Részletes keresés

5 hashtag, amit érdemes követned a világjárvány idején

Így, hogy az elmúlt hetekben a művészeti világ is teljes mértékben a social media és az internet adta lehetőségekre kényszerül érdemes nekünk is nyitott szemmel járni, mert egy-egy keresőszó számos tartalom felé vezethet el minket. A hashatagek használata főleg az instagram oldalon nyújt nekünk segítséget így most összeszedtük a 5 legfontosabbat, amelyet manapság érdemes követni (akinek van twitter fiókja természetesen ott is működnek).

#MuseumFromHome
Az egyik legalapvetőbb hashtagje a művészeti világnak ezekben a napokban. Hasonló még a #visitfromhome is, amelyet érdemes követni. Itt találjuk a legfrissebb tartalmakat, a nemzetközi múzeumok live bejelentkezéseitől kezdve a művészek tárlatvezetéséig.

#MuseumMomentOfZen
A nyomasztó hírek olvasása, a felgyűlt otthoni feladatok és a bizonytalanság, amit a világjárvány okoz hajlamossá tesz minket a stresszre és rossz kedvre. A nyugalom megőrzése azonban elengedhetetlen, erre pedig a #museummomentofzen kiváló hashtag. Többek között Yayoi Kusama Infinity Mirrored Room-jába is ellátogathattok live stream közvetítéssel, illetve számos gyönyörű kiállítótér és műalkotás segít abban, hogy a stresszt kicsit mellőzhessük.



#WhyILoveMuseums
A hashtag címe magáért beszél. Ezalatt a keresőszó alatt olyan tartalmakat találunk, ahol intézmények, galériák, művészek teszik fel a kérdést, hogy miért is szeretjük a múzeumokat? Mi például most éppen azért, mert a karanténban töltött időnkben sem hagynak izgalmasabbnál izgalmasabb online tartalmak nélkül és ezért nagyon hálásak is vagyunk.

#ArtCanHelp
Már megtanultuk, hogy nehéz időkben a pozitív hozzáállás rengeteget tud segíteni, az #artcanhelp hashtag pont erre buzdít minket.

#Festményekfotelből
És íme egy hasthag, amit magyar múzeumok használnak. Rákeresve még nem bővelkedik annyi tartalomban, mint a fentebbiek, de bízunk benne, hogy egyre többen használják, és így mi is egyre több izgalmas tartalmat kapunk általa.

Mi többek között ezeket a hastageket követjük, emellett rengeteg múzeum, galéria, művész és szakember instagram oldalát tudnánk ajánlani, de ezt majd egy következő cikkben.

Forrás: The Art Newspaper ; műtárgy.com gyűjtés  

 

További cikkek
Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Öt kurátor, öt látásmód  - betekintés a 2024-es Velencei Biennálé pavilonjaiba

Öt kurátor, öt látásmód - betekintés a 2024-es Velencei Biennálé pavilonjaiba

2024-04-04

A Velencei Biennálé nemzeti pavilonjának megszervezése igazi kihívás elé állítja a kurátorokat. A Giardini történelmi épületei egyedülálló keretet adnak a kiállításoknak, ugyanakkor komoly korlátokat is szabnak. Emellett a nemzeti identitás és képviselet koncepcióját is alaposan át kell gondolni a pavilon berendezésekor.

A modern fotográfia úttörői - magyar származású alkotók lenyűgöző munkái a Szépművészeti Múzeumban

A modern fotográfia úttörői - magyar származású alkotók lenyűgöző munkái a Szépművészeti Múzeumban

2024-04-04

Ha nagy fotográfussá kívánsz válni, „nem elég a tehetség, magyarnak is kell lenni” – mondta a 20. század egyik legismertebb amerikai magyar fotográfusa, Robert Capa. A Szépművészeti Múzeum Kertész, Moholy-Nagy, Capa…Magyar fotóművészek Amerikában (1914–1989) című új kiállítása többszörösen alátámasztja ezt a gondolatot. Fókuszában olyan meghatározó, magyar származású alkotók állnak, akiknek munkássága jelentősen hozzájárult a fotográfia műfajának fejlődéséhez. A tárlaton Kertész André, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Martin Munkácsi és Kepes György munkái egyaránt megjelennek.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.