Detailed search

Műtárgy: egy műalkotás hatása az irodai környezetre

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egyre elterjedtebb az open office stílusú irodai környezet, az egyre népszerűbb közösségi irodákat is nagy, egybefüggő terek alkotják. Általában ezekben a terekben egységes design uralkodik, de ugyanúgy igaz rájuk a minimalista letisztultság.Az itt is szereplő irodatér berendezése is egységes és egyszerű. A sok fény, a világos fal- és bútorszínek kedveznek a jó hangulatú munkavégzésnek. Olyan érzésünk támad, hogy itt mindenki tiszta lappal indítja a napját és mindenki egyformán eredményes. Ezt erősíti a geometriai formák rendezettsége és az uniformizált munkaállomások kialakítása. A fekete és a fehér közti kontrasztok határozott döntéshozatalra sarkallnak, mely kedves az optimális időbeosztásnak is.

Nem is gondolnánk, hogy egy-egy ilyen jellegű lakberendezési utalás milyen jelentős módon befolyásolja a benne tevékenykedők gondolkodásmódját. Korábban már említettük, hogy egy műalkotásnak milyen nagy hatása lehet a munkavégzésre – ezúttal is ennek bemutatására törekedtünk. Igazán jó befektetés, motiváló tényező és nem mellesleg dekoratív megoldás egy valódi műtárgyat installálni a munkakörnyezetbe, amely garantáltan lenyűgözi a kollégákat és az ügyfeleket is. A választáshoz pedig nyugodtan kérjünk szakértő segítséget, aki által valóban egyedi és ötletes műtárgyakat találhatunk.Ehhez az open office térhez egy brazil származású fotós, Bruno Veiga képét választottuk. Jó tudni, hogy nem kell messzire mennünk világhírű külföldi alkotók műveiért, ugyanis Budapesten is találhatunk hasonlókat. Érdemes felfedezni azokat a fiatal és merész intézményeket, melyek országhatárok, sőt kontinensek között képeznek hidat a művészeten keresztül. Ráadásul külföldi művészeti vásárokon is rendszeresen szerepelnek, így bízhatunk abban, hogy a náluk választott alkotások nemzetközi szinten is elismertek. Ez a tényező a műtárgyba való befektetés relevanciáját is erősíti.

Bruno Veiga az 1980-as évek óta foglalkozik fotózással. Rio de Janeiro több híres napilapjánál és ügynökségénél is dolgozott fotóriporterként. Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos tárlatokon is, emellett több művészeti könyve is megjelent. Művei brazil és francia közgyűjteményekben is szerepelnek.A kiválasztott fotó a Deserto Vermelho azaz a Vörös sivatag című sorozatának egy darabja. A fotós egy környezeti katasztrófa helyszínének elemeit örökítette meg miután nagy mennyiségű mérgező anyag árasztotta el egy erdős rész élővilágát. Művein keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberi döntések természetre mért visszafordíthatatlan hatására. A képeken megjelenő sávozás mutatja a pusztítás és a növények továbbélési lehetőségeinek mezsgyéjét.

A mű kifejezetten jó választás lehet azon cégek számára, melyek társadalmi felelősségvállalás programjában fontos szerepet játszik a környezetvédelem. A kortárs művészet egyik nagyszerűsége az, hogy aktuális jelenségekre vizuális választ ad, melyek hatására mindannyian képesek lehetünk a változtatásra!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

More news
Műtárgy: milyen kép illik egy közlekedőbe?

Műtárgy: milyen kép illik egy közlekedőbe?

2019-09-13

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

PÁRBESZÉD AZ ÜVEGGEL - Lukácsi László, a világszínvonalon alkotó „titkos favorit”

PÁRBESZÉD AZ ÜVEGGEL - Lukácsi László, a világszínvonalon alkotó „titkos favorit”

2019-09-12

Lukácsi László a magyar üvegművészet egyik világszerte elismert alkotója. Művei megtalálhatók a legjelentősebb iparművészeti és design múzeumokban, híres magángyűjteményekben. Az elmúlt 30 évben fontos nemzetközi díjakat nyert, rangos galériák több tízezer euróért kínálják tökéletes technikai tudásról és autonóm művészeti gondolkodásmódról árulkodó munkáit. Ám – jellemző módon - hazai ismertségén még mindig van mit emelni… Felesége, Borbás Dorka szintén üvegművész, inkább az építészet és design területén dolgozó tervező, aki később a művészet-menedzsment szakot is elvégezte. Ügyesen tárgyal, pályázatokat ír, aktívan dolgozik nem csupán önmagukért, hanem azért is, hogy a magyar üvegművészek felé egyre több nemzetközi és hazai figyelem irányuljon. Egyikük meditatív és kitartó, másikuk agilis és impulzív. Kiegészítik és támogatják egymást. Azt mondják, egyáltalán nem véletlen, hogy a kortárs üvegművészek közt sok a házaspár. Együtt erősebbek, szakmailag értik és segítik egymás.

Utcáról a nappaliba – mire figyeljenek a street artot gyűjtők

Utcáról a nappaliba – mire figyeljenek a street artot gyűjtők

2019-09-12

Napjaink egyik kedvelt művészeti irányzata az utca, a közterek művészete, a street art. Ez a művészeti ág gyorsan tud reagálni a jelen kérdéseire, gyakran szellemes, merész vagy éppen sokkoló, ráadásul tömegeket képes elérni. Egy-egy alkotó a stílusjegyek, témák alapján felismerhető, habár olykor csak találgatni tudunk, kit takar a jól csengő művésznév. A street art népszerűségét kiaknázva a két legnagyobb aukciósház, a Christie’s és a Sotheby’s is árveréseket tart a legsikeresebb ide kapcsolható művészek munkáiból. Úgy tűnik, az utcát otthonául választó művészet új helye a magángyűjtemények oltalma lesz. Ez sokakban ambivalens érzéseket kelt, és talán itt érdemes felidéznünk az önmagát ledaráló Banksy-kép esetét, amely annyi találgatást indított el. Tavaly októberben történt, hogy miután Banksy Lány léggömbbel című munkája rekordáron, 1,1 millió dollárért elkelt a Sotheby’s New York-i aukcióján, beindult benne egy szerkezet, ami félig ledarálta a képet. Hogy mi lehet az akció jelentése, csak találgatni tudjuk, de ha a művész rendszerkritikus munkásságára gondolunk, levonhatjuk a kézenfekvő következtetéseket. Mindenesetre a street art művészek munkáira egyre nagyobb kereslet mutatkozik, az árverőházak pedig igyekeznek kiszolgálni (és irányítani) az igényeket. A Christie’s összeállított egy iránymutatást is a gyűjtőknek, hogy mire kell figyelniük, ha ilyen darabokkal gyarapítanák a gyűjteményüket. Az alábbiakban ebből merítünk.

Fenntarthatóság a kortárs művészetben

Fenntarthatóság a kortárs művészetben

2019-09-06
Művészeti alkotások, amik a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet, újrahasznosítható anyagok és aktivisták, akik a környezeti problémákra reflektálnak. Egyre szükségszerűbb a fenntarthatóság és a művésze
Műtárgy: mi illik egy tetőtérbe?

Műtárgy: mi illik egy tetőtérbe?

2019-09-06

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Művészeti igazságok

Művészeti igazságok

2019-09-05
A Pesti Vigadó reprezentatív épületében, egy kamaratárlat keretében mutatják be a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának 2017 és 2018 között díjazott alkotóinak emblematikus alkotásait. A művek mindegyik

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.