Detailed search

Miért nyitnak galériákat az NFT platformok?

A SuperRare, a Superchief Gallery NFT, a Bright Moments és a Quantum Art az elmúlt évben galériákat nyitott az Egyesült Államokban.

A kriptopénzpiacok kolosszális visszaesése ellenére, vagy talán éppen azért, az NFT platformok az utóbbi időben egy olyan, költséges modell felé fordultak, amely a metaközösségeket kivezeti az virtuális világból a fizikai üzletekbe.

Májusban a SuperRare NFT piactér a közelgő piaci katasztrófának tűnő helyzet ellenére fizikai galériát nyitott a manhattani Sohóban, a West Broadway-en.

Ez tényleg kísérlet volt. - mondta Jonathan Perkins, a SuperRare Labs társalapítója és termékigazgatója.

Fel akartuk mérni az érdeklődést, és látni akartuk, hogyan nézhet ki, ha feltárjuk a nagyközönség előtt, illetve a jövőben más városokra is kiterjesztjük.

Minden jel szerint kísérletük sikeres volt. Június 20-án a galéria egy olyan kiállítást rendezett, amelyet Perkins „gyűjtői hatalomátvételnek” nevezett, és amelyen minden művet a digitális művészetek mecénása, Cozomo de’ Medici gyűjteményéből állítottak ki. Perkins szerint a kiállításra több mint 300 látogató érkezett.

 

A SuperRare Galéria, egy három hónapos pop-up, első kiállításával, a Visions from Remembered Futures-al nyílt meg. Forrás: SuperRare

 

A fizikai NFT galériák nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kiismerhetetlen digitális művek közmegítélése a pixeles punkoktól és rikító gorilláktól a képzőművészethez közelebb sodródjon. „Amikor egy nagy, gyönyörű, digitális képkeret van egy galériában, és valaki egy pohár pezsgővel a kezében azt mondja:

Ez az! - ez az elrendezés ad egy bizonyos edukációs aspektust, amely segít az embereknek megérteni a virtuális világot és elmélyülni benne. - mondja Perkins.

Persze egy fizikai térrel sokkal könnyebb motiválni a metaversumban elszigetelt közösségeket, hogy a valóság kontextusában is tekintsék meg a műveket.

Amikor az Instagramon fotókat látsz egy galériában zajló buliról, ahol a művek a falon vannak, az legitimálja az egész teret. - mondja Perkins. Azonban a SuperRare nem az egyetlen platform, amely a hagyományos galériákon keresztül próbálja a valóságban összehozni az NFT kedvelőit. A Superchief Gallery NFT, a Bright Moments és a Quantum Art az elmúlt évben mind fizikai NFT galériákat nyitott az Egyesült Államokban.

Az ötletnek van értelme, de talán rossz volt az időzítés. - mondja Magnus Resch műtárgypiaci közgazdász és szerző, aki júniusban adta ki a How To Create And Sell NFTs című könyvet.

„A magas árak és a gyűjtés elkezdésének komplexitása a legnagyobb probléma az NFT-kkel, azonban azáltal, hogy rendezvényeket tartunk és oktatjuk az embereket, bizalmat építünk.”

Forrás: The Art Newspaper

Címlapkép: A SuperRare Pop Up galéria New Yorkban. Forrás: SuperRare

 


Source: Portfolio.hu
More news
Rejtett önarcképet fedeztek fel Van Gogh festménye alatt

Rejtett önarcképet fedeztek fel Van Gogh festménye alatt

2022-07-19

Egy Vincent Van Gogh-festményen végzett röntgenvizsgálat egy eddig ismeretlen, a hátoldalon elrejtett önarcképet tárt fel a BBC szerdai jelentése szerint. A felfedezés akkor történt, amikor a Skót Nemzeti Galéria szakértői egy közelgő kiállítás előtt átvilágították a művet.

Íme a nyár legizgalmasabb európai kiállításai

Íme a nyár legizgalmasabb európai kiállításai

2022-07-14
Kiállításajánló sorozatunk utolsó állomásaként kitekintünk a határon túlra és végigvesszük, hogy melyek azok az európai kiállítások, amelyeket érdemes megtekinteni az idei nyári vakációnk során.1. Donatello: the Rena
Ezeket a vidéki kiállításokat ne hagyd ki a nyáron

Ezeket a vidéki kiállításokat ne hagyd ki a nyáron

2022-07-07

Kiállításajánló sorozatunk folytatásaként a legizgalmasabb Budapesten kívüli tárlatokat vesszük sorra, amelyeket érdemes megnézni idén nyáron.1. MODEM - Modern és Kortárs Művészeti Központ, Debrecen: Alter ego - Lakner L

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.