Részletes keresés

2021. január elsejétől illeték-, és díjmentessé válnak a Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztály elsőfokú közigazgatási eljárásai

A Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztály szíves tájékoztatásul jelzi, hogy 2021. január elsejétől – az Illetéktörvény módosítása következtében – az elsőfokú közigazgatási eljárásaik esetén megszűnt az illetékfizetési kötelezettség. Így valamennyi eljárás (kiviteli engedélyezés, nyilvántartási adatszolgáltatás stb.) illeték-, és díjmentes lett, a kérelem benyújtásának már nem feltétele az illeték, vagy díj befizetése, és az erről szóló bizonylat becsatolása sem szükséges. Az illeték- és díjmentesség vonatkozik az elektronikus levélben, a kivitel@me.gov.hu címre – ún. ellenőrzött bejelentésként – beküldött kiviteli kérelmekre, ahol korábban az 50 %-os [1.500,- Ft-os] csökkentett illetéket kellet befizetni.

A változás a folyamatban levő, 2021. január 1-je előtt megindított kiviteli engedélyezésekre nem vonatkozik.

Az egyes eljárásokról, határidőkről, használandó nyomtatványokról további tájékoztatás a honlapon elérhető: https://oroksegvedelem.kormany.hu/eljarasok-mho.

 

További cikkek
Középkori éremleletek kerültek elő Újlengyelben

Középkori éremleletek kerültek elő Újlengyelben

2021-01-11

2020. december végén a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársai régészeti kutatásokat végzett Újlengyel középkori lelőhelyén, ennek során egyedülálló, közel 7000 darabos éremkincsleletre bukkantak. Ez a legnagyobb értékű késő középkori éremkincs Pest megyében.

Íme a Top 10 aukción eladott alkotás 2020-ban

Íme a Top 10 aukción eladott alkotás 2020-ban

2021-01-04

2020 a műkereskedelemben is viharos év volt, de a fizikai aukciók bizonytalansága teret engedett egy nagyfokú digitalizációnak az aukciós piacon. A világjárvány miatt a vezető aukciósházak, a Christie’s, a Sotheby’s és a

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.