Detailed search

Beszélgetések színtere: milyen műtárgy illik egy közösségi térbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egy otthon oldott hangulatú közegének kialakítása ideális lehet a családi beszélgetések, közös játékok és időtöltések számára. Az ilyen enteriőröket kényelmes bútorokkal és kellemes színekkel tehetjük igazán harmonikussá. A vidám hangulathoz és a barátságos közeg létrehozásához egy jól megválasztott műtárgy is sokat tehet hozzá.

Egy központi térbe helyezett asztal sokféle funkciót betölthet: étkezés mellett, beszélgethetünk, olvashatunk vagy akár közösen is játszhatunk itt. Az enteriőr közvetlenségét növények és apró dekorációs tárgyak használatával is fokozhatjuk. Egy ilyen térben nem fontos uniformitásra törekedni, így a berendezés sokfélesége egy kis bohókás érzetet is csempészhet a légkörbe. A bemutatott enteriőrben a bútorok kialakítása, változatos szín- és anyaghasználata tesz ehhez hozzá. A jó megvilágítás illetve egy design lámpa is fokozhatja a hely egyediségét. Érdemes akár az idényszerű, és az adott időszakhoz kapcsolódó növényeket is középpontba helyezni. Egy műtárggyal pedig inspirálódást és kreativitást is bevihetünk az otthoni közegbe, mely garantáltan különlegessé teszi a légkört.

Rozsda Endre (1913-1999) a hazai szürrealista festészeti irányzat kiemelkedő alkotója, aki hosszú ideig élt Párizsban, így nemzetközi hírnévre is szert tett. Magyarországon is elismert alkotó: az egyik legnevesebb galéria képviseli munkáit, emellett pedig fontos kiállításokon is szerepeltetik munkáit. Jellegzetesek aprólékos, különleges motívumkincsekből összeállított kompozíciói, melyek között festmények mellett grafikákat is nagy számban találunk.

Ezen a héten is szintén egy kisebb méretű, papír alapra, színes ceruzával készített művet választottunk, melyen az alkotó jellemző stíluskészlete jól érvényesül. Rozsda Endre: Csendélet különös asztalon II. című kompozíciója egy grafikai sorozatának egy darabja, mely egy aprólékosan kidolgozott, jellegzetesen szürrealista stílusjegyeket felvonultató alkotás.

A több síkú csendélet ábrázolás különleges formaelemeivel és élénk színeivel kiválóan illeszkedik a társasági enteriőrbe, mely egészének hangulatvilágát meghatározza. Egy ilyen kép kíséretében a reggeli kávé is jobban esik!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.