Detailed search

Kedvenc online standjaink az Art Basel Hong Kongon

A social distancing világa előtt a művészeti vásárokon való jelenlét mindig egyfajta izgalmat jelentett, melyik galériák, milyen művészekkel készülnek és a networkingnek is remek színtere volt a vásári jelenlét.

Eddig is sokszor felmerült már a művészeti vásárok jelenlegi működése meddig tartható fent, többféle alternatíváról is gondolkodtak már és mindig szóba is került az online jelenlét. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen méretű világjárvány ilyen gyorsan teremt egy olyan helyzetet, amelyre reagálnia kell a vásárok szervezőinek. Ennek a reakciónak a következményeit nem tudhatjuk és mindannyian feltehetjük a kérdést, hogy az otthonról való művészeti vásárba járás vajon jó-e hosszútávon, most azonban nem tudunk mást tenni, így legalább élvezzük ki, bontsunk ki egy üveg bort és kényelmesen bekuckózva élvezzük az Art Basel Hong Kong standjait.

Mi már bebarangoltuk a vásárt és szubjektív válogatásunkat meg is mutatjuk:

de Sarthe Gallery, Hong Kong
A Hong Kong-i székhelyű de Sarthe Gallery standjának címe Fragments: Post-Internet Art in Hong Kong and Beijing. Két művész Zhong Wei és Mak Ying Tung 2 munkáival a jelenlegi végtelen információáramlás hatásaira világít rá a személyes életünkben.

Mak Ying Tung 2: Home Sweet Home: 1,2,3,4,5 Cheese, 2020

Luhring Augustine, New York
A galéria virtuális standja önálló kiállításként mutatja be Ragnar Kjartasson festményeit és videómunkáit. Az izlandi születésű művész munkáin érezhető, hogy inspirálódik a 19. századi romantikus plein air festészetből.
+ 1 tipp: A more infora kattintva a leírásban szerepel a videómunkák online nézhető linkje.
Ragnar Kjartansson: Figures in Landscape (Sunday), 2018

David Zwirner, New York, Hong Kong, London, Paris
A David Zwiner galéria kiállítási standja a figurális festészetre fókuszál így többek között láthatjuk Alice Neel, Neo Rauch, Noah Davis vagy Jeff Koons munkáit is.

Noah Davis: Untitled (Man on Couch), 2009

Project Native Informant, London
A 2013-ban alapított londoni galéria Flo Brooks munkáit mutatja be. A képein modern élet mindennapjait látjuk viszont, a munka és szabadidő viszonyát a szokásos kereteken túlmutató formavilággal.

Flo Brooks: We still right here, 2020

Annely Juda Fine Art, London
Bátran mondhatjuk, hogy a legszívmelengetőbb stand számunkra a londoni Annely Juda Fine Art-é volt, aki David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 címmel mutatta be a brit művész munkáit. Az Ipaden készült képek a tél végétől a nyár beköszöntéig mutatják be Kelet- Yorkshire tájait. 
Amúgy a művész jelenleg normandiában van és onnan üzent tegnap mindenki számára, egy nárciszokat ábrázoló képpel és az alábbi sorral: „Do remember, they can’t cancel the spring”

David Hockney: The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven) - 23 February, 2011


Ez lenne a mi teljesen szubjektív válogatásunk. Több órányi időt tölthetünk el az Art Basel honlapján és rengeteg izgalmas alkotást láthatunk még picit több mint 4 napig.

Forrás: artbasel.com
 

 

More news
Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

2020-04-03

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

2020-04-02

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész végrendeletében az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetre hagyta művészi tevékenységével kapcsolatos dokumentumait, mindazt, amely színészi munkássága részeként keletkezett.

Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.