Detailed search

Az ART MARKET BUDAPEST bemutatja … IRÁNY AZ ÉLVONAL: A HAZAI KREATÍV IPAR ÉS AZ ÚJ MOME

INSIDE ART LIVE élő beszélgetés Fülöp Józseffel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorával, kreatív iparért felelős miniszteri biztossal: július 6., hétfő, 16.00

2020 október 22-25. között 10. alkalommal kerül megrendezésre az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására. A jubileumi eseményre való felkészülés kapcsán a szervezők Inside Art Live címmel interjúsorozatot indítanak neves hazai és külföldi személyiségek részvételével.

Az Inside Art Live a kulisszák mögé igyekszik bevezetni az érdeklődőket, az informális hangvételű élő beszélgetések alkalmával az Art Market Budapest által felkért vezető szakemberek a művészeti és kulturális életet érintő fejleményekről, sokakat foglalkoztató aktualitásokról fejtik ki véleményüket és adnak – gyakran első kézből – tájékoztatást.

Inside Art címen 2012-ben az Art Market Budapest kísérőeseményeként olyan művészeti találkozó jött létre, amely ma már a közép- és kelet-európai régió vezető műtárgypiaci konferenciájaként a globális művészeti élet jelentős és befolyásos személyiségeinek bevonásával ad évről-évre bepillantást a művészet és a piac jövőjét alakító trendekbe. A 2020. július 6-án induló élő interjúsorozat beszélgetőpartnerei az Art Market Budapesthez kapcsolódó döntéshozók és véleményvezérek, közülük többen az Inside Art konferenciák korábbi résztvevői.

A sorozat első részének vendége Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos, beszélgetőpartnere Löbl Krisztina, az Art Market Budapest programvezetője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi formában való további működése, az oktatási intézmény regionális vezetői ambícióinak megalapozottsága, a kreatív ipar jelentősége a vírusválság utáni gazdasági helyzet kezelésében, a képzőművészet helye a kreatívipar kontextusában egyaránt olyan aktuális téma, amely jó okkal foglalkoztatja napjainkban a kultúrafogyasztó közönséget.


Az élő közvetítés az Art Market Budapest (www.facebook.com/ArtMarketBudapest) és a MOME (www.facebook.com/momebudapest) Facebook oldalán egyaránt nyomon követhető.

 Forrás: Art Market Budapest 

More news
Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

2020-08-05

A globális művészeti piac nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Több hullámban lehettünk tanúi annak, hogy az antik és klasszikus műtárgyakról miként tolódik el a hangsúly a kortárs alkotások felé. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok veszítettek volna az értékükből, sokkal inkább azt, hogy a gyűjtői generációváltás hatására a kortárs művek árai is közelíteni kezdtek a régi nagy mesterek szintjéhez. Itthon, ha késve is, de elindult ugyanez a folyamat. Tavaly új aukciós életműrekord született Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona esetében is.

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.