Detailed search

Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Ma már nem akadály, hogy otthonunk bármely, vagy akár minden szegletébe műtárgyat helyezzünk el. A megfelelő körülmények megteremtése mellett az sem lehet probléma, ha egy kedvelt művet például a konyhába képzelünk el.

Az állagmegőrzés érdekében a legkülönbözőbb biztonsági üvegek közül választhatunk, amelyek segítenek a műtárgyak megóvásában. Mindeközben a modern lakásgépészeti megoldások is lehetővé teszik a hőmérséklet kiegyenlítését, a páraelszívást vagy akár a világítás erősségének szabályozását is. Megfelelő felkészültség mellett és a lehetőségeinket jól átgondolva minden elképzelésünket megvalósíthatjuk. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit is jelentenek a valóságban a műtárgyak számára alkalmas körülmények, akkor azok megállapításában érdemes szakértő segítségét kérni.

Egy letisztult, harmonikus konyhában, mint amilyen képünkön is látható, leginkább a rend uralkodik. Akár egy nappalinak is beillene az enteriőr, csupán néhány fűszernövény és a beépített konyhagép árulkodik a valós funkcióról. Akik a főzésről és az étkezésről szofisztikáltabban gondolkodnak, valamint képesek meglátni vagy megvalósítani a kulináris élvezetekben rejlő művészetet, azok számára igazi ínyencséget jelenthet a tér műtárggyal való kiegészítése.

Regős István (1954-) Munkácsy-díjas képzőművész Szentendrén él és dolgozik. Textilművész feleségével, Regős Annával közösen két design boltot is működtetnek. Ha formai vagy konceptuális finomságokról van szó, akkor személye garantálja a minőséget és a kreativitást. Festményeinek sajátos világára a szürreális, groteszk, abszurd, játékos jelzők illenek a leginkább. Kompozíciói rendezettek és letisztultak, amelyekben mindig akad felfedezni való. Képvilága nagyon szerethető és igen gazdag jelentésréteggel bír.

A Szomjas halak című festmény az ábrázolt motívum és lágy színkezelése miatt került a kiválasztott enteriőrbe. A kompozíció egy elbizonytalanító helyzetet vázol, ugyanis a valóságban eléggé elképzelhetetlen a televízió és a halak egy síkban való jelenléte. Nyilvánvaló, hogy valamilyen szimbolikus utalással van dolgunk ezzel a képpel. A mű inkább a tömeges médiafogyasztási szokásokról árulkodik, leplezetlen iróniával. Ha a mondanivalót átforgatjuk az installálási helyszín funkciójára, akkor szintén egy görbe tükröt kapunk az étkezési szokások helyzetéről. Ez a mű tehát az adott szituációban figyelemfelkeltő tulajdonsággal bír, mégpedig arra segít rávilágítani, hogy a minőség a mennyiségnél sokkal fontosabb és méltányosabb választás.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino.  A magányos könyvkötő villája

Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino. A magányos könyvkötő villája

2019-12-07

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a Cerruti névről, az emberek többsége azt válaszolná, hogy egy kozmetikai márka, amelyet Nino Cerruti tett naggyá fél évszázaddal ezelőtt. Most eljött az ideje annak, hogy a műgyűjtők szűk körén túl a szélesebb közvélemény is megismerkedjen egy másik Cerrutival, nevezetesen a műgyűjtő Francesco Federico Cerrutival.

Finisben az aukciós évad

Finisben az aukciós évad

2019-12-06

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e ut

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

2019-12-05

Történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezi el december 17-én a BÁV. A szakértők több mint 300 karátnyi tűzijátékkal készültek, olyan ékszercsodákat válogatva össze, amelyek eddig csupán vágyálmainkban éltek. A Karácsonyi aukció második napján a befektetők kedvenceinek számító kortárs festmények és szobrok kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központban. Többek között a külföldön is sikeres klasszikus modern alkotók: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely alkotásaira, vagy éppen az előző évben rekordot döntő szentendrei művészek: ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire is licitálhatnak. Az anyagot most először egy jelentős szoborgyűjtemény is színesíti.

Év végi hajrá az aukciós piacon

Év végi hajrá az aukciós piacon

2019-11-29
Míg a nemzetközi aukciós piacon többnyire az első félév az erősebb, nálunk inkább az őszi-téli időszak, ezen belül is a december. Nem lesz ez másként idén sem – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának első részé

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.