Detailed search

Időtálló időmérők

Karórát viselni nem csak praktikus, de mindig is státuszjelző szimbólummal bírt. Egy ilyen ékszer minőségű tárgy amellett, hogy hasznos funkcióval rendelkezik, általában valamilyen nemes anyagból készül, hogy állja a mindennapok kihívásait. Felülete és belső szerkezete is helyet ad a mestermunkáknak: apró alkatrészek tűpontos kombinációja garantálja a működést, a tok, az óralap és a szíj minősége pedig az időtálló designt biztosítja. Nézzünk meg néhány klasszikus óraremeket, melyek a múló idő mellett különleges szépségjegyeket is mutatnak. 

116
116  –  Alain Silberstein Krono 2 férfi karóra, kikiáltási ár 600.000 Ft

A francia óramárkát 1990-ben alapították, így immár közel harminc éve szolgálja ki azokat az órarajongókat, akik modern és extravagáns típusokra vágynak. A korábban interior designnal foglalkozó Alain Seilberstein ugyanis az egész céget arra az alappillérre húzta fel, hogy minőségi és különleges órákat alkosson meg, melyeket leginkább a német Bauhaus irányzat inspirál. A minden apró részletében tökéletes mestermunkát a játékos foszforeszkáló színek és geometrikus formák teszik igazán egyedivé. A Bauhaus 100. évfordulója alkalmából ez a típus egy unikális, jubileumi darab. 

118
118 – Omega Seamaster Planet Ocean Sochi 2014, kikiáltási ár 750.000 Ft

Aki egy igazán férfias, időtálló, ám jelentős történelmi múlttal rendelkező időmérőt keres, ebben a típusban mindent megtalál ezekhez a vágyakhoz. Az extrém időjárási körülményekhez igazított funkciókkal rendelkező karórát eredetileg a brit haditengerészet számára tervezték, majd kivételes képességekkel bíró férfiak: búvárok, James Bond és sportolók viseletének részévé vált. Az aukcióra kerülő Seamaster Planet Ocean Sochi a 2014-es olimpiai játékok alkalmára készült. A 600 méterig vízálló acéltok héliumszeleppel is rendelkezik. A kerámialappal díszített letisztult és sportos számlap szigonyokra emlékeztető rusztikus mutatói erre a kiváló vízi tulajdonságra utal. Design és funkció harmonikusan egészítik ki egymást ezen az órán.

Karóra
69 – Longines Lindbergh férfi karóra, kikiáltási ár 250.000 Ft

Ennek a karórának a prototípusát, ami korszakának technikai vívmányának is számított egy legendás pilóta történelmi jelentőségű teljesítményéhez tervezték. Charles A. Lindbergh volt az a személy, aki elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, ami 1927-ben még 33 órát jelentett. A róla elnevezett férfióra másodperc- és stopperkörökkel is rendelkezik, aprólékos részletelemei pedig eleganciát kölcsönöznek viselőjének, aki kifinomultsága mellett elkötelezett a technikai fejlődés iránt.

71 Tag Heuer óra
71 – Tag Heuer Monaco férfi karóra, kikiáltási ár 620.000 Ft

A Tag Heuer órák 150 éve képviselik az innovációt, precizitást és a teljesítmény iránti elköteleződést. A bemutatott férfi karóra csiszolt üveglapja és számlapjának négyzetes formába rendezett, sugaras kialakítása tükrözi a gyártó szemléletét, mellyel egy igazán jellegzetes és időtálló óratípust teremtettek meg. A Monaco típusú karóra ikonikus designnal rendelkezik, és utal névadó hercegségének gazdagságára, történelmi örökségére és a rá jellemező innovatív szemléletre. További történeti kuriózum, hogy 1971-ben Steve McQueen ezt a típust viselte a Le Mans című filmben.

61 – Cartier Tank Divan női karóra, kikiáltási ár 420.000 Ft
61 – Cartier Tank Divan női karóra, kikiáltási ár 420.000 Ft

A Cartier Tank óratípus szintén gazdag múlttal rendelkezik, ugyanis 1904-ben ez volt az egyik első igazán elegáns férfióra, mely a világpiacra került. Ezzel viselettörténeti áttörést is hozott, ugyanis korábban a férfiak zsebórát, és csak a hölgyek viseltek karórát. Meglepő tény, hogy a Tank modell designját ténylegesen egy tank, mégpedig egy Renault márkájú harckocsi ihlette. A Divan típus tehát egy klasszikusan női óratípus férfiasított fajtájának újragondolása. A luxusmárka női órája nyújtott, téglalap formájú acéltokba foglalt számlapján sugarasan rendezett római számokat láthatunk. Az egész órakompozíciót magas minőségű anyaghasználat jellemzi, emellett pedig elegáns bőrszíjjal is rendelkezik. Érett személyiségű, kifinomult, ám határozott hölgyek nélkülözhetetlen viseletkelléke a Cartier Tank Divan karóra.

162 – Rolex GMT-Master II férfi karóra, kikiáltási ár 1.300.000 Ft
162 – Rolex GMT-Master II férfi karóra, kikiáltási ár 1.300.000 Ft

A Rolex GMT-Master karóra megalkotását eredetileg a légiközlekedés inspirálta, így nem véletlenül vált a világutazók egyik kedvelt óratípusává. A GMT rövidítés a Greenwich Mean Time – azaz a greenwichi középidő kifejezésből ered. Ez az egyik legnépszerűbb Rolex modell, mely szintén helyet kapott a James Bond filmek egyikében és méltán lett a gyűjtők egyik keresett darabja is. Számlapja 24 órás beosztású lünettája forgatható, melynek kék-piros tónusa a nappalt és az éjszakát különbözteti meg.  A II-es típus már egy technikai innovációt is tartalmaz az eredeti formulához képest, ugyanis a korábban szinkronizált óramutatók már külön-külön is állíthatóak rajta. Az új szerkezet egyszerű és intuitív használatot eredményez viselője számára.

szerző: műtárgy.com


Source: Portfolio.hu
More news
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.