azonban az is egy fontos fejlemény, hogy a TOP15 legnagyobb forgalmú aukciósház listáján már több olyan távol-keleti céget is felfedezhetünk, mint a Canton Treasure, a Poly Group vagy a Seoul Auction.

A TOP100 legdrágább aukciós eredmény listáját is a Sotheby's és a Christie's uralja: ketten együtt 100-ból 88 leütést adtak. A legdrágább, más cégtől származó leütés a listán a tizenharmadik: Pablo Picasso 1932-es La Dormeuse című képe a Phillipsnél kelt el tavaly márciusban.

2018-ban összesen 2 műalkotás kelt el 100 millió dollárnál magasabb áron: Pablo Picasso és Amedeo Modigliani művei. Az életében sokat alkotó Picassótól összesen kilenc alkotás szerepel a listán, a hasonlóan népszerűnek számító Monet-től pedig nyolc. Mögéjük hat darab TOP100-as eladással pedig még Jean-Michel Basquiat tudott felzárkózni.

A TOP100-as listán 15 élő alkotót találhatunk (köztük rögtön a negyedik helyen David Hockney-t), de sokat elárul a műtárgypiac mai trendjeiről, hogy a 19. század végénél régebbi alkotásból összesen három fért fel a listára: Lucas van Leyden, Qian Weicheng és Su Shi művei.

Most pedig következzen maga a toplista!

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból


A hazai TOP10-es listát a műtárgy.com 2018 év végi cikkében közölte.

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból


szerző: műtárgy.com, a teljes nemzetközi elemzés ezen a linkről tölthető le.

Source: Portfolio.hu
More news
Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

2019-07-03

Beköszöntött a nyár és ezzel együtt az utazási főszezon is. A tengerparti desztinációk mellett érdemes egy-egy nagyvárost is meglátogatni, hiszen a kulturális pezsgés nyáron sem csillapodik. Erre tökéletes példa London, k

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

2019-07-02

A kánikulában nem csak a vízparton tudunk hűsölni, jó döntés lehet a múzeumok, galériák felé is venni az irányt, ahol amellett, hogy jelentősen kellemesebb a hőmérséklet, mint kint, aktívan tudunk kikapcsolódni. Bár a nyár általában egy csendesebb időszak a kiállítások szempontjából, az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy kifejezetten izgalmas tárlatok kerülnek megrendezésre az év ezen szakaszában is. Ezt alátámasztandó mutatjuk a nyári kiállításajánlónkat, amelyben – reményeink szerint - mindenki találhat kedvére valót.

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

2019-06-27

Gondolt már valaha arra, hogy milyen illata lehet a Milói Vénusznak? Teszi fel a kérdést csak félig viccelve az artnet újságírója. A világ egyik legnépszerűbb múzeuma, a Louvre nyolc elismert parfümőrt kért fel arra, hogy a gyűjteményében található nyolc mesterműhöz passzoló illatokat álmodjon meg. A fenti szinesztézia tehát a valóságban is megtapasztalhatóvá válik idén nyáron, a tervek szerint már a következő héttől.

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

2019-06-26

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakkal ismerkedhetnek meg olvasóink és láthatják, hogyan illeszkedhetnek be ízlésesen az otthonunkba és a mindennapjainkba.

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

2019-06-26

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Galéria – a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett – kiállításán. A csaknem 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot felvonultató tárlat a mozgalom történetének eseményekkel teli időszakát, az 1929-es évet helyezi középpontba. Az október közepéig látható kiállításon többek között Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, Pablo Picasso és Alberto Giacometti műveinek segítségével ismerhetik meg a látogatók az izgalmas korszakot.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.