Detailed search

Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

Három verseskötet, három regény, egy dráma,- és két novelláskötet továbbá egy a siker egyetemes törvényeit összefoglaló tényirodalmi alkotás közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. A közönség már szavazhat kedvenc kortárs írójára.

 A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított elismerés az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A 2018-ban megjelent, a díj követelményeinek megfelelő 154 tény- és szépirodalmi műből 140 neves közéleti személyiség szavazata alapján alakult ki a 10-es lista, amire a zsűri és a közönség is szavaz. A véleményvezérek csapatába nemcsak neves közéleti személyiségek, de fiatal egyetemisták és gimnazisták is bekereültek.

 A Libri irodalmi díj nevezési kritériumainak 2018-ban összesen 154 könyv felelt meg, a lista 43 kiadó könyveiből állt össze, összesen 38 tényirodalmi és 116 szépirodalmi kötet szerepel rajta. A közönség és a zsűri a következő tíz könyvből választhatja ki azokat, melyek 2019-ben elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat: BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ: A képlet című tényirodalmi alkotása, DRAGOMÁN GYÖRGY: Rendszerújra című novelláskötete, KEMÉNY ISTVÁN: Nílus című verseskötete, KRUSOVSZKY DÉNES: Akik már nem leszünk sosem című regénye, MÁN-VÁRHEGYI RÉKA: Mágneshegy című regénye, PINTÉR BÉLA: Újabb drámák című drámái, SIMON MÁRTON: Rókák esküvője című versei, SZILASI LÁSZLÓ: Luther kutyái című regénye, SZVOREN EDINA: Verseim címmel megjelent novellái, és TAKÁCS ZSUZSA: A Vak Remény című verseskötete.

 
A zsűri tagjai: Bálint András színész; Beck Zoltán, a 30Y énekes-gitárosa, egyetemi adjunktus; Fullajtár Andrea színész; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az ÉS főszerkesztő-helyettese; valamint Szilágyi Zsófia irodalomtörténész.

 

A közönség márciustól május 12-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Könyvfesztiválon. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki, ami a Libri irodalmi díjak tíz döntős könyvéből áll össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

 

http://www.libri.hu/irodalmi_dij/

https://www.facebook.com/librikonyvesboltok

 

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.