Detailed search

Milyen műtárggyal dekorálhatjuk a dohányzóasztalt?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

 
 
A kanapé után a nappali másik központi bútora általában a dohányzóasztal. Ez a gyakran fókuszba helyezett kisbútor leginkább használati funkciója miatt fontos: elfér rajta a nassolnivaló, a távirányító, rajta tároljuk az aktuális olvasnivalónkat, avagy csak jövet-menet leteszünk rá dolgokat. Ám ha szeretnénk elkerülni, hogy különféle tárgyainkból random csendéletet építsünk a szoba közepére, akkor érdemes rendet tartani ezen a helyen és inkább egy figyelemfelkeltő szép műtárggyal harmóniát teremteni otthonunk szívében.
 Eheti enteriőrünk nem sokat mutat magából: egy szűkebb képkivágaton keresztül egy klasszikus kanapé-fotel-kisasztal elrendezést láthatunk, mely bármelyik otthonban szerepelhet. Ehhez az átlagos berendezéshez pedig egy szembetűnő műtárgyat választottunk, éppen azért, hogy biztosan bármely enteriőrtípusból könnyűszerrel kitűnjön. Mert mi más lenne a célunk egy középpontba helyezett művel, minthogy különlegességének teret adjunk, hogy aztán uralhassa az egész élettér környezetét. Így esett a választásunk Sipos Balázs élénk piros színű, üveg Róka szobrára.
Sipos Balázs (1979-) 2003-ban végezte el a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakát. Az Ajka Kristály tervezőjeként a casting, a gipszformába öntött üvegtechnológia bevezetésével foglalkozott. Önálló tervezőként pedig hutaüveg-plasztikákat, fúvott üvegpoharakat és tárgyakat, és figurákat megjelenítő színes szobrokat készít. Műhelyébe folyamatosan érkeznek megrendelések, gyakran különféle díjak megtervezésére és kivitelezésére is. Az üveg anyagának és a hozzá alkalmazott technikáknak alapos ismerője. A legkülönfélébb plasztikákat készíti el a törékeny, színes alapanyagból. Tevékenységét Ferenczy Noémi-díjjal is kitüntett.
A Róka című szobra is egy különleges eljárással készült. Első ránézésre könnyen tűnhet a mű porcelántárgynak is. A HuGlass 2017-es kiállítás szakmai díját ezzel az üvegszoborral nyerte el a művész. A róka testének kidolgozása nagyon aprólékos: még a fogainak hegyessége is különösen részletgazdag módon ábrázolódik a plasztikán. A testen jól látszanak az üvegtechnikai eljárás sajátosságai és a felületén megcsillanó fény még inkább kiemeli magával ragadó piros színét. Ezzel a műtárggyal bármely otthon felélénkül, jelenléte pedig játékosságot és stílusosságot kölcsönöz a nappali terének.
 
Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/
More news
25 millió forintért egy Fabergé-készlet a szezon legdrágább műtárgya

25 millió forintért egy Fabergé-készlet a szezon legdrágább műtárgya

2019-11-21

25,2 millió forintért kelt el egy Fabergé kiöntőgarnitúra a BÁV őszi aukcióján. Ezzel kétségkívül ez lett az idei szezon legdrágább műtárgya. A BÁV művészeti aukciói az ékszerektől a műtárgyakon át a festményekig az alkotások széles spektrumát vonultatják fel. A jövőre 100 éves jubileumát ünneplő aukciók sorában is kivételes volt Gádor István hagyatékának árverése. A modern magyar kerámia diadalmenete új életműrekordokat hozott nem csupán a mesternek, de tanítványainak is. A festményeknél Gulácsy Lajos Romantikus tája 45,6 millióért, Munkácsy Mihály Zálogház című festményéhez készült tanulmánya 33,6 millióért kelt el.

Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

2019-11-20

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Szimbiózisban a színekkel

Szimbiózisban a színekkel

2019-11-18

Püspök Anita festőművész vásznain tobzódó színekben pompázó, lendületes kompozíciók láthatók a Műgyűjtők Háza Galéria és Aukciósházban. Ahogyan a természet is számtalan árnyalatot mutat ebben az őszi időszakban, úgy ez a kiállítás is szebbnél szebb tónusokat jelenít meg, melyekkel megragadja nézői pillantását.

Kerámiacsodákkal az élettel teli otthonért

Kerámiacsodákkal az élettel teli otthonért

2019-11-15

Egy enteriőr kialakítása, felújítása során általában eljön az a pillanat, amikor már csak valami kiegészítő hiányzik, amely megkoronázza a teret, formálja az adott helyiség hangulatát. A jól megválasztott dekorációs e

Tündöklő hagyomány, ami igazán a miénk!

Tündöklő hagyomány, ami igazán a miénk!

2019-11-14
Nemzeti kultúránkhoz kötődő műtárgyat birtokolni igazán bensőséges érzést jelent. A múzeumokban látható, közkincsekhez mérhető kvalitású művek büszkeséggel töltik el tulajdonosaikat. Nem mellesleg pedig ezek azok az

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.