Detailed search

Elárverezték Banksy: Love is in the Bin című alkotását

A csíkokra szabdalt Banksy műalkotás rekord leütési ára 16 millió font, azaz 19 millió euró lett.

A Love is in the Bin című kép a híres, és a publikum számára ismeretlen graffitiművész, Banksy munkája, amely a nagyközönség színe előtt lett ledarálva. Az alkotó Girl With Balloon című festékspray-vel készült képe 2018 októberében mintegy 1,2 millió euróért kelt el egy londoni árverésen.

Az utolsó licit leütése után egy figyelmeztető jelzés hangzott el, majd az árverés résztvevőinek megrökönyödésére egy képkeretbe rejtett vágószerkezet csíkokra szabdalta a képet.

A művész az árverés után közölte, hogy szándékos volt a kép felszabdalása, amivel megszületett a Love is in the Bin című alkotás.  A kép új tulajdonosa így is kifizette az árát. Az alkotás abban a pillanatban a legdrágábban eladott Banksy-mű lett.

 

Oliver Barker, Forrás: BBC

 

A felszabdalt művet október 14-én a Sotheby's aukciósházban ismét árverésre bocsátották és a becsült érték háromszorosáért kelt el.

A járulékos költségeket is beleszámítva a vásárló összesen 18,5 millió fontot fizetett, ami messze túlszárnyalta a legdrágábban eladott Banksy-mű árrekordját.

Az aukciós harc kilenc licitáló között zajlott körülbelül 10 percig. Az aukció lezárta után az aukció vezetője, Oliver Barker azzal viccelődött, hogy megkönnyebbült attól, „hogy még mindig megvan” az alkotás.

Forrás: BBC

More news
Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

2021-12-06
A magyar geometrikus képzőművészet egyik legnagyobb alakjának, Fajó Jánosnak (1937-2018) a festménye került a régió egyik legtekintélyesebb múzeumába, a bécsi Mumokba. A művész életművét kezelő alapítvány nagy szakmai
Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

2021-12-01
Gyulai Líviuszt a művészettörténészek az úgynevezett nagy grafikus generációhoz szokták sorolni, ő volt a legkisebb fiú a „nagy öregek” – Kondor, Würtz, Hincz, Reich, Rékassy – között, és mint a népmesékben, ő volt az,

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.