Detailed search

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.

A The Fungible Collection elnevezésű árverés egyik legizgalmasabb tétele a mindössze egyetlen pixelből álló The Pixel nevű NFT volt, amelyet 1,36 millió dollárért (407,8 millió forint) vásárolt meg valaki csaknem másfél órányi licitharc után.

Az aukción a gyűjtőknek lehetőségük volt digitális kockák vásárlására, amelyek ára 500 és 1500 dollár között mozgott. A csupán Pak néven ismert művész @muratpak néven szerepel a Twitteren.

Az aukció hétfőtől szerdáig tartott a Nifty Gateway nevű NFT-piacon. A bevétel 16,8 millió dollár volt. A vevők kriptodevizával és bankkártyával is fizethettek a művekért.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális "pecsétje", amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat. Az Everydays - The First 5000 Days című digitális alkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette.

Ugyancsak márciusban több mint félmillió dollárért (150 millió forintért) kelt el a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza.

Címlapkép: Jens Kalaene/picture alliance via Getty Images


Source: Portfolio.hu
More news
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.