Detailed search

Műtárgy: más terek, más stílusok

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egy légtérben elhelyezkedő, ám különböző funkciót betöltő terek esetében okozhat fejtörést a térelválasztás. Különösen akkor, ha nem szeretnénk, vagy nincs rá lehetőségünk, hogy bútorokkal oldjuk meg a tagozást. Ilyen esetekre mutatunk egyszerű, ám időtálló és funkcionális megoldást. Az eszköz, amivel mindezt meg tudjuk valósítani, pedig nem meglepő módon egy kortárs műalkotás lesz!

Bemutatott terünkben egy konyhai térrészt láthatunk, mely látszólag más szerepet betöltő enteriőrre, egy ebédlővel vagy nappalival van egybeépítve. A sturkturálást a berendezés natúr színeivel kontrasztban álló sötét falszínnel oldották meg. Arról korábban már írtunk, hogy megfelelő feltételek mellett ilyen speciális helyeken is lehetséges műtárgyat bemutatni. Az említett szabályok ebben az esetben is érvényesek, mivel a pára és a hőfok könnyen ingadozhat itt. Az ablakon beáramló fény erőssége sem mellékes tényező, bár vitathatatlanul erősíti egy műtárgy jelenlétét.

Mivel a padlóburkolat egységes az átvezető térben is, így csak arra kell figyelnünk, hogy a falra olyan mű kerüljön, ami akár színeivel vagy mértani kompozíciójával segít célunk megvalósításában.

Ehhez a konyhai térből való átvezetéshez Keserü Károly kompozícióját installáltuk. Az apró pontokból álló mű dinamizmust sugároz, mely kiemeli az átvezető helyszín lépésváltását. A homogén fehér háttér kellemes kapcsolatot teremt a konyhaszekrény hasonló árnyalatú színével. Valamint az apró pöttyökből összeálló mértani háló is ideálisan tagolja a teret és a képen domináló kék, okker, zöld és vöröses színek is jól illenek a kontrasztban álló egységekkel. A kompozíció vonalassága és áramlatai kifejezik, hogy maga a tér is folytatódik és átvezet egy különálló közegbe.

Ha hasonló helyzetben találjuk szemben magunkat és elegáns, valamint egyszerű megoldásra törekszünk, bátran eltérhetünk a jól bevált paravánok, vagy polcos elemek használatától. Egy-egy új megoldás alkalmazása ugyanis teljesen egyedi atmoszférát képes teremteni otthonunkban!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.