Detailed search

Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Ma már nem akadály, hogy otthonunk bármely, vagy akár minden szegletébe műtárgyat helyezzünk el. A megfelelő körülmények megteremtése mellett az sem lehet probléma, ha egy kedvelt művet például a konyhába képzelünk el.

Az állagmegőrzés érdekében a legkülönbözőbb biztonsági üvegek közül választhatunk, amelyek segítenek a műtárgyak megóvásában. Mindeközben a modern lakásgépészeti megoldások is lehetővé teszik a hőmérséklet kiegyenlítését, a páraelszívást vagy akár a világítás erősségének szabályozását is. Megfelelő felkészültség mellett és a lehetőségeinket jól átgondolva minden elképzelésünket megvalósíthatjuk. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit is jelentenek a valóságban a műtárgyak számára alkalmas körülmények, akkor azok megállapításában érdemes szakértő segítségét kérni.

Egy letisztult, harmonikus konyhában, mint amilyen képünkön is látható, leginkább a rend uralkodik. Akár egy nappalinak is beillene az enteriőr, csupán néhány fűszernövény és a beépített konyhagép árulkodik a valós funkcióról. Akik a főzésről és az étkezésről szofisztikáltabban gondolkodnak, valamint képesek meglátni vagy megvalósítani a kulináris élvezetekben rejlő művészetet, azok számára igazi ínyencséget jelenthet a tér műtárggyal való kiegészítése.

Regős István (1954-) Munkácsy-díjas képzőművész Szentendrén él és dolgozik. Textilművész feleségével, Regős Annával közösen két design boltot is működtetnek. Ha formai vagy konceptuális finomságokról van szó, akkor személye garantálja a minőséget és a kreativitást. Festményeinek sajátos világára a szürreális, groteszk, abszurd, játékos jelzők illenek a leginkább. Kompozíciói rendezettek és letisztultak, amelyekben mindig akad felfedezni való. Képvilága nagyon szerethető és igen gazdag jelentésréteggel bír.

A Szomjas halak című festmény az ábrázolt motívum és lágy színkezelése miatt került a kiválasztott enteriőrbe. A kompozíció egy elbizonytalanító helyzetet vázol, ugyanis a valóságban eléggé elképzelhetetlen a televízió és a halak egy síkban való jelenléte. Nyilvánvaló, hogy valamilyen szimbolikus utalással van dolgunk ezzel a képpel. A mű inkább a tömeges médiafogyasztási szokásokról árulkodik, leplezetlen iróniával. Ha a mondanivalót átforgatjuk az installálási helyszín funkciójára, akkor szintén egy görbe tükröt kapunk az étkezési szokások helyzetéről. Ez a mű tehát az adott szituációban figyelemfelkeltő tulajdonsággal bír, mégpedig arra segít rávilágítani, hogy a minőség a mennyiségnél sokkal fontosabb és méltányosabb választás.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Dresszkód: szecesszió

Dresszkód: szecesszió

2021-06-25

Az Iparművészeti Múzeum kiállítása a Ráth György-villában

Nyitva: 2021. június 26. - augusztus 15-ig

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.