Detailed search

ÉRKEZIK AZ ACCIDENTALLY WES ANDERSON-KÖNYV

Nyomtatásban is megjelenik az Instagram-oldal gyűjteménye, amely a rendező látványvilágát felelevenítő fotókat foglal magába.

 

2017-ben indította Wally Koval Instagramon az Accidentally Wes Anderson (AWA) nevű oldalt, amin olyan fényképek jelennek meg, amik a rendező filmjeibe tökéletesen illenének. A képek többnyire épületeket és belső tereket ábrázolnak, és jellemzőjük a pasztellszín, valamint a szimmetria. A naponta frissülő oldalt ma már több mint 1,2 millióan követik.

 AWA: Japan Railways. Forrás: AWA holnapja.

 

A gyűjtemény akkora sikert aratott, hogy megjelenik nyomtatott formában is. A könyv különlegessége, hogy nemcsak fotók szerepelnek benne, hanem mellettük történetek is, amik az adott helyszínhez kapcsolódnak. Több mint 200 helyszín, többek között Budapest is szerepel benne, így egyfajta úticél-gyűjteménnyé is válhat, melyből sokan meríthetnek inspirációt következő utazásaikhoz. Maga a rendező is támogatja a projektet: ő maga írta a könyv előszavát. A könyvet már meg lehet rendelni az oldal honlapján.

Wally Koval: Accidentally Wes Anderson (könyvborító). Forrás: AWA holnapja.

 

Anika Pannu: Gellert Thermal Baths (Budapest, Hungary). Forrás: AWA honlapja.

A rendező leghíresebb filmjei közé tartozik a Tenenbaum, a háziátok és A fantasztikus Róka úr is, de a legtöbben talán a Grand Budapest Hotel és a Holdfény királyság miatt ismerik. Legújabb filmje a The French Dispatch címet kapta, aminek az eredeti bemutatója el lett halasztva, de az IMDb alapján 2021-ben már a mozikban is vetíteni fogják.

Grand Budapest Hotel, 2014. Forrás: IMDb

More news
Milyen lesz a jövő múzeuma?

Milyen lesz a jövő múzeuma?

2020-11-23

Szántó András kulturális stratéga új könyvében 28 nemzetközi múzeumvezetőt kérdezett a múzeumok lehetőségeiről és a jövő kihívásairól. A művészetek és a média világában közismert, nemzetközi hírű tanácsadó, kutató és író 1964-ben született Budapesten. A többek között a The New York Timesban és az ArtForumon is publikáló szakember tanácsadó cége, a

Isten Veled Konok Tamás

Isten Veled Konok Tamás

2020-11-20

"Az idő magában hordozza az elmúlást. A jelen megállíthatatlan pillanat, és oly rövid, hogy szinte nem is lézezik." írta Konok Tamás saját, 2019-ben megjelent Emlékkövek című életrajzi visszaemlékezésében. 

 

 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.