Detailed search

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

A hálóterekben leginkább a letisztultságot, a csökkentett fényzajt és a nyugodt harmóniát igyekszünk megteremteni, hogy a szoba funkciója valóban a nyugodt pihenést szolgálja. Célszerű tehát pasztellszíneket és kevés berendezési tárgyat válogatni ezekbe a helyiségekbe, hogy minél inkább a nyugalom nyerhessen itt teret. Valljuk be, a rohanó mindennapok információtengerében mi sem esik jobban, mint egy kis ingerszegény sziget, ahol elcsendesedhetünk.

Eheti hálószobánk egy olyan enteriőrt mutat, amelyben semmilyen extrém elem nem kapott helyet, így bármely otthonban, vagy éppen szálláshelyen találkozhatunk hasonlóval. Középpontjában természetszerűleg az ágy helyezkedik el: ezt a részt néhány kiegészítővel és egy nagyméretű növénnyel varázsoltak otthonos közeggé. A szürkés, fehéres színek közrejátszanak abban, hogy a tér látványa segítsen megnyugtatni érzékszerveinket, ezáltal pedig elménket is. Némi kreativitást azonban felfedezhetünk a részletekben, melyek finomságot kölcsönöznek az egész enteriőr megjelenésnek. Ez az apróság pedig a minőségi anyagok mintázatában rajzolódik ki: a fal és a takaró anyagbeli díszítései a függöny redőzetével összhangban állnak és könnyed dekorativitást rajzolnak ki.

Ehhez a könnyed játékossághoz egy olyan kortárs alkotást választottunk, melyben szintén az ornamentika játssza a főszerepet. Ezért elsőként egy olyan alkotó jutott eszünkbe, aki az iparművészetet magas szinten műveli. Regős Anna, Ferenczy Noémi-díjas textilművész absztrakt, organikus textilképeiről, és természetesen különleges mintázatú textiljeiről ismert. Asztalneműi, és lakástextíliái designboltok kínálatában kiemelt helyet kap.

2017-es Kék háló című alkotása, az enteriőr ágy feletti részén kapott helyet. Felületén rendszerbe rendezett geometrikus elemek uralkodtak, melyek hálórendszert alkotnak egymással. Maga a mű alapanyaga egy hajtogatott lenvászon, mely egyfajta formázott bázist képez a rajta megjelenő rombusz formáknak. A mintázat egy ritmusos képet ábrázol, mely akár meditatív tevékenységhez is kiváló forrást jelenthet. Színvilága pedig tökéletesen illik a szoba pasztelles árnyalataihoz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Borszerda estek a Magyar Nemzeti Galériában

Borszerda estek a Magyar Nemzeti Galériában

2020-08-11

A Borok és korok című programsorozat szeptember öt szerdáján a múzeum állandó kiállításait veszik górcső alá. A szeptember 2-i alkalmon A realizmus zamatába kóstolhatnak bele a látogatók a Változatok a realizmusra című kiállítást középpontba helyezve. A szeptember 9-i esten az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményben lesz egész estés Szüret határok nélkül, 16-án stílszerű Szalon-spicc a 19. században, 23-án bemutatjuk, hogy milyen volt a 20. század első fele A felemelkedéstől a delíriumig, s végül az utolsó, 30-i alkalmon egy HosszúLépésváltással zárjuk a 20. század második felének művészetét.

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

2020-08-05

A globális művészeti piac nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Több hullámban lehettünk tanúi annak, hogy az antik és klasszikus műtárgyakról miként tolódik el a hangsúly a kortárs alkotások felé. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok veszítettek volna az értékükből, sokkal inkább azt, hogy a gyűjtői generációváltás hatására a kortárs művek árai is közelíteni kezdtek a régi nagy mesterek szintjéhez. Itthon, ha késve is, de elindult ugyanez a folyamat. Tavaly új aukciós életműrekord született Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona esetében is.

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.