Részletes keresés

110 millió dollárért kelt el tizenegy Picasso műalkotás a Sotheby’s Las Vegas-i árverésén

Tizenegy Pablo Picasso műalkotás - amely több mint két évtizede volt kiállítva egy Las Vegas-i szállodában - közel 110 millió dollárért (80 millió font) kelt el a Sotheby's árverésen.

Az MGM Resorts tulajdonában álló művek a Hotel Bellagio Picasso éttermében voltak kiállítva. A vállalat azt nyilatkozta, hogy az október 24-ei árverés segíteni fog abban, hogy javítsa képzőművészeti gyűjteményének sokszínűségét.

Az árverésen az 1973-ban elhunyt spanyol művész kilenc festménye és két kerámiája szerepelt. A gyűjtemény több mint 50 év művészi munkáját foglalta magába.

Az 1938-as Femme au Béret Rouge-Orange (Nő vörös-narancs sapkában) című festmény, amelyen Picasso szerelme és múzsája, Marie-Thérèse Walter látható, az aukció legmagasabb árát, 40,5 millió dollárt érte el. Korábban 20 és 30 millió dollár közötti árra számítottak.

 

Femme au Béret Rouge-Orange. Forrás: Sotheby’s

 

Egy másik remekmű - a Homme et Enfant (Férfi és gyermek) című nagyméretű portré - 24,4 millió dollárért kelt el. "A közel 2 méteres magasságával az 1959-es alkotás lenyűgöző példája Picasso teljesítményének, pályafutásának e fontos szakaszában" - közölte a Sotheby's Aukciósház.

Homme et Enfant. Forrás: Sotheby’s

 

Az árverésen szerepelt még a Nature Morte au Panier de Fruits et aux Fleurs (Csendélet gyümölcskosárral és virágokkal), amelyet Picasso Párizs 1942-es náci megszállása idején festett. A kép 16,6 millió dollárért kelt el. "A második világháború pusztítása és nehézségei ellenére az 1940-44 közötti évek Picasso egyik leggazdagabb időszakát eredményezték" - írta a Sotheby's.

 

Nature Morte au Panier de Fruits et aux Fleurs, Forrás: Sotheby’s

 

A gyűjteményt több mint 20 évvel ezelőtt Steve Wynn, a Bellagio Hotel egykori tulajdonosa indította útjára. Az eladás része volt a szálloda azon törekvésének, hogy több női, kisebbségi és feltörekvő országokból származó művész alkotásait is felvegye a gyűjteménybe.

A vevők nevét nem hozták nyilvánosságra.

A Picasso-rekord 179,4 millió dollár, amelyet Az algíri nők című festményéért fizettek 2015-ben.

 

A legdrágább, aukción eladott Picasso festmények

 

Forrás: BBC News

 

 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.