Detailed search

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Megtudhatjuk milyen előkészületek szükségesek az aukción és a galériában történő vásárláshoz; milyen szempontok szerint őrizzük meg és tartsuk nyilván gyűjteményünket, a műtárgyvásárlás során milyen befektetési szempontokat kövessünk? Hogyan állapítsuk meg az alkotás kvalitását, hogyan szűrjük ki a hamisítványokat? Egy gyakorlott műgyűjtőtől megtudhatjuk, a „mindennapi műgyűjtés” legizgalmasabb kérdéseit. Szakértői szemmel járjuk végig az Art Market Budapest standjait, az interaktív vezetés során megismerjük a kortárs művészek klasszikusait, felfedezzük a fiatal tehetségeket.

A kis létszámú alkalmak első részében interaktív előadást hallhatnak a résztvevők, a szünetekben networkingre, véleménycserére nyílik lehetőség. Minden alkalom második felében az előre megkapott, gyakorlati felkészítő feladatokat beszéljük meg közösen, és minden egyéni kérdésre is választ kapunk.

Kinek szól a képzés?

- gyakorlati műtárgypiaci tudást keresőknek
- műtárgyvásárlóknak
- gyűjtőknek
- műtárgybefektetőknek 

Program: 

Szept. 30. Hétfő
Szívvel és ésszel
Létezik-e recept a sikeres műtárgyvásárláshoz?

Előadó: dr. Emőd Péter, művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő 

Okt. 4. Péntek           
Így építsd a gyűjteményed!
Szakmai tárlatvezetés az Art Market Budapesten

Előadó : Sipos Tünde, művészettörténész

Okt. 7. Hétfő                    
A festmények gyakorlati megközelítése - Milyen elvek és gyakorlatok alapján határozzuk meg egy festmény eredetét, kvalitását?

Előadó: Hargitay D. Dávid - művészettörténész, festménybecsüs

Okt. 14. Hétfő  
Te mit választanál? - Kérdések és döntések a kortárs műgyűjtésben
Előadó: Spengler Katalin, műgyűjtő 

Okt. 21. Hétfő                 
Gyűjtemény menedzsment és műtárgyvédelem - Bevezetés a műtárgyak kezelésének és megőrzésének folyamataiba gyakorlati példák alapján

Előadó: Kónya Béla Tamás, Osztályvezető, Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum 

Okt. 28. Hétfő
Befektetési szempontok a műtárgyvásárlás során - Nemzetközi trendek, aukciós adatbázisok, kortárs művészek rangsora – hogyan tájékozódjunk az árakról vásárlás előtt, illetve a gyűjtemény építése során?

Előadó: Kollmann Szilvia, közgazdász-művészettörténész, ügyvezető műtárgy.com

További információk: https://www.mutargybefektetes.hu/kepzesek
Bérletvásárlás a teljes workshopra: https://mutargybefektetes.jegy.hu/program/art-collector-workshop-berlet-102625

More news
Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

2019-12-10
Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyom
Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino.  A magányos könyvkötő villája

Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino. A magányos könyvkötő villája

2019-12-07

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a Cerruti névről, az emberek többsége azt válaszolná, hogy egy kozmetikai márka, amelyet Nino Cerruti tett naggyá fél évszázaddal ezelőtt. Most eljött az ideje annak, hogy a műgyűjtők szűk körén túl a szélesebb közvélemény is megismerkedjen egy másik Cerrutival, nevezetesen a műgyűjtő Francesco Federico Cerrutival.

Finisben az aukciós évad

Finisben az aukciós évad

2019-12-06

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e ut

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

2019-12-05

Történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezi el december 17-én a BÁV. A szakértők több mint 300 karátnyi tűzijátékkal készültek, olyan ékszercsodákat válogatva össze, amelyek eddig csupán vágyálmainkban éltek. A Karácsonyi aukció második napján a befektetők kedvenceinek számító kortárs festmények és szobrok kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központban. Többek között a külföldön is sikeres klasszikus modern alkotók: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely alkotásaira, vagy éppen az előző évben rekordot döntő szentendrei művészek: ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire is licitálhatnak. Az anyagot most először egy jelentős szoborgyűjtemény is színesíti.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.