Detailed search

David Bowie lemezborítójának grafikája aukción

David Bowie rajongóinak számára ez az árverés egy valóra vált álom: az aukció alkalmával lehetőség nyílik eredeti grafikák, tervek, portrék, szobrok és zenekari fotózások vásárlására azon művész személyes gyűjteményéből, aki az énekes egyik legsikeresebb albumának borítóját tervezte.

2021. július 16-án kezdődött egy 120 tételes online aukció Edward Bell tervezeteinek, fényképeinek és lenyomatainak gyűjteményével a középpontban. Az aukció július 16-tól augusztus 1-ig tartott.

Amikor Bowie megbízta Edward Bellt azzal, hogy készítse el az elismert Scary Monsters (and Super Creeps) albumának dizájnját, amely album a Berlin Trilógiát követte, akkor ez egy olyan kapcsolat kezdete volt, ami egészen az 1990-es évekig tartott, és ami az ikonikus rock és pop művész Tin Machine időszakát is felölelte.

Ez az album annak az időszaknak a kezdetét jelezte, amikor Bowie a dalkészítés folyamata során már kereskedelmi megfontolásokat is tett, és ez a hozzáállás három évvel később hatalmas sikert hozott számára a Let’s Dance című albummal és a The Serious Moonlight turnéval.

A Shrewsbury-ben, az Egyesült Királyságban elhelyezkedő Halls Fine Art aukciósház a walesi Dory Galériával együttműködve egyedi műveket mutatott be – némelyiket maga Bowie dedikálta is, és mindegyik munkát először kínálják a piacon – egy elhivatott online aukció alkalmával, aminek címe The David Bowie Collection, és amit Edward Bell művész mutatott be.

david bowie 2
A Tin Machine album borítója, amit 1991 márciusára pecsételtek, és amiben megtalálható David Bowie dedikálása: „Kiváló, ragyogó erőfeszítés, csak így tovább!”. Becslések szerint 2000-4000 font. A Halls Fine Art tulajdona, forrás: The Art Newspaper.

A kínált darabok között szerepelt egy sor portré, amik Bowie-t Lazarusként mutatják be, és a Savage Heart szobor, amit a Tin Machine II CD-borítójának díszítésére hoztak létre.

A rajongók érdeklődésére talán az 1980-as Fashion című sláger eredeti lenyomatai, a Scary Monsters album borítójának eredeti lenyomatai, a Bell Bowie-ról a Scary Monsters albumhoz készített eredeti diptichon-vázlata, illetve azok az eredeti fotók tarthattak leginkább számot, amik a vázlat elkészítéséhez adták az ihletet a művész számára.

Az árak sem voltak kiemelkedően magasak, a kínálat nagy része száz fontos tartományokban mozgott, a legkeresettebb darabok pedig 1000-2000 fontra becsülhetőek, ideértve a Scary Monsters borítójának tervezeteinek lenyomatait is.

Abigail Molenaar, a Halls Fine Art szakembere így fogalmazott: „Személyes kedvencem a 42. tétel, a Savage Heart szobor, amit Bowie felsőtestéről mintáztak a Tin Machine II grafikájához.”

Címlapkép: Diptichon-vázlat a Scary Monsters albumának grafikájához (1980). Becslések szerint 400-600 angol font. A kép a Halls Fine Art tulajdona, forrás: The Art Newspaper.

 

2021.07.29.


Source: Portfolio.hu
More news
A két ismeretlen Van Gogh Napraforgó titka

A két ismeretlen Van Gogh Napraforgó titka

2021-09-16
A két napraforgókat ábrázoló festmény közül az egyik a mai napig egy magángyűjteményben rejtőzik, és minden bizonnyal egy egész vagyonért fog elkelni, amikor előkerül, a másik képet pedig egy amerikai bomba pusztította

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.