Detailed search

Art Market Budapest – Új helyszínen várja a közönséget a régió legjelentősebb képzőművészeti seregszemléje

A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest - Közép- és Kelet-Európa elsőszámú nemzetközi kortárs képzőművészeti vására - 2021. október 7-10. között új helyszínen, a Bálna Budapest épületében különlegesen gazdag művészeti válogatással várja a látogatókat. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti eseményére ezúttal közel 30 országból érkeznek kiállítók, akik jóvoltából ötszáznál több művész több ezer alkotása kerül bemutatásra.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a New Visegrad Photography fotó- és a 360 Design Budapest design kiállításnak is. Az Art Market Budapest 2021-ben a visegrádi országok művészetét helyezi fókuszba, és Visegrad Contemporary címen külső helyszíneken létrejövő kiállításokkal és eseményekkel kiegészülő művészeti programsorozatot hoz létre. Az Art Market Budapest a 2021 októberében útjára induló Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál partnere és a fesztivál programjának kiemelt képzőművészeti komponense

A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest - Közép- és Kelet-Európa elsőszámú nemzetközi kortárs képzőművészeti vására - 2021. október 7-10. között új helyszínen, a Bálna Budapest épületében különlegesen gazdag művészeti válogatással várja a látogatókat. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti eseményére ezúttal közel 30 országból érkeznek kiállítók, akik jóvoltából ötszáznál több művész több ezer alkotása kerül bemutatásra. A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a New Visegrad Photography fotó- és a 360 Design Budapest design kiállításnak is. Az Art Market Budapest 2021-ben a visegrádi országok művészetét helyezi fókuszba, és Visegrad Contemporary címen külső helyszíneken létrejövő kiállításokkal és eseményekkel kiegészülő művészeti programsorozatot hoz létre. Az Art Market Budapest a 2021 októberében útjára induló Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál partnere és a fesztivál programjának kiemelt képzőművészeti komponense.

A Bálna Budapest különleges kiállítási tereiben mintegy 7 ezer négyzetméteren közel 30 ország 120 kiállítójának köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé 2021. október 7-10. között az érdeklődő és vásárló közönség számára. Az Art Market Budapestre 2021 októberében a következő országokból érkeznek kiállítók: Albánia, Argentína, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Chile, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Izrael, Kolumbia, Lengyelország, Libanon, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, USA.

A rendkívül széles nemzetközi választékban Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája jelen van, és több új szereplő is bemutatkozik.

VISEGRAD CONTEMPORARY: Közép-Európa a figyelem középpontjában

Az Art Market Budapest régiónk vezető művészeti vásáraként feladatának tekinti, hogy Közép- és Kelet-Európa különleges kulturális értékei számára hatékony bemutatkozási lehetőséget biztosítson a globális művészeti világban. Részben a regionális művészeti platformok és kulturális együttműködések térnyerésének támogatása szándékával is az idei évben Közép-Európa, szűkebben az úgynevezett visegrádi együttműködés országai, vagyis Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kortárs művészete kerül a figyelem fókuszába, ami külső helyszínek bevonásával Visegrad Contemporary néven szerveződik művészeti fesztivállá Budapesten 2021 októberében. A tagországok művészetének szentelt, az Art Market Budapest helyszínén bemutatásra kerülő képzőművészeti válogatás köré épülő programsorozat Budapest más helyszíneit is bekapcsolva ad ízelítőt a régió művészeti választékából.

ART PHOTO BUDAPEST: továbbra is fókuszban a fotóművészet

Az Art Market Budapest fotóművészeti szekciójaként 2014-ben alapított Art Photo Budapest a nemzetközi fotográfiai élet megbecsült komponense, amely Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóvásáraként ezúttal a hagyományosan népszerű kiállítási anyag mellett több csemegével is szolgál a fotóművészet iránt érdeklődőknek.

A közép- és kelet-európai régió vezető fotógalériája, a bécsi és ljubljanai kiállítóhelyekkel rendelkező Photon és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ közreműködésével az Art Photo Budapest úgynevezett portfolio review keretében fotóművészek számára teremti meg a konzultáció lehetőségét az eseményre meghívott neves nemzetközi szakértőkkel.

360 DESIGN BUDAPEST

A hazai kreatív ipar két zászlóshajója, a Magyar Divat & Design Ügynökség, illetve az Art Market Budapest 2021-ben partneri viszonyt hozott létre annak érdekében, hogy a két terület egymás tartalmai iránt fogékony közönségét összekapcsolja, és a kézenfekvő szinergiákból fakadó lehetőségeket hatékonyan kihasználja.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a partneri viszony keretében az Art Market Budapestnek is otthont adó Bálna Budapest földszinti kiállítóterében 360 Design Budapest címmel különleges kiállítást hoz létre. A hazai design kiemelkedő szereplőit felsorakoztató válogatás a kreatívipari tárgyakat új, innovatív és fenntartható módon mutatja be a közönségnek a magyar és regionális tervezők ismertségének széleskörű növelése és a hazai designmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése szándékával.

INSIDE ART konferencia

Annak hagyományos kísérőprogramjaként az Art Market Budapest 2021 kiállítási napjain és helyszínén Inside Art címen szervezett nemzetközi művészeti konferencia jelentős nemzetközi szakmai személyiségek részvételével, előadások és panelbeszélgetések formájában ad bepillantást a művészeti élet és piac aktualitásaiba, az azok jelenét és jövőjét formáló trendekbe.

A tematikus szakmai napok közül ezúttal az október 9-i program érdemel külön kiemelést: a Liget Budapest és az Art Market Budapest együttműködésében a nagyszabású, összetett kulturális infrastruktúra-fejlesztések és multifunkcionális kulturális központok szerepét és jelentőségét teszik az előadók vizsgálat tárgyává.

A konferencia további napjain a Visegrad Contemporary fesztivál részeként a regionális kulturális együttműködés jelentősége (október 8.), az Art Photo Budapest kísérőeseményeként a fotográfiának a történelmi események feldolgozásában játszott szerepe (október 10.), valamint jelentős külföldi magángyűjtők részvételével a magángyűjtemények intézményesülésének folyamata (október 7.) kerül feldolgozásra.

Forrás: Art Market Budapest

Címlapkép forrása: Art Market Budapest


Source: Portfolio.hu
More news
Megjelentek az Új Nemzeti Galéria látványtervei

Megjelentek az Új Nemzeti Galéria látványtervei

2021-10-14
A Liget Budapest Projekt 2021. október 9-én közzétette a Nemzeti Galéria új épületének látványtervét. Az épületet a japán SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) építésziroda tervezte. Ezen a napon az Art Market Budapest helyszínén, a műtárgy.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.