Detailed search

Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca - Májusban újra Falk Art Fórum

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában. Ez lesz a tizenkilencedik alkalom. Ezen a napon mintegy 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is színes és izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek. Minden program ingyenes!

A 19. Antik és Modern Művészeti Fesztiválon délután 2 órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti utca egy napra sétálóutcává alakul. Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a VisageModel vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucat termékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével. Somlai Tibor designer pedig az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.

A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató program népszerű utcazenészeinek most a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotóarchívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, amely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, KOBY.

A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimonó bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írására és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.

A Falk Art Fórum egyik célja, hogy a hirdetéseikkel a médiában jelenlévő kommersz áruházláncok mellett figyelmet keltsen az egyedi, a régről megőrzött, a személyes ízlés szerint összeválogatott lakberendezési tárgyak iránt. Hogy rávezesse a látogatókat a gyűjtés örömére, amit nemcsak milliós befektetéssel, hanem a galériások, régiségkereskedők segítéségével összeválogatott darabokkal, elérhető áron is meg lehet szerezni.

A részletes programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.

Facebook-esemény: www.facebook.com/events/1338715299602806

 

 

More news
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.