Detailed search

Ugrás a jövőbe! - A MOME kreatív pályázata fiataloknak

A MOME kreatív online alkotópályázatot hirdet 7-10. osztályos tanulóknak, amelynek keretében megoszthatják, hogyan képzelik el a világot és az oktatást a jövőben. 

Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben az oktatást és a tanulást? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek 20 év múlva? Hogyan változik meg környezetünk? - olvasható a MOME pályázati felhívásában. 

A gondolatébresztő pályázat célja, hogy a csapatmunka során a résztvevők átélhessék egy olyan vizuális tartalom megalkotásának örömét, amely egyben lehetőséget ad nekik a tudásszerzés- és felhasználás újraértelmezésére. 

"A MOME művészeti egyetemként vallja, hogy a művészet a kulturális teljesítményeken túl, képes új perspektívákat kínálni, megoldásokat keresni a 21. század speciális kihívásaira. Egy olyan korba léptünk, ahol a mesterséges intelligencia, a robotok világában egyre nehezebben találunk fogódzókat, így törekednünk kell emberi vonásaink megőrzésére. Meggyőződésem, hogy művészet és tudomány együttműködése nélkülözhetetlen a humanitás megőrzésében" - idézi a pályázati közlemény Fülöp Józsefet, a MOME rektorát. 

A 2-5 fős csapatok a jelentkezést követően április 25-ig küldhetik be a pályázati munkákat. A kreatív ötleteket bemutató alkotások hagyományos módon (kreatív rajz és festés, kollázs, hajtogatás, makett) vagy digitális eszközökkel (film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell, kreatív alkotó applikáció), illetve ezek ötvözésével (3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet, terepasztal) készülhetnek.

A diákok és felnőtt segítőik egy online felkészítő programon is részt vehetnek; az első fordulón továbbjutott csapatok további alkotómunkáját pedig egy MOME oktató és egy designer szakos hallgató is segíteni fogja.   

A részletes pályázati kiírás a https://mome.hu/hu/ugrasajovobe oldalon található. 

 

Forrás: MTI, MOME

More news
Virtuálisan is bejárható kiállításon mutatkoznak be az idei Derkovits-ösztöndíjasok

Virtuálisan is bejárható kiállításon mutatkoznak be az idei Derkovits-ösztöndíjasok

2021-03-04

Idén is 26 fiatal képzőművész pályaműveit vonultatja fel a Műcsarnokban a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj ez évi nyerteseinek bemutatkozó kiállítása, amely péntektől virtuális sétán is bejárható.Idén is 26 fiatal képzőművész pályaműveit vonultatja fel a Műcsarnokban a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj ez évi nyerteseinek bemutatkozó kiállítása, amely péntektől virtuális sétán is bejárható.

Orosz avantgárd: eredeti vagy hamis? - Ludwig Múzeum, Köln

Orosz avantgárd: eredeti vagy hamis? - Ludwig Múzeum, Köln

2021-03-02

A múzeumi színtéren sokáig tabunak számított a gyűjtemények kétes eredetiségű műveinek kérdése. Az intézmények – félve a presztízsveszteségtől vagy a sok látogatót vonzó attrakciók elvesztésétől – nem is tettek lépéseket „gyanús” műtárgyaik eredetiségének tisztázására, vagy ha igen – és az érintett művek valóban hamisnak bizonyultak –, a legnagyobb diszkréció mellett távolították el ezeket a falakról és a vitrinekből.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.