Detailed search

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben

Az antik műtárgyaknak nem kell feltétlenül a vitrinbe kerülniük vagy a falon porosodniuk, használatuk ugyanis kreativitással értéket és szépséget csempészhet mindennapjainkba. A szokatlan, ám nívós régi darabok izgalmas színfoltjai lehetnek egy modern enteriőrnek. De mire is használható egy-egy régiség napjainkban? Ehhez mutatunk most néhány frappáns ötletet. Ha pedig sikerül egy igazi különlegességet megszerezni, már csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásmódnak!

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



A historizáló díszítésű tortalapátok praktikusságuk mellet dekorációs szerepkört is betölthetnek: konyhánk különleges darabjai lehetnek akár egy egyedi tartóállványhoz rögzítve, vagy képkeretbe foglalva. Valóságos gasztronómiai szentélyt varázsolhatunk a segítségükkel, ha az antik tárgyak mellé néhány régi szakácskönyvet helyezünk, vagy egy antikolt papírra kiírt családi receptet függesztünk a közelükbe. Ez utóbbi ötlet egy igazán személyes ajándék is lehet.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



A festett zománcképekkel díszített ezüst szelence bohókás megjelenésével könnyen kedvenc használati tárgyunkká válhat. Funkcióját tekintve nem csak cigaretta tárolására alkalmas, hanem névjegykártyákat is tarthatunk benne. Ha pedig saját névjegyünket ebből vagy egy hasonló tárcából nyújtjuk át, akkor az egyediséget és stílusosságot is közvetíthetjük magunkról.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



A Bécsből származó aranyozott ezüsttégelyek eredetileg különféle szépségápolási eszközök tárolására szolgáltak. Napjainkban a hálószobában, az éjjeli szekrényre helyezve gyógyszer, kis tubusban kéz- vagy arckrém tárolására is alkalmasak lehetnek. Lefekvés előtt így biztosan nem felejtjük el használatukat.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



Egy több, mint százéves ezüst füleskosár remek dekorációs elem. Az üvegbetétjének köszönhetően tavaszi virágokból üde kompozíciót varázsolhatunk asztalunkra. A húsvét közeledtével akár a festett tojások vagy egy kisebb nyuszifészek is helyet kaphat benne. A klasszikus kínáló funkcióját pedig természetesen a hétköznapokban is betöltheti: kerülhet bele gyümölcs vagy édesség.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



Ez a festett kerámiakészlet változatos felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Formája és játékos színei miatt jól mutathat bármilyen modern térben. Tárolhatjuk benne az esti kártyaparty kellékeit, vagy íróasztalunkon a fontos névjegyeket, illetve jegyzeteinket is. Bármi is kerüljön a tárolórészekbe, biztosan jó kedvvel és gyakrabban vesszük majd elő őket.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben



Egyre népszerűbb szokássá válik élményt ajándékozni szeretteinknek. De ha a közös pillanatainkat mégis valamilyen kézzelfogható és értékőrző módon szeretnénk visszaidézni, akkor ezt megtehetjük egy alkalomhoz illő festmény kiválasztásával. Pólya Iván alkotása az ezüsthídnak nevezett holdfényt örökítette meg, amely visszatükröződik a víz felületén, és amely egy romantikus vacsorára vagy közös kirándulásokra emlékeztetheti a megajándékozottat. Egy festmény ezen kívül akár az adott élményprogramhoz köthető meghívó is lehet: a kép kompozíciója utalhat tervezett meglepetésünkre. Egy műtárggyal összepárosított élmény-ajándék pedig garantáltan sikert fog aratni!

Szerző: műtárgy.com
Source: Portfolio.hu
More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.