Detailed search

Műtárgy: a közlekedő felöltöztetése – milyen kép illik ide?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Az emeleteket összekötő lépcső az egyik legegyértelműbb helyszín egy lakásban a festmények és képek elhelyezésére. A lépcsőfokok és a korlátok geometriája már önmagukban építészeti bravúrként jelenhetnek meg. Azok a szerencsések, akik hosszú lépcsősorral vagy több lépcsőházzal is rendelkeznek, bőven van lehetőségük gyűjteményük vagy éppen családi archívumok bemutatására. A legimpozánsabb daraboknak egyértelműen a lépcsőfordulók figyelemfelkeltő homlokfalán van a helyük.

A kiválasztott enteriőr több szempontból is látványos és alkalmas műtárgyak bemutatására. Fantasztikus, panorámás kilátással rendelkezik, így a beáramló fény megfelelő világítást biztosít a műtárgyaknak. Ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a falak sötétebb színeket kaphassanak. Így a háttér még inkább kiemeli az ide installált képeket – kiváltképpen, ha nagy kontrasztban álló fehér alapú művet választunk ide. A korlátsor anyagában és formájában is esztétikus, mely önmagában is díszítőelemnek tekinthető. Annyira dekoratív és annyira ízléses helyszín, hogy legszívesebben a bútorok helyére is szobrokat állítanánk!

A főfalra Soós Tamás: Létvonal sorozatának egyik kiemelkedő festményét választottuk.Soós Tamás (1955-) a Magyar Iparművészeti Főiskolán végzett textil szakon és több német és svájci intézményben is képezte magát. Az 1980-as évektől metafizikus elvont tájképeket festett. Az itáliai művészeti hagyományból kiemelve gyakran ábrázolja a balusztrád formát, melyet megfeleltet az emberi test formájának. Gyakran állít színbe ellenpólusokat: férfi –nő, fekete-vörös, mely elemek között fesztültséget teremt. Festményei és plasztikái is tanúskodnak filozofikus gondolkodásmódjáról.A Létvonal sorozat megidézi a művész textilek iránti vonzalmát, mivel minden kompozíciója színes szálak összefonódásából keletkezett viszonyt mutat be. A szövevényes vonalak árnyalatai az alapszíneket vonultatják fel és így absztrakt formában, egymás kontextusába kerülnek. A festmény megidézi kapcsolataink sokféleségét és sokszínűségét, de egyúttal elgondolkodtatnak az életünket átszövő különféle utak rendszeréről is.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

More news
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

2020-02-06

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.