Detailed search

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

A hálóterekben leginkább a letisztultságot, a csökkentett fényzajt és a nyugodt harmóniát igyekszünk megteremteni, hogy a szoba funkciója valóban a nyugodt pihenést szolgálja. Célszerű tehát pasztellszíneket és kevés berendezési tárgyat válogatni ezekbe a helyiségekbe, hogy minél inkább a nyugalom nyerhessen itt teret. Valljuk be, a rohanó mindennapok információtengerében mi sem esik jobban, mint egy kis ingerszegény sziget, ahol elcsendesedhetünk.

Eheti hálószobánk egy olyan enteriőrt mutat, amelyben semmilyen extrém elem nem kapott helyet, így bármely otthonban, vagy éppen szálláshelyen találkozhatunk hasonlóval. Középpontjában természetszerűleg az ágy helyezkedik el: ezt a részt néhány kiegészítővel és egy nagyméretű növénnyel varázsoltak otthonos közeggé. A szürkés, fehéres színek közrejátszanak abban, hogy a tér látványa segítsen megnyugtatni érzékszerveinket, ezáltal pedig elménket is. Némi kreativitást azonban felfedezhetünk a részletekben, melyek finomságot kölcsönöznek az egész enteriőr megjelenésnek. Ez az apróság pedig a minőségi anyagok mintázatában rajzolódik ki: a fal és a takaró anyagbeli díszítései a függöny redőzetével összhangban állnak és könnyed dekorativitást rajzolnak ki.

Ehhez a könnyed játékossághoz egy olyan kortárs alkotást választottunk, melyben szintén az ornamentika játssza a főszerepet. Ezért elsőként egy olyan alkotó jutott eszünkbe, aki az iparművészetet magas szinten műveli. Regős Anna, Ferenczy Noémi-díjas textilművész absztrakt, organikus textilképeiről, és természetesen különleges mintázatú textiljeiről ismert. Asztalneműi, és lakástextíliái designboltok kínálatában kiemelt helyet kap.

2017-es Kék háló című alkotása, az enteriőr ágy feletti részén kapott helyet. Felületén rendszerbe rendezett geometrikus elemek uralkodtak, melyek hálórendszert alkotnak egymással. Maga a mű alapanyaga egy hajtogatott lenvászon, mely egyfajta formázott bázist képez a rajta megjelenő rombusz formáknak. A mintázat egy ritmusos képet ábrázol, mely akár meditatív tevékenységhez is kiváló forrást jelenthet. Színvilága pedig tökéletesen illik a szoba pasztelles árnyalataihoz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.