Detailed search

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben

Úgy tűnik, hogy idén számos kihagyhatatlan kiállítást rendeznek világszerte. Nagy mesterek emlékéveihez kapcsolódó események éppúgy jelen lesznek, mint a meglepő megközelítéseket sugalló, ám rendkívül izgalmasnak ígérkező tárlatok. Talán még nem késő a kedvencekhez igazítani a tervezett utazásokat, 10 ígéretes tárlatot mutatunk.


Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature


A Van Gogh Museum érdekes feladatra vállalkozott: márciusban nyíló tárlatán két roppant népszerű művész, Van Gogh és David Hockney munkáit teszi egymás mellé. Hockney-t általában a nagyméretű, úszómedencés képeiről ismerjük, most azonban a yorkshire-i tájképei játsszák majd a főszerepet.

Van Gogh Museum, márc.1. - máj. 26.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


David Hockney: The Arrival of the Spring in Woldgate, East Yorkshire, 2011 (forrás:Van Gogh Museum)


Leonardo da Vinci



A nagy mester halálának 500. évfordulóját számos rendezvény kíséri, az egyik a Louvre-ban megrendezésre kerülő, nagyszabású kiállítás. A párizsi múzeum gyűjteményében van a festő ismert munkásságának majdnem harmada, ezenkívül érkezik kép például II. Erzsébet gyűjteményéből is.

Musée du Louvre, 2019. okt. 24. - 2020. febr. 24.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Leonardo da Vinci: Portrait de femme, dit la belle Ferroniére, 1490 (forrás: artnet)


Prehistory



A Centre Pompidou-ban májustól modern műalkotások és a paleolitikumból, illetve a neolitikumból származó tárgyak összehasonlítását végezheti el a látogató. Olyan művészek munkái lesznek kiállítva, mint Picasso, Miró, Cézanne, Klee, Giacometti, Max Ernst, Joseph Beuys és Louis Bourgeois.

Centre Pompidou, máj. 8. - szept. 16.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Louis Bourgeois: Harmless Woman, 1969 (forrás: Centre Pompidou)


All the Rembrandts



A művész halálának 350. évfordulója alkalmából egy éven át tartó ünneplés részeként rendezi meg a Rijksmuseum azt a tárlatot, ahol a festő 22 festménye, 60 rajza és több mint 300 nyomata lesz kiállítva. Júliustól a múzeum látogatói élőben is követhetik az Éjjeli őrjárat restaurálását - a folyamatot online is közvetíti majd a Rijskmuseum. Október 11-étől pedig egy másik tárlaton nemzetközi kontextusba helyezik Rembrandt munkásságát, összevetve 17. századi spanyol műalkotásokkal, Velázquez alkotásaival.

Rijksmuseum, febr. 15. - jún. 10.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Előkészítő vizsgálatok (forrás: Rijksmuseum)


Mark Rothko



Az absztrakt expresszionizmus mesterének szentelt tárlat miatt ismét érdemes lesz ellátogatni Bécsbe. A kiállítás szervezésében az amerikai festő gyermekei is részt vettek, így a családi gyűjtemény egyes darabjai is láthatók lesznek majd. A kiállításról itt írtunk.

Kunsthistorisches Museum, márc. 12. - jún. 30.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


(forrás: Frieze)


Koloman Moser - Universal Artist between Gustav Klimt and Josef Hoffmann



Bécsben maradva már látogatható a bécsi szecesszió kiemelkedő alakjának munkásságát bemutató kiállítás. A Wiener Werkstätte egyik alapító tagja több műfajban is maradandót alkotott, a Gesamtkunstwerk szellemében képző- és iparművészeti munkái is kivételes tehetségről árulkodnak. Klimt és Josef Hoffmann mellett fontos szerepet játszott Bécs művészeti megújulásában.

MAK Exhibition Hall, 2018.12.19. - 2019. 04.22.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Moser-karosszék (forrás: MFAH)


Keith Haring



Haring festményei, rajzai és szobrai lesznek láthatók a Tate Liverpoolban. A munkák megvilágítják a 80-as évek New York-i miliőjét, videók, fotók teszik még árnyaltabbá a képet. A művész társadalmi és politikai kérdésekben - AIDS, homofóbia, rasszizmus - is hallatta a hangját, munkáit graffitik és a pop art inspirálták.

Tate Liverpool, jún. 14. - nov. 10.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Keith Haring: Cím nélkül, 1983 (forrás: Tate)


Sofonisba Anguissola and Lavinia Fontana



Annak ellenére, hogy a 16. században a női művészek helyzete nem volt könnyű, Sofonisboa Anguissola, aki II. Fülöp király udvari festője volt és Lavinia Fontana, akit az első hivatásos női festőként tartanak számon, sikeres és keresett művészek voltak. Sofonisboa nemesi származású hölgyként nem kapott fizetséget a képeiért, míg Lavinia a családját támogatta bevételéből. A kiállítás a Prado bicentenáriumi ünnepségeinek része.

Prado, 2019. okt. 22. - 2020. febr. 2.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Lavinia Fontana: Portrait of a Noblewoman, 1580 k. (forrás: artnet)


Bill Viola / Michelangelo



Michelangelo rajzai és Taddei Tondója együtt lesz bemutatva az amerikai videóművész, Bill Viola munkáival a londoni Royal Academy of Arts-ban. A párosítás megdöbbentő lehet, de mindkét alkotó a születés, élet és a halál nagy kérdéseivel foglalkozott.

Royal Academy of Arts, jan. 29. - márc. 31.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


(forrás: Aesthetic Magazine)


The Young Picasso - Blue and Rose Periods



A svájci Fondation Beyeler eddigi legnagyobb dobására vállalkozik, Picasso korai, a rózsaszín és kék korszakából származó mesterműveit állítja ki. A kiállítás kronologikus rendben mutatja be a művész spanyolországi és franciaországi utazásai során készített alkotásait.

Fondation Beyeler, febr. 3. - máj. 26.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Pablo Picasso: Femme en Chemise (Madeleine) (forrás: artnet)


Forrás: artnet
Szerző: műtárgy.com

Source: Portfolio.hu
More news
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.