Detailed search

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

Deim Balázs eddigi munkáiban is alapvetően a minket körbevevő térrel foglakozott. Már a első sorozataitól erre koncentrált. Említhetjük ezek sorában a nagy feltűnést keltett Surveillance System projektet, vagy a Panel sorozatot, de említhetnénk itt akár a Minimalt is.

A Space sorozat, amiből ennek a kiállításnak az anyagát válogattuk már nem a közvetlen környezettel, hanem valami egészen sajátosan megváltozottal, az űrrel foglalkozik.Deim Balázs: Constellations, Space sorozat, 2019. giclée print

Eltelt ötven év azóta, hogy az ember a Holdra lépett és a heroikus küldetésekből már csak az emlék maradt. A pionírok, akiket emberek milliói kísértek figyelemmel a fekete-fehér televíziókon, történelemmé lettek. A valamikor hősök, gazdag űrturistáknak adják át a helyüket.

Deim Balázs: Pixel galaxy, Space sorozat, 2019. giclée print

Az űr mára már megtelt katonai, telekommunikációs, GPS jeleket szolgáltató és agrár műholdakkal. Egy-egy rakétával akár egy tucat műholdat is a pályára lehet állítani. A jelenlétük sokkal jobban átszövi az életünket, mint a hétköznapokban gondolnánk.

Ennek a hétköznapivá válásnak és a galaxisok tiszteletet parancsoló végtelenségének a feszültségéből keletkeznek Deim Balázs művei.

Ő sem akarja, hogy a galaxisok megadják magukat.

Helyszín: KUBIK Coworking, Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
Megnyitó időpontja: 2019. április 12. 18 óra
Látogatható: 2019. április 13 és május 18. között, hétköznaponként 9:00 és 18:00 között. 

A kiállítást megnyitja: Surányi Mihály, a Fotóművészet magazin főszerkesztője és Kollmann Szilvia a műtárgy.com ügyvezetője. 

 

 

 

More news
Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

2019-07-03

Beköszöntött a nyár és ezzel együtt az utazási főszezon is. A tengerparti desztinációk mellett érdemes egy-egy nagyvárost is meglátogatni, hiszen a kulturális pezsgés nyáron sem csillapodik. Erre tökéletes példa London, k

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

2019-07-02

A kánikulában nem csak a vízparton tudunk hűsölni, jó döntés lehet a múzeumok, galériák felé is venni az irányt, ahol amellett, hogy jelentősen kellemesebb a hőmérséklet, mint kint, aktívan tudunk kikapcsolódni. Bár a nyár általában egy csendesebb időszak a kiállítások szempontjából, az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy kifejezetten izgalmas tárlatok kerülnek megrendezésre az év ezen szakaszában is. Ezt alátámasztandó mutatjuk a nyári kiállításajánlónkat, amelyben – reményeink szerint - mindenki találhat kedvére valót.

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

2019-06-27

Gondolt már valaha arra, hogy milyen illata lehet a Milói Vénusznak? Teszi fel a kérdést csak félig viccelve az artnet újságírója. A világ egyik legnépszerűbb múzeuma, a Louvre nyolc elismert parfümőrt kért fel arra, hogy a gyűjteményében található nyolc mesterműhöz passzoló illatokat álmodjon meg. A fenti szinesztézia tehát a valóságban is megtapasztalhatóvá válik idén nyáron, a tervek szerint már a következő héttől.

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

Műtárgy: milyen kép illik egy gyerekszobába?

2019-06-26

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakkal ismerkedhetnek meg olvasóink és láthatják, hogyan illeszkedhetnek be ízlésesen az otthonunkba és a mindennapjainkba.

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

A SZÜRREALISTA MOZGALOM DALÍTÓL MAGRITTE-IG - Válság és újjászületés 1929-ben

2019-06-26

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Galéria – a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett – kiállításán. A csaknem 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot felvonultató tárlat a mozgalom történetének eseményekkel teli időszakát, az 1929-es évet helyezi középpontba. Az október közepéig látható kiállításon többek között Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, Pablo Picasso és Alberto Giacometti műveinek segítségével ismerhetik meg a látogatók az izgalmas korszakot.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.