Detailed search

Filmrajongók, figyelem!

A klasszikus filmművészeti alkotások legnagyobb rajongóinak kedvez aukciójával az egyik legnagyobb aukciósház, a Sotheby's. Az aukció érdekessége, hogy online fog zajlani, augusztus 29-étől egészen szeptember 11-éig lehet majd licitálni az oldalukon.

 
Az árverés során eredeti filmplakátokra csaphatnak le az érdeklődők, a tételek becsült árai 500 és 30.000 font között mozognak. A plakátok az aukciósház londoni galériájában szeptember 1-ig élőben is megtekinthetők.

Az alábbiakban megmutatjuk kedvenc plakátjainkat az aukciós kínálatból.

La Dolce Vita, Olaszország, 1960. 201x140 cm.


Ez a plakát akkor is megdobogtatná a szívünket, ha esztétikailag nem is nyerné meg a tetszésünket, szerencsére azonban erről szó sincs. Federico Fellini klasszikusa, az Édes élet több, mint egy kiválóra sikeredett mozifilm, sokkal inkább egy életérzés. Marcello Mastroianni kissé unott figuráját és Anita Ekberg fürdőjét a Trevi kútban nehéz elfelejteni. A plakáton is az éjszakai életben tobzódó, elmélyülten cigarettázó újságírót és a dúsgazdag dívát láthatjuk.
(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

King Kong, Franciaország, 1933. 160x119 cm.


Az 1933-as King Kong a kaland, a horror és a sci-fi tökéletes elegye. Számos technikai újítást vonultatott fel (stop motion és a legkülönbözőbb effektek), és hatalmas kasszasikert aratott. Mivel az akkori közönséget jószerivel sokkolták a durva jelenetek, sok helyütt finomítottak a történeten, de így is maradt benne elég akció és izgalom. A film eredeti poszterei rendkívül keresettek.

(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

Dr. No, Egyesült Királyság, 1962. 76x102 cm.


A James Bond sorozat első része Sean Connery és Ursula Andress főszereplésével készült 1962-ben. A skót színész később még hat alkalommal alakította a híres titkosügynököt. Mint a legelső plakát, amely James Bond-film számára készült, ez a darab minden kollekció alapját képezheti.
(Becsült ár: 10.000-15.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

Chelsea Girls, Egyesült Királyság, 1966. 76x51 cm.


A Paul Morissey és Andy Warhol által rendezett kísérleti underground film a Chelsea Hotelben és New York különböző pontjain lett felvéve, és fiatal nők életét követi nyomon. A plakát erotikus és kreatív mívoltával a film lényegét ragadja meg, egy londoni grafikus, Alan Aldridge tervezte. Állítólag Warholnak annyira tetszett, hogy azt találta mondani, reméli, hogy a "film legalább olyan jó lesz, mint a poszter."

A poszter értékét növeli, hogy legjobb tudomásunk szerint kevesebb mint 25 eredeti maradt fent belőle.

(Becsült ár: 6.000-9.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 


Forrás: Sotheby's
Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com


Source: Portfolio.hu
More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.