Detailed search

Kriptovalutával is fizethetsz a jövő héten Banksy ikonikus művéért

Bitcoint és ethert is elfogad fizetőeszközként a Sotheby's jövő heti New York-i árverésén, amelyen Banksy, a rejtőzködő grafittiművész ikonikus művét, a Love is in the Air-t bocsátják aukcióra - közölte kedden az aukciósház.

Ez lesz az első alkalom, hogy kriptovalutát fogadnak el fizikai formában létező műtárgyért, ami a kriptovaluták egyre növekvő elfogadásának a jele. A Sotheby's művészettörténészeinek becslései szerint 3 és 5 millió dollár között kelhet el Banksy alkotása.

Az aukciósház a Coinbase Global Inc. amerikai kriptotőzsdével fogott össze.A Coinbase blogjában közölte, hogy segíteni fog az áringadozás kezelésében az aukció ideje alatt. Az együttműködés a Sotheby's-zel utat nyithat ahhoz, hogy a kriptovalutákat elfogadják az aukciókon - tették hozzá.

Április közepén rekordszintre, 64 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin jegyzése azon a napon, amikor a Nasdaq-ra bevezették a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase Global Inc. részvényeit. A kriptovaluták a digitális művészet terén egyre elterjedtebbé válnak.

Márciusban mintegy 70 millió dollárért kelt el az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple Everydays - The First 5000 Days című digitális alkotása a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Wiktor Szymanowicz / Barcroft Studios / Future Publishing


Source: Portfolio.hu
More news
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a
Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

2021-04-15
Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.A The Fungible Collection

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.