Detailed search

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyomást kelteni a hozzánk érkezőkben, vagy éppen ízlésünkről és gondolkodásmódunkról, esetleg hangulatunkról szeretnénk kommunikálni, akkor érdemes körülnéznünk a kortárs műalkotások világában - írja a mutargy.com.

A modern stílusban alkotó művészek között is már sokan nemzetközi hírnévre tettek szert, mely által megkerülhetetlen klasszikussá váltak! A választott alkotások megvásárolhatók egy közelgő kortárs aukción.

Egy lakásba megérkezve a leghangsúlyosabb, ám sokszor a legkisebb méretű helyiség az előszoba. Funkciója szempontjából mégis nagyon lényeges szerepet tölt be. A személyes találkozások felütése ez a hely, mely általában kevés, de annál hasznosabb bútorzattal rendelkezik. Ha ebbe az enteriőrbe máris egy festménnyel fogadjuk vendégeinket, azzal elegáns és sokat sejtető képet adhatunk magunkról. Lossonczy Tamás 1968-ból származó műve akár egy kiállítás kezdőképe is lehetne. Ha a kortárs modern irányzatok kronológiáját nézzük, vagy ha az életmű jellegzetességeit szeretnénk egyetlen kompozícióval prezentálni ez a kép igazán találó választás. Az élénk színekkel megjelenített nonfiguratív motívumok szabadjára engedik a fantáziát, melyek egy fantasztikus művészi világba vezetik nézőjüket.

Az otthonok és a társasági élet központja a nappali, ahol szintén inspiratív lehet egy kortárs mű elhelyezése.  Érdemes azonban ilyen terekbe festmények mellett szobrokat is bemutatni. Kiss Dániel alkotása egy rusztikus márvány plasztika, mely egyszerű formavezetésben gazdag szimbolikát mutat. A kompozíció egymásba fonódó ívei összhangban vannak az enteriőr szerepével, ahol a személyes kapcsolatok kibontakozása és az egymásra figyelés van fókuszban. A mű kivitelezése lenyűgöző hatást kelt, ugyanis a nemes márvány lekerekített, légies megjelenítést kapott.

Az étkező szintén meghatározó helyszín a családi élet vagy baráti társaságok összejövetelekor. Itt, egy játékos, jó hangulatú mű sokat tehet a jó közérzet megteremtéséért. Fajó János színes, geometrikus kompozíciói mindig tökéletes választásnak bizonyulnak ezekben a terekben is. Ő az egyik legnevesebb magyar képzőművészünk, akit világszerte ismernek és elismernek, művei pedig valódi licitharcot vívnak ki nemzetközi piacon is az árverések alkalmával. Fajó kompozícióira a letisztultság, élénk színvilág, valamint nemes harmónia jellemző. Fiatalos, modern enteriőrökbe kifejezetten jól installálható bármely kompozíciója!

Időnként mindenkinek szüksége van némi elcsendesedésre és elmélyülésre a mindennapok sűrű teendői közepette. Nádler István festményeinek szellemisége segíthet a befelé figyelő kikacsolódás megteremtésében. Lágy vonalvezetésű akvarellje egy lírai kompozíció, mely a fényből származó finom sárgás, rózsaszínes, melegséget árasztó, tehát bizalomgerjesztő árnyalatokat vonultatja fel. Ezzel együtt filozofikus tartalommal is bír, ugyanis a háromszög egy gazdag jelentéstartalmú forma, melynek gesztusokból álló festői alkotásmódja emelkedettséget közvetít.   

szerző: műtárgy.com


Source: Portfolio.hu
More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.