Detailed search

Új múzeumok 2020-ban - Íme a 6 legizgalmasabb kiállítóhely

Új év, új kezdetek, új múzeumnyitások. Világszerte számos kulturális intézmény,  múzeumi szárny nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt idén is. Ezekből mutatunk most egy párat, amelyet az utazások során akár útba is ejthetünk.

Humboldt Forum, Berlin

A mindig nyüzsgő, kreatív német főváros, Berlin új kulturális attrakciója a Humboldt Forum, amelynek különböző egységei 2020 szeptemberétől kezdve nyílnak majd meg. Az intézmény ígérete szerint több lesz, mint múzeum, egy inspiráló közeg workshopokkal, vetítésekkel, párbeszéddel, kutatással. A világ különböző kultúráinak és Berlin történetének a bemutatására is vállalkozik.

Humboldt Forum

Albertina Modern, Bécs

Márciusban nyílik Bécs legújabb, modern művészeti múzeuma, amely egyből a legnagyobb modern és kortárs művészeti múzeumok közé kerül. Gyűjteménye, amelynek alapját az Essl-gyűjtemény képezi, 60 ezer munkát számlál mintegy 5 ezer művésztől. Az osztrák alkotókon kívül nemzetközi művészek munkáinak színe-java is megtalálható lesz a falakon belül.

Albertina Modern (makett)

Bourse de Commerce, Párizs

François Pinault multimilliárdos francia üzletember, cégbirodalmához olyan luxus divatmárkák tartoznak, mint például a Gucci és az Yves Saint Laurent, valamint ő a Christie’s tulajdonosa is. Két velencei múzeuma után Párizsban is helyet keresett a gyűjteménye számára. A városvezetés segítségével kibérelhette a Bourse de Commerce épületét, amely eredetileg a gabonatőzsdének, majd a Kereskedelmi Kamarának adott otthont. A patinás, kupolás épület felújításával és átalakításával a város egy új, kortárs művészeti intézményt nyert.

Bourse de Commerce

Munch Museum, Oslo

A tervek szerint tavasszal megnyíló oslói múzeum a világ egyik legnagyobb, egyetlen művésznek szentelt kulturális attrakciója lesz a maga 13 emeletével és 11 kiállítótermével. Az intézmény minden eddiginél mélyrehatóbban mutatja majd be Norvégia leghíresebb szülötte, Edvard Munch munkásságát.

Munch Museum

Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles

A legrangosabb filmművészeti díjakat odaítélő Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 2020-ban nyíló múzeuma olyan nagyszabásúnak tűnik, mint a díjátadó gálaesemény. Monumentális kiállítóterek, két színház és egy interaktív oktató stúdió is helyet kapott benne. Az intézmény a filmgyártás történetét kívánja az érdeklődők elé tárni, filmes relikviákon, mozgóképeken keresztül, bemutatva a filmkészítéhez szükséges, folyton fejlődő technológiát is.

Academy Museum of Motion Pictures

England’s Creative Coast

Itt nem új intézménnyel állunk szemben, hanem egy izgalmasnak ígérkező projekttel, amely Anglia partvidékét kívánja vonzóbbá tenni a helyiek és a turisták számára is. Essex, Kent és Kelet-Sussex partjainál kortárs, speciálisan a helyszínekre tervezett műalkotások tűnnek majd fel a tervek szerint tavasszal, és őszig lesznek láthatóak.

Pilar Quinteros, Cathedral of Freedom, 2015

 

Az új intézményeken túl több múzeum felújítás, átszervezés, korszerűsítés, költözés után nyitja meg újra  a kapuit, például a Seattle Asian Art Museum, a bécsi Sigmund Freud Múzeum vagy Japán egyik legrégebbi nyilvános múzeuma, a Kyoto City Kyocera Museum of Art. 

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Museum and Heritage Advisor

More news
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.