Detailed search

Elárverezték Banksy: Love is in the Bin című alkotását

A csíkokra szabdalt Banksy műalkotás rekord leütési ára 16 millió font, azaz 19 millió euró lett.

A Love is in the Bin című kép a híres, és a publikum számára ismeretlen graffitiművész, Banksy munkája, amely a nagyközönség színe előtt lett ledarálva. Az alkotó Girl With Balloon című festékspray-vel készült képe 2018 októberében mintegy 1,2 millió euróért kelt el egy londoni árverésen.

Az utolsó licit leütése után egy figyelmeztető jelzés hangzott el, majd az árverés résztvevőinek megrökönyödésére egy képkeretbe rejtett vágószerkezet csíkokra szabdalta a képet.

A művész az árverés után közölte, hogy szándékos volt a kép felszabdalása, amivel megszületett a Love is in the Bin című alkotás.  A kép új tulajdonosa így is kifizette az árát. Az alkotás abban a pillanatban a legdrágábban eladott Banksy-mű lett.

 

Oliver Barker, Forrás: BBC

 

A felszabdalt művet október 14-én a Sotheby's aukciósházban ismét árverésre bocsátották és a becsült érték háromszorosáért kelt el.

A járulékos költségeket is beleszámítva a vásárló összesen 18,5 millió fontot fizetett, ami messze túlszárnyalta a legdrágábban eladott Banksy-mű árrekordját.

Az aukciós harc kilenc licitáló között zajlott körülbelül 10 percig. Az aukció lezárta után az aukció vezetője, Oliver Barker azzal viccelődött, hogy megkönnyebbült attól, „hogy még mindig megvan” az alkotás.

Forrás: BBC

More news
A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Reflektorfényben a kerámiaművészet – mutatjuk a nemzetközi aukciókat és a magyar trendeket

Reflektorfényben a kerámiaművészet – mutatjuk a nemzetközi aukciókat és a magyar trendeket

2024-03-13

A kerámia egyre népszerűbb a műgyűjtők körében. A Lucie Rie, Hans Coper és Bernard Leach nevével fémjelzett klasszikus művek mellett a kortárs keramikusok innovatív, kísérletező alkotásai egyaránt lenyűgözik a közönséget. A nemzetközi műtárgypiacon egyre keresettebbé válnak ezek a különleges munkák, ami a kerámia új aranykorát jelezheti. Számos magyar keramikusművész is kiemelkedő munkát végez ezen a területen.

Bemutatják Damien Hirst korábban soha nem látott műveit

Bemutatják Damien Hirst korábban soha nem látott műveit

2024-03-07

2024. március 2. és június 23. között Damien Hirst a franciaországi Château La Coste egészét beveszi a The Light That Shines című nagyszabású kiállításával. Az 500 hektáros terület mind az öt pavilonját olyan neves ép

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.