Detailed search

Műtárgy: egy műalkotás hatása az irodai környezetre

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egyre elterjedtebb az open office stílusú irodai környezet, az egyre népszerűbb közösségi irodákat is nagy, egybefüggő terek alkotják. Általában ezekben a terekben egységes design uralkodik, de ugyanúgy igaz rájuk a minimalista letisztultság.Az itt is szereplő irodatér berendezése is egységes és egyszerű. A sok fény, a világos fal- és bútorszínek kedveznek a jó hangulatú munkavégzésnek. Olyan érzésünk támad, hogy itt mindenki tiszta lappal indítja a napját és mindenki egyformán eredményes. Ezt erősíti a geometriai formák rendezettsége és az uniformizált munkaállomások kialakítása. A fekete és a fehér közti kontrasztok határozott döntéshozatalra sarkallnak, mely kedves az optimális időbeosztásnak is.

Nem is gondolnánk, hogy egy-egy ilyen jellegű lakberendezési utalás milyen jelentős módon befolyásolja a benne tevékenykedők gondolkodásmódját. Korábban már említettük, hogy egy műalkotásnak milyen nagy hatása lehet a munkavégzésre – ezúttal is ennek bemutatására törekedtünk. Igazán jó befektetés, motiváló tényező és nem mellesleg dekoratív megoldás egy valódi műtárgyat installálni a munkakörnyezetbe, amely garantáltan lenyűgözi a kollégákat és az ügyfeleket is. A választáshoz pedig nyugodtan kérjünk szakértő segítséget, aki által valóban egyedi és ötletes műtárgyakat találhatunk.Ehhez az open office térhez egy brazil származású fotós, Bruno Veiga képét választottuk. Jó tudni, hogy nem kell messzire mennünk világhírű külföldi alkotók műveiért, ugyanis Budapesten is találhatunk hasonlókat. Érdemes felfedezni azokat a fiatal és merész intézményeket, melyek országhatárok, sőt kontinensek között képeznek hidat a művészeten keresztül. Ráadásul külföldi művészeti vásárokon is rendszeresen szerepelnek, így bízhatunk abban, hogy a náluk választott alkotások nemzetközi szinten is elismertek. Ez a tényező a műtárgyba való befektetés relevanciáját is erősíti.

Bruno Veiga az 1980-as évek óta foglalkozik fotózással. Rio de Janeiro több híres napilapjánál és ügynökségénél is dolgozott fotóriporterként. Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos tárlatokon is, emellett több művészeti könyve is megjelent. Művei brazil és francia közgyűjteményekben is szerepelnek.A kiválasztott fotó a Deserto Vermelho azaz a Vörös sivatag című sorozatának egy darabja. A fotós egy környezeti katasztrófa helyszínének elemeit örökítette meg miután nagy mennyiségű mérgező anyag árasztotta el egy erdős rész élővilágát. Művein keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberi döntések természetre mért visszafordíthatatlan hatására. A képeken megjelenő sávozás mutatja a pusztítás és a növények továbbélési lehetőségeinek mezsgyéjét.

A mű kifejezetten jó választás lehet azon cégek számára, melyek társadalmi felelősségvállalás programjában fontos szerepet játszik a környezetvédelem. A kortárs művészet egyik nagyszerűsége az, hogy aktuális jelenségekre vizuális választ ad, melyek hatására mindannyian képesek lehetünk a változtatásra!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

More news
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

2020-02-06

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.