Részletes keresés

3 óra alatt kelt el a Jackson Pollock Studio első NFT kollekciója

A Jackson Pollock Studio július 19-én rendezett árverést az első NFT kollekciójából. A digitális műtárgyak alig három óra alatt keltek el, összegük együttvéve meghaladta a 450 000 dollárt.

A „Beyond the Edge” címet viselő sorozatot a stúdió az Iconic elnevezésű Web3-mas, digitális művészeti platformmal közösen hozta létre. A gyűjtők számára felkínált négy egyedi NFT-n Pollock összefestékezett műterempadlójának részletei láthatóak. Az aukción az összeállítás darabjait külön-külön együtt is meg lehetett vásárolni.  Az egyenként 1500 dolláros NFT-k mellé egyedi, kézzel számozott nyomatokat is kaptak a vásárlók az általuk választott alkotásról.A Jackson Pollock Studio ’Beyond the Edge’ kollekciója. Forrás: Iconic /Artnet

Már az aukció első két órájában összesen 440 ilyen digitális pár került eladásra, a legkapósabb darab a Convergence című kép volt. A megmaradt 60 digitális műalkotás és limitált példányszámú nyomata július 20-án ismét értékesítésre került.A kollekció Convergence című darabja, Jackson Pollock Studio Collection (2023) Forrás: Iconic / Artnet

Az amerikai származású Pollock (1912-1956) a 20. századi absztrakt expresszionizmus kiemelkedő úttörője volt. Alkotásait a hírhedt csepegtető technikájával készítette, mely megannyi festékfoltot hagyott műtermének padlózatán.


Jackson Pollock Long Island-i stúdiójában dolgozik 1949-ben
Forrás: Ars technica

A Jackson Pollock Studio által megőrzött felület máig magán viseli a művész alkotói folyamatainak maradványait, olyan festményeken végzett munkájának nyomait, mint például a Number 3 (1950) és a Blue Poles: Number 11 (1952).

 

Forrás: Artnet

Címlapkép: Jackson Pollock Studio „Beyond the Edge” NFT kollekció egyik darabjának részlete.

Forrása: Decrypt


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
„Gyűjtő vagyok, de egyben mecénás is”  – betekintés a híres műgyűjtő Patrizia Sandretto Re Rebaudengo világába

„Gyűjtő vagyok, de egyben mecénás is” – betekintés a híres műgyűjtő Patrizia Sandretto Re Rebaudengo világába

2023-11-27

Az olasz Patrizia Sandretto Re Rebaudengo számára a műgyűjtői lét nem merül ki a műtárgyak megvásárlásában. "Soha nem vettem műalkotást csak azért, hogy a házam falát díszítsem" – mondta nemrég egy interjúban. Patrizia nem csupán a világ egyik legjelentősebb gyűjtője, hanem a kortárs művészet egyik legfontosabb mecénása is. Cikkünkben röviden bemutatjuk munkásságát, filozófiáját, illetve az otthonában található, egyéni kollekciójának kimagasló darabjait.  

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.