Detailed search

BÁV becsüsképzés - piacképes szakmai tudás (x)

bav_012_2013_01_31_800p

Néhány éves megtorpanás után hazánkban is fellendülőben van a műkereskedelem, ismét növekszik az érdeklődés és a kereslet az értékes műtárgyak iránt. Ha valaki közelebbről is meg akar ismerkedni a műkincsek világával, vásárolni vagy eladni akar, esetleg gyűjtővé válni, netán ezen a területen dolgozni, elengedhetetlen a megfelelő hozzáértés. A szükséges szaktudás megszerzésére ma már több képzési lehetőség is van. Hazánkban legrégebb óta, több mint fél évszázada a BÁV foglalkozik becsüsképzéssel, amelyről Koncz Erikát, a képzések szervezőjét kérdeztük. 

-  Kiknek érdemes mélyebb szakismeretet szerezni a képzéseken?

-  A tanfolyamaink mindenkinek ajánlhatók, akik középfokú tanulmányaikat mesterségbeli tudással, gyakorlati ismeretekkel szeretnék bővíteni, és a festmények, értékes műtárgyak, ékszerek avatott szakértőjévé szeretnének válni. Fontos a kellő felkészültség azoknak is, akik műtárgyakba kívánnak befektetni és döntéseiket megfelelő tudás birtokában akarják meghozni. Elengedhetetlen a szaktudás, ha valaki gyűjtővé akar válni, és hasznos a már meglévő gyűjtemény, családi hagyaték értékének felméréséhez is. Végezetül feltétlenül szükséges az alapos képzés azoknak, akik a műkereskedelemben, képzőművészeti galériákban, zálogfiókokban akarnak dolgozni, esetleg műtárgybolt nyitását tervezik, vagy a tanfolyam elvégzése után, az előírt gyakorlatot megszerezve igazságügyi szakértővé szeretnének válni.

-  Milyen tanfolyamokból választhatnak az érdeklődők?

-  A BÁV műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos képzéseket egyaránt indít, a hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, novemberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

 bav_becsusakademia_058

 -  Mi alapján állítják össze a tematikát? 

 -  Tanfolyamaink szakmai és oktatási programját a több évtizedes képzési tapasztalatunkra támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakítottuk ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatjuk hallgatóinkat. Oktatóink az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így hallgatóink a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával. Képzéseink során a fő hangsúlyt a gyakorlati oktatásra helyezzük. Ennek során a legfontosabb a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a saját üzlethálózatunkban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programunkat a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítjuk.

 bav_carousel_a01

 -  Lesz-e valamilyen újdonság, változás a képzésekben?

 -  A már említett és most bevezetett kétéves tanfolyamon túl a képzés színvonalának további emelése érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára. Emellett egyedi kedvező lehetőséget kínálunk azzal, hogy az ősszel induló tanfolyamainkra a most jelentkezők valamennyi képzésen kedvezményesen vehetnek részt.

bav_carousel_a02

További információk: http://bav.hu/static/kepzes-leirasa

 Bemutató videó

 

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.