Részletes keresés

5 hashtag, amit érdemes követned a világjárvány idején

Így, hogy az elmúlt hetekben a művészeti világ is teljes mértékben a social media és az internet adta lehetőségekre kényszerül érdemes nekünk is nyitott szemmel járni, mert egy-egy keresőszó számos tartalom felé vezethet el minket. A hashatagek használata főleg az instagram oldalon nyújt nekünk segítséget így most összeszedtük a 5 legfontosabbat, amelyet manapság érdemes követni (akinek van twitter fiókja természetesen ott is működnek).

#MuseumFromHome
Az egyik legalapvetőbb hashtagje a művészeti világnak ezekben a napokban. Hasonló még a #visitfromhome is, amelyet érdemes követni. Itt találjuk a legfrissebb tartalmakat, a nemzetközi múzeumok live bejelentkezéseitől kezdve a művészek tárlatvezetéséig.

#MuseumMomentOfZen
A nyomasztó hírek olvasása, a felgyűlt otthoni feladatok és a bizonytalanság, amit a világjárvány okoz hajlamossá tesz minket a stresszre és rossz kedvre. A nyugalom megőrzése azonban elengedhetetlen, erre pedig a #museummomentofzen kiváló hashtag. Többek között Yayoi Kusama Infinity Mirrored Room-jába is ellátogathattok live stream közvetítéssel, illetve számos gyönyörű kiállítótér és műalkotás segít abban, hogy a stresszt kicsit mellőzhessük.#WhyILoveMuseums
A hashtag címe magáért beszél. Ezalatt a keresőszó alatt olyan tartalmakat találunk, ahol intézmények, galériák, művészek teszik fel a kérdést, hogy miért is szeretjük a múzeumokat? Mi például most éppen azért, mert a karanténban töltött időnkben sem hagynak izgalmasabbnál izgalmasabb online tartalmak nélkül és ezért nagyon hálásak is vagyunk.

#ArtCanHelp
Már megtanultuk, hogy nehéz időkben a pozitív hozzáállás rengeteget tud segíteni, az #artcanhelp hashtag pont erre buzdít minket.

#Festményekfotelből
És íme egy hasthag, amit magyar múzeumok használnak. Rákeresve még nem bővelkedik annyi tartalomban, mint a fentebbiek, de bízunk benne, hogy egyre többen használják, és így mi is egyre több izgalmas tartalmat kapunk általa.

Mi többek között ezeket a hastageket követjük, emellett rengeteg múzeum, galéria, művész és szakember instagram oldalát tudnánk ajánlani, de ezt majd egy következő cikkben.

Forrás: The Art Newspaper ; műtárgy.com gyűjtés  

 

További cikkek
A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.