Detailed search

Gallery Weekend Budapest 2021 – ’A kortárs művészet engem fejez ki’

2021. június 18-20. között a Kortárs Galériák Egyesülete immár hetedik alkalommal rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet (GWB). Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb - kihagyhatatlan - művészeti eseménye, amely jól ismert magángalériák tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

A háromnapos kortárs művészeti fesztivál során ezúttal 14 vezető hazai kortárs magángaléria - az acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN – várja az érdeklődőket a város különböző pontjain. A nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat a legkülönlegesebb kiállításoknak, rendhagyó galériatúráknak, vezetett tárlatvezetéseknek ad helyet. A résztvevő helyszínek a három nap során 12:00-18:00 óra között várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák napi két alkalommal, 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a kislétszámú csoportokat. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk.

 

Gallery Weekend Budapest galériatúrák:

A Gallery Weekend Budapest idei eseménysorozatában 5 különböző galériatúrán vehetünk részt 3 napon át, napi két alkalommal:

A túra - Az A túrát a Várfok Galéria Herman Levente "Magánélet" című kiállításával kezdjük, majd a MissionArt Galéria - Csabai Renátó kiállítását látogatjuk meg. A túrát Kálmán Makláry Fine Arts Gallery: "Magyar Párizs III“ - Válogatás a Párizsi Iskola magyar származású szobrászainak alkotásairól szóló kiállítás megtekintésével zárjuk.

B túra - A B túra az Einspach Fine Art & Photography nyitó tárlatánál indul: Grayson Perry, Magdalena Abakanowicz, Hetey Katalin, Z. Gách György, Drozdik Orshi, Makai Mira, Fajó János, Tombor Zoltán és Glázer Attila: "I Whisper to My Past Do I Have Another Choice” címmel, majd az acb Galéria - Bak Imre: „Helyzet”, acb Attachment: Mátrai Erik: „xyz”, című kiállításokat nézzük meg.

C túra - A C útvonalon a Deák Erika Galéria előtt találkozunk, ahol „A kétely és csodálkozás bősége” - Szűcs Attila kiállítását tekintjük meg, ezután a Knoll Galéria Budapest – „A solastalgia kora” - Birkás Ákos, Bartosz Kokosinkski, Paul Horn, Nemes Csaba, W. Horváth Tibor, Fercsik Mariann és Horváth Gideon kiállítása következik, majd a VILTIN Galéria - Rózsa Luca SáraHeavy Chains of Sentimentalism” című kiállításával zárjuk.

D túra - A D túránál a Glassyard Gallery - PUKLUS Péter kiállítása a találkozónk helyszíne, majd az INDA Galéria – „Ha a feketét egy fogalommal keverem össze. Visszafelé.” - Koronczi Endre kiállítását tekintjük meg, amit zárásul a MyMuseum – „Beszélgetések magammal” - Barbara Moura, Szendrő Veronika, Isabel Val kiállítása követ.

E túra - Az E útvonal Kisterem: „A levélperem mentén” Molnár Zsolt / „Nyugvó maradványok” - Molnár Zsolt és Ruzicska Tünde kiállításaival kezdődik, majd együtt tovább sétálunk TOBE Gallery: Anthony Marchetti „Paul” című kiállítására, és a Molnár Ani Galéria: Hámos Gusztáv & Katja Pratschke „Construction” című kiállításával zárjuk a sort.

Az ingyenes túrákra a következő link segítségével lehet jelentkezni:

https://galleryweekendbudapest.com/gallerytourshun

Extra programok a Gallery Weekend Budapest során:

https://galleryweekendbudapest.com/extra-programok

 

További információk:

Web: https://galleryweekendbudapest.com/

Facebook: https://www.facebook.com/galleryweekendbudapest/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1376526379383544

Instagram: https://www.instagram.com/gallery_weekend_budapest/

More news
Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

2021-12-06
A magyar geometrikus képzőművészet egyik legnagyobb alakjának, Fajó Jánosnak (1937-2018) a festménye került a régió egyik legtekintélyesebb múzeumába, a bécsi Mumokba. A művész életművét kezelő alapítvány nagy szakmai
Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

2021-12-01
Gyulai Líviuszt a művészettörténészek az úgynevezett nagy grafikus generációhoz szokták sorolni, ő volt a legkisebb fiú a „nagy öregek” – Kondor, Würtz, Hincz, Reich, Rékassy – között, és mint a népmesékben, ő volt az,

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.