Detailed search

Újabb rekord dőlhet meg – Az egyik legdrágább ázsiai művészeti alkotást a Chrities’s-nél árverezik

A Christie’s 32 millió font és 41 millió font közötti becsértékben kínálja eladásra a 20. századi kínai realista művész, Xu Beihong korai olajfestményét. Ez az összeg a legnagyobb becsérték, amit egy nyugati aukciós ház egy ázsiai alkotással kapcsolatban valaha tett.

A Slave and Lion (Rabszolga és Oroszlán, 1924) című festményt 2021. május 24-én fogják bemutatni a Christie’s hongkongi 20. és 21. századi művészeti tárgyakra fókuszáló esti aukcióját követően.

Eddig a legdrágább ázsiai alkotás, amit a Christie’s valaha eladott 41 millió fontért kelt el. A szóban forgó művészeti tárgy egy 11. századi papírtekercs, ami a kínai kalligráfus, Su Shi keze munkája.

Ugyanakkor Xu festményénél, az eladási árának még ennél a magas becsértéken is túl kell mutatnia, ha nagyobb összeget szeretne hozni, mint a jelenleg rekordot tartó alkotás. Ez az alkotás egy tíz méteres olajfestmény volt, amit a kínai-francia művész, Zao Wou-ki festett. A művészeti alkotás 2018-ban Hongkongban 46,4 millió fontot hozott a Sotheby’s-nek.

Nem valószínű azonban, hogy Xu festménye átveszi az összes eladott ázsiai művészeti alkotás között a csúcstartó helyét, amit jelenleg Qi Baishi Twelve Landscape Screens (Tizenkét tájkép-paraván, 1925) című festménye tart. Ez az alkotás 100 millió fontért kelt el a hongkongi székhelyű Poly Auction ház árverésén, és ez az egyetlen ázsiai művészeti alkotás, ami nyolc számjegyes értékben kelt el aukción.

Xu Beihong a modern kínai művészeti oktatás előfutáraként és a kínai realizmus úttörőjeként ismert, ugyanakkor kizárólag hat olajfestménye maradt fenn az utókor számára. A jelenleg eladásra kínált munkája Androklész római mítoszán alapul. A történet szerint a szökött rabszolgát elfogták és a Colosseumba zárták egy oroszlánnal. Az összegyűlt tömeg legnagyobb meglepetésére azonban az oroszlán nem támadta meg őt, mert felismerte benne azt a férfit, aki korábban kiszedett egy tüskét a mancsából.

Címlapkép: Xu Beihong Slave and Lion (1924) című festménye. A kép a Christie’s tulajdona. Forrás: The Art Newspaper


Source: Portfolio.hu
More news
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a
Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

2021-04-15
Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.A The Fungible Collection

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.