Detailed search

Műtárgy: milyen kép illik egy fogadótérbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba

Az első benyomás éppolyan fontos egy új térbe megérkezve – legyen szó lakásról, irodáról vagy közintézményről –, mint egy személyes találkozás alkalmával. A megérkezés hangulata jelentősen befolyásolhatja beszélgetésünk vagy tárgyalásunk kimenetelét is. Abban, hogy hogyan teremtsünk bizalmat sugározó, barátságos légkört egy fogadótér enteriőrjében, ahhoz újra egy kortárs műalkotást kerestünk.

Egy előszoba funkciója a megérkező személyek fogadása, valamint átvezetés egy nagyobb, kényelmesebb térrészbe. Éppen ezért általában ezeknek a helyeknek a mérete nem túl nagy és nem teszi lehetővé azt sem, hogy túl sok berendezési, vagy dekorációs elemet használjunk benne. Gyakran láthatunk ilyen helyeken a jól megválasztott, praktikus bútorzat mellett tükröket is, melyeknek természetesen szerepe van az öltözködésben, de egyúttal növelik a térérzetet is. A falfelületet azonban a tükrök mellett vagy helyett festményekkel is gazdagíthatjuk! Különösen abban az esetben célszerű ez, ha a fogadótérben várakozó időt is el kell tölteni, mert ilyenkor lehetőség van jobban szemügyre venni egy-egy műalkotást. A bemutatott enteriőrben Ernszt András Kékes fátyol című képét választottuk.

Ernszt András (1973-) a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Karának adjunktusa. Szorosan kötődik Pécs városához: tanulmányait is itt végezte, majd Münchenbe kapott ösztöndíjas lehetőséget. Doktori képzésekor Keserü Ilona volt a mestere. Számos díjjal és ösztöndíjjal ismerték már el munkáit, művei pedig neves köz- és magángyűjteményében is megtalálhatóak. Jelenleg Budapest egyik legrangosabb kortárs galériája képviseli. Festményeire színgazdagság és változatos térformálás jellemző, melyekben a réseknek, hiányoknak is fontos szerepe van. Alkotásaival az absztrakt és a figuratív megjelenítési formák mezsgyéjén egyensúlyoz.Kékes fátyol, 2018 című festmény első olvasata egy természeti elemek, ágak, levelek, termések sziluettjét felvonultató réteg. A kompozíció azonban egyre mélyebb és mélyebb perspektívára nyit rálátást. A festő kibontja a képteret és a néző szemét fátyolszerű, szinte lebegő hártyákon keresztül vezeti. A természet élénkségét ezeknek a színes rétegeknek a mozgalmasságán keresztül idézi meg. A festményen domináló kék és más természeti színek és elemek összhangban vannak egymással, ezzel az élővilág fantasztikus gazdagságát eleveníti meg a művész. A kép azért nagyon ötletes választás egy fogadótérbe helyezve, mert a rajta megjelenített motívumok összekötő szerepet töltenek be az épületen kívüli és azon belüli világ között.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

 

More news
Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.