Részletes keresés

Hírek

Egy aukció a tokaji ritkaságoknak szentelve

Egy aukció a tokaji ritkaságoknak szentelve

2018-02-22

Az aukciókon gyakran szerepelnek italkülönlegességek is, erről beszámoltunk egy korábbi cikkünkben. A világhírű tokaji borok rendre felbukkannak a nagy nemzetközi aukciósházak kínálatában, itthon pedig az április 21-én megrendezésre kerülő, hatodik Nagy Tokaji Borárverésen juthatnak hozzá igazi ritkaságokhoz a gyűjtők.

Római kiállítás főszereplője a Szépművészeti Múzeum Raffaello-festménye

Római kiállítás főszereplője a Szépművészeti Múzeum Raffaello-festménye

2018-02-15

A Szépművészeti Múzeumtól kölcsönzött Raffaello festmény, az Esterházy Madonna a főszereplője a római Barberini-képtárban rendezett, április 8-áig látható kiállításnak. A kiállítás kurátora Cinzia Ammannato művészettörténész, aki kihangsúlyozta, hogy a magyar múzeum felújítása rendkívüli lehetőséget adott az Esterházy Madonna római bemutatására. Az 1508-ra datált kép, annak ellenére, hogy befejezetlen (Mária arca és a gyermekek az aláfestés fázisában maradtak), hűen tükrözi az itáliai reneszánsz törekvéseit. A kompozíció és a színvilág harmonikus, Madonna testtartása pedig a Kuporgó Vénusz néven ismert antik szobor Leonrdo-féle parafrázisát követi és fejleszti tovább.

Absztrakt grafikák a kalapács alatt

Absztrakt grafikák a kalapács alatt

2018-02-13
A grafikák közül a legtöbbször a figuratív alkotások kerülnek a figyelem középpontjába, pedig a magyar művészek között számos kiváló absztrakt munkákat készítő alkotót is találhatunk. A műtárgy.com ezért most a 20
Vegyen 40 ezerért Aba-Novákot!

Vegyen 40 ezerért Aba-Novákot!

2018-02-12

Nem csupán gyűjtői, hanem befektetési szándékkal is érdemes ellátogatni a BÁV február 21-i grafikai aukciójára, ahol 150 év több mint 200 műalkotását válogatták össze az Aukciósház szakértői. A magyar grafikai piacot ugyanis kifejezetten alacsony árak jellemzik, holott hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a műfajban. A kedvező áraknak köszönhetően a legnagyobb alkotók grafikáihoz is hozzájuthatunk akár néhány tízezer vagy százezer forintért, így a BÁV árverésén is többek között Aba-Novák Vilmos, Szőnyi István, Kondor Béla, Kassák Lajos vagy éppen Maurer Dóra műveiért szállhatunk harcba.

Magyar siker Frankfurtban – 1. helyezett a Herendi bravúrváza

Magyar siker Frankfurtban – 1. helyezett a Herendi bravúrváza

2018-02-12

 Február 11-én Frankfurtban kihirdették a „Tableware International Awards of Excellence 2018” verseny nyerteseit. Több mint 100 nemzetközi cég közel 300, az étkezéssel, szervírozással, asztali dekorációval kapcsolatos terméket nyújtott be a pályázatra, ahol 16 kategóriában választottak győztest. A nagy múltú Herendi porcelánmanufaktúra két alkotása is a legjobb háromba jutott, Dísztárgy kategóriában a hagyományos, pikkelyes mintával díszített, modern díszváza bizonyult dobogósnak, míg Kézműves kategóriában a nagyméretű, figurális, lepkés bravúrváza hozta el az első helyezést.

Újra felfedezett Dalí és vibráló Magritte aukción

Újra felfedezett Dalí és vibráló Magritte aukción

2018-02-12

A XX. század fordulatai olykor az emberiség addig rejtett arcát tárták fel. Mint mindig, ezekben az évtizedekben is a legjobb, leghitelesebb és legkülönfélébb eszköze a művészeteknek volt: olyan stílusteremtő, konvenciókkal szemben álló, új látásmóddal bíró művészeket ismerhetett meg a világ, akiket azelőtt talán még a legvadabb fantáziájában sem tudott volna elképzelni senki. Váltakozó eszmék, stílusok, trendek és különféle szemléletváltozások közepette alakult ki a szürrealizmus irányzata  az irodalomban és a képzőművészetben egyaránt.  A törekvés célja a valóságnál is valódibb dolgok ábrázolása, lelkünk mélyebb rétegeinek, a tudatalattinknak a feltárása volt.

Világhírű művészek kiállításai idén Budapesten

Világhírű művészek kiállításai idén Budapesten

2018-02-09

Többek között Frida Kahlo, Francis Bacon, Lucian Freud és a londoni iskola, majd Korniss Dezső kiállításaival várja a látogatókat idén a Magyar Nemzeti Galéria , a Szépművészeti Múzeum pedig októberben nyílik meg az átfogó rekonstrukció után.

Remekművekkel gyarapodott a Nemzeti Galéria

Remekművekkel gyarapodott a Nemzeti Galéria

2018-02-06

A Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria a Kieselbach Galéria legutóbbi aukcióján – élve elővásárlási jogával – három páratlan értékű alkotás megvásárlásával gyarapította modern magyar festészeti gyűjteményét.

Art & Antique Hofburg, Bécs - Schiele, az örök favorit

Art & Antique Hofburg, Bécs - Schiele, az örök favorit

2018-02-06

A császári rezidencia november 4. és 12. között megrendezett 49. régiségvásárán, a félszázas mezőnyben a szokásos osztrák, német és svájci galériások mellett az idén belga és olasz résztvevő is akadt. Kanne városából a délkelet-ázsiai szobrászatot népszerűsítő Art Blue először vendégeskedett a Hofburgban. Standján egyrészt két Han-dinasztia korabeli, égetett agyagból készült élethű nyúl, másrészt egy Gandharából, az II–IV. századból származó terrakotta Buddha-fej várta az érdeklődőket. Az észak-olaszországi Bolzano vezető műkereskedése, a Galeria Alessandro Casciaro egyik sztárjának, az ötvenes éveiben járó dél-tiroli szobrásznak, Lois Anvidalfareinek élethű, de kifacsart pózokban vergődő aktjaiból hozott egy példányt.

Műtárgy az űrből – milliós meteoritok

Műtárgy az űrből – milliós meteoritok

2018-02-02

Megszoktuk már, hogy az aukciókon a legkülönfélébb tárgyakra licitálhatunk. Megvan a vevőköre a klasszikus képző- és iparművészeti alkotásoknak, a dizájn tárgyaknak, az értékes papírrégiségeknek és a különlegesebb pénzérméknek, akadnak, akik szívesen vásárolnak italritkaságokat is – hogy néhány kategóriát említsünk az általánosabbak közül. Az azonban, hogy a licitre bocsájtott áru érkezhet az űrből is, egészen izgalmasnak és misztikusnak tűnik. Pontosan ebben rejlik a meteoritok vonzereje. Nem kell ahhoz kutatónak lennünk, sőt, még csak a természettudományok iránt sem kell kifejezetten érdeklődnünk ahhoz, hogy megdobogtassa a szívünket egy olyan objektum, ami a számunkra közvetlen tapasztalatként adott, belátható világon kívül eső helyről, természeti törvényeknek engedelmeskedve érkezett hozzánk. Továbbá kijelenthetjük, hogy a legtöbbünk sosem kerül közelebb a világűrhöz, az idegen égitestekhez, mint amikor egy meteoritot szemlélhet közvetlen közelről. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az űrből érkező kövekre igen nagy a kereslet az aukciókon.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Partnerek

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.