Részletes keresés

5 nagyváros – 10 izgalmas kiállítás

 

Hivatalosan is itt a tavasz, sokan mennek külföldre pihenni, kirándulni, világot látni. A múzeumok izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal örvendeztetik meg a különböző helyekről érkező látogatókat. Idén pedig úgy tűnik, hogy olyan sokszínűek, érdekesek a tárlatok, hogy érdemes lehet akár köréjük szervezni az utazást is. Nézzünk is mindjárt egy tavaszi válogatást, ami segíthet az eligazodásban.

Nickolas Muray, Frida in New York, 1946 (forrás: lonely planet)

 

New York

A Nagy Almában vakációzó szerencsések május 12-ig egy Frida Kahlo kiállítást is megtekinthetnek a Brooklyn Museumban. Az Appearances Can Be Deceiving c. tárlat a mexikói művész festményein, rajzain, fotográfián túl a legalább annyira híres gardróbjából, ékszereiből, személyes tárgyaiból is válogat, a férjével, Diego Riverával megosztott életének különböző objektumaiból. A MoMA-ban június 19-ig látható a Birth of the World  kiállítás, amely Joan Miró azonos című, monumentális festménye köré épül. A Miró munkásságában kiemelt jelentőséggel bíró, 1925-ös kép mellett 60 további alkotást láthatunk a művésztől. A tárlat után a MoMA 4 hónapra bezár. A Basquiat-rajongók sem maradnak hoppon, ők a The Brant Foundation-ben tekinthetnek meg 70, Jean-Michel Basquiat által készített festményt és rajzot (május 15-ig).

Christian Dior: Designer of Dreams (forrás: Newsweek)

 

London

A vidámságra és vibráló színekre éhezőknek ajánljuk a Tate Modern Pierre Bonnard kiállítását, amely május 6-ig látogatható. Derűs enteriőrök, ragyogó tájképek a posztimpresszionizmus egyik jeles alkotójának kezétől. A divat, az elegáns kosztümök szerelmesei ki ne hagyják a Victoria and Albert Museum Dior tárlatát, amit a nagy népszerűségre való tekintettel máris meghosszabbítottak hét héttel, így szeptember 1-ig látogatható.

 

Charles Cordier, Capresse des Colonies, 1861 (forrás: Blouin Artinfo)

 

Párizs

A Centre Pompidou-ban május 6-ig a magyar származású Victor Vasarely 300 munkáját csodálhatják meg a látogatók. Optikai illúziók, geometrikus kompozíciók, szikrázó színek várják az érdeklődőket. A Musee d’Orsay-ban július 21-ig a fekete modelleké a főszerep. A Black Models: from Géricault to Matisse c. kiállításon a Franciaországban 1794-ben eltörölt rabszolgaság óta eltelt időszakban, színesbőrű modellekről készült festményeket láthatunk.

 David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (forrás: Barnebys.com)

 

Amszterdam

Május 26-ig látogatható a talán legjobban várt tárlat, a David Hockney és Van Gogh műveit egyszerre bemutató Hockney-Van Gogh: The Joy of Nature c. kiállítás. A két mester művei között vizuális párbeszéd bontakozik ki, és arra is fény derülhet, hogyan inspirálta Van Gogh színhasználata, tájképfestészete napjaink legdrágább élő művészét.

350 év telt el Rembrandt halála óta. Ebből az alkalomból a Rijksmuseum mindent kipakol a művésztől. Az All The Rembrandts egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy megismerjük a holland mester munkásságát. A kiállítás június 10-ig látogatható.

Robert Mapplethorpe: Choreography for an Exhibition (forrás: Cool Hunting)

 

Nápoly

A Madre múzeumban Robert Mapplethorpe érzékeny, erotikus, gyakran provokatív fotóival találkozhatunk, valamint melléjük rendelt, klasszikus műtárgyakkal, amelyek rávilágítanak arra is, hogy a fotós munkái a művészet történetére adott reakciókként is értelmezhetők. A Choreography for an Exhibition április 8-ig tekinthető meg.

Különleges kiállítótérben, a Basilica of Santa Maria Maggiore at Pietrasanta templomban találkozhatunk Marc Chagall grafikáival, meseillusztrációival és festményeivel (utóbbiak számban jóval alulmaradnak). A kiállítás egyes szekciói a következő hívószavak köré csoportosulnak: gyermekkori emlékek, tündérmesék, költészet, vallás és háború. A tárlat június 30-ig látogatható.

 

Szerző: műtárgy.com

forrás: Barnebys.com

 

További cikkek
Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

2019-06-13

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba.

 Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

2019-06-13

 A világ első ultrarealisztikus, humanoid, rajzoló robotjának munkáiból nyílt kiállítás az Oxfordi Egyetemhez tartozó The Barn Galleryben. Az Unsecured Futures c. tárlat június 12-től július 6-ig látogatható, a kiállított művek már gazdára is találtak (összesen több mint 1 millió fontért keltek el).

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.