Detailed search

Az ART MARKET BUDAPEST bemutatja … IRÁNY AZ ÉLVONAL: A HAZAI KREATÍV IPAR ÉS AZ ÚJ MOME

INSIDE ART LIVE élő beszélgetés Fülöp Józseffel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorával, kreatív iparért felelős miniszteri biztossal: július 6., hétfő, 16.00

2020 október 22-25. között 10. alkalommal kerül megrendezésre az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására. A jubileumi eseményre való felkészülés kapcsán a szervezők Inside Art Live címmel interjúsorozatot indítanak neves hazai és külföldi személyiségek részvételével.

Az Inside Art Live a kulisszák mögé igyekszik bevezetni az érdeklődőket, az informális hangvételű élő beszélgetések alkalmával az Art Market Budapest által felkért vezető szakemberek a művészeti és kulturális életet érintő fejleményekről, sokakat foglalkoztató aktualitásokról fejtik ki véleményüket és adnak – gyakran első kézből – tájékoztatást.

Inside Art címen 2012-ben az Art Market Budapest kísérőeseményeként olyan művészeti találkozó jött létre, amely ma már a közép- és kelet-európai régió vezető műtárgypiaci konferenciájaként a globális művészeti élet jelentős és befolyásos személyiségeinek bevonásával ad évről-évre bepillantást a művészet és a piac jövőjét alakító trendekbe. A 2020. július 6-án induló élő interjúsorozat beszélgetőpartnerei az Art Market Budapesthez kapcsolódó döntéshozók és véleményvezérek, közülük többen az Inside Art konferenciák korábbi résztvevői.

A sorozat első részének vendége Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos, beszélgetőpartnere Löbl Krisztina, az Art Market Budapest programvezetője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi formában való további működése, az oktatási intézmény regionális vezetői ambícióinak megalapozottsága, a kreatív ipar jelentősége a vírusválság utáni gazdasági helyzet kezelésében, a képzőművészet helye a kreatívipar kontextusában egyaránt olyan aktuális téma, amely jó okkal foglalkoztatja napjainkban a kultúrafogyasztó közönséget.


Az élő közvetítés az Art Market Budapest (www.facebook.com/ArtMarketBudapest) és a MOME (www.facebook.com/momebudapest) Facebook oldalán egyaránt nyomon követhető.

 Forrás: Art Market Budapest 

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.