Detailed search

ÉKSZEREK ÉJSZAKÁJA BDPST 2018

 Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, amely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt.

Ez év szeptemberében rekord mennyiségű kiállítás várja látogatóit:

110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszín részvételével, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én 16:00-00:00-ig bebarangolhatók, ekkor személyesen is megismerkedhetünk az alkotókkal, együtt ünnepelhetjük a kortárs ékszer sokféleségét.
(A kiállítások legfontosabb programjai ezen a hétvégén zajlanak, viszont érdemes figyelemmel kísérni a helyszínek egyénileg szervezett eseményeit, mert egyéb/későbbi időpontokban sok érdekességgel készülnek még a tervezők.)

 
Fülöp Erika: Időcsipesz 

Az idei év több szempontból is újdonságot tartogat: az első és talán legfontosabb törekvés a külföldi kortárs alkotók bevonását jelenti. Az ÉÉB célja a hazai tervezőkből álló kör kitágítása; teret adni a külföldi alkotóknak, hogy itthon nagyobb ismertségre tegyenek szert, aminek köszönhetően a magyarok aktivitása nemzetközi színtéren is kiemelt figyelmet kaphat. E szimbiotikus kapcsolat a hazai és külföldi alkotók között illeszkedik az idén meghirdetett pályázati témához, melynek hívószava: SZIMBIÓZIS.  A felhívás nemzetközi platformokon is elérhetővé vált, így nem meglepő, hogy a 88 beérkező pályamunkának közel fele külföldi. A pályázati anyagot elbíráló független zsűriben elismert alkotók, kurátorok, elméleti szakemberek működtek közre, akik különböző aspektusból megvizsgálva hoztak releváns döntést.

Börcsök Anna

A zsűrizés végeredményeképpen a 38 legjobbnak ítélt pályamunka kerül bemutatásra a Kortárs Építészeti Központban /KÉK/ 2018. szeptember 20-23. között, ahol a programsorozat főbb eseményei kapnak helyet.

Az idei év vendégkiállítása a K.A.S. Galériában kap helyet, ahol a németországi Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle neves professzora Hans Stofer és művészeti asszisztense, Melanie Isverding a hallgatókkal együtt mutatják be munkáikat.

Megtekinthető szeptember 20-23. között, a Bartók Béla út 9. szám  alatt.

Szombat este egy különleges eseménnyel készülünk a város szívében, egy Dob utcai bérház belső udvarában Gisbert Stach késdobáló ékszer performanszát tekinthetjük meg, és drukkolhatunk neki együtt.

(2018. szept. 22. 18:00 Hidegszoba Stúdió Dob utca 24.)


Fekete Fruzsi

A számos kiállítás megtekintése mellett idén több új programmal bővül a rendezvény: az elismert, svájci születésű, Londonban élő alkotó és kurátor Hans Stofer tart kétnapos workshopot 12 fő bevonásával, ahol a résztvevők bekötött szemmel alkothatnak, teret engedve a taktilis (tapintásra hagyatkozó) érzékelésük pontosabb megismerésének.
A másik fontos esemény, egy olyan kifejezetten alkotóknak szánt szakmai nap megrendezése, amely során 3 neves tervezőművész:  Hans Stofer, Melanie Isverding, Péter Vladimir tart angol nyelvű előadást irányított témában az érdeklődőknek.

A programok mellett fontos megemlíteni, hogy mind a független kiállítók, mind a „Szimbiózis” pályázat résztvevői között számos nagy értékű díj talál gazdára, melyek további eredményes munkára ösztönzik majd az alkotókat.

Az eseményt idén a H6 kortárs ékszertervező csoport szervezi, bízva a friss, lendületes hozzáállás sikerében. Változatos programjaik célja a magyar kortárs ékszertervezés szélesebb körben való megismertetése, illetve a pályakezdő és gyakorlott alkotói közeg inspirálása, összefogása. (x)

 

További információ és részletes program: www.ekszerekejszakaja.hu 

 

More news
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.