Részletes keresés

A Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeti projekteket

A következő két évben Írország egy bankja, a Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeket és művészeti projekteket. A pénzt a bank „Begin Together Arts Fund” alapja nyújtja, a Business to Arts szervezettel együttműködve. A „Begin Together” révén a bank által nyújtott közösségi befektetések összértéke ezzel eléri a 3 millió eurót.

A bank az általa támogatott programra minden művészeti ágból várja a jelentkezőket. Az alap olyan projekteket is támogat majd, amelyek a COVID-19 helyzetet adaptálva, abból nyertek inspirációt vagy arra adott válaszként jöttek létre.

Francesca McDonagh, a csoport vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Országunk jóléte azon is múlik, hogy gazdag kultúránk és örökségünk továbbra is megfelelően prosperál-e. A Bank of Ireland hosszú idők óta támogatója a művészeteknek, ezzel a programmal ezt kívánjuk folytatni. Nincs is jobb alkalom erre, mint a mostani, amikor a sok művész mint közösség a pandémia okozta nehézségekbe ütközik. Ez a program egy szélesebb közreműködésünk részét képezi, amellyel írországi közösségek és vállalkozások talpra állását kívánjuk segíteni.”

Catherine Martin, a Média, Turizmus, Művészet, Kultúra, Sport és Gaeltacht (az ír nyelv használatának támogatásával kapcsolatos kormányzati feladatok) minisztere szerint „…A művészeti szektort súlyosan érintette a COVID-19 járvány, a kormány ezért azon dolgozott az elmúlt fél évben, hogy megfelelően tudja támogatni a művészeket. A Bank of Ireland Begin Together Arts Fund programja egy kiváló lehetőség, amelyet a művészek és helyi közösségeik remélhetőleg ki fognak használni”.

 „Kellőképpen tisztában vagyunk azzal, hogy a COVID-19 milyen hatást gyakorol a művészeti szektorban a jövedelemforrásokra. A Bank of Irelanddel közösen létrehozott alap egy újfajta módot teremt a vállalatoknak arra, hogy helyi szintű művészeti projekteket támogathassanak. Azt várjuk, hogy az alap által támogatott művészeti projektek 2021-ben megvalósuljanak” – mondta Andrew Hetherington, a Business to Arts vezérigazgatója.

A jelentkező művészeknek együtt kell majd dolgozniuk egy partnerszervezettel, és 3-10 ezer euró (vagy ennek megfelelő font) értékű támogatást kérelmezhetnek. Az alap abból a célból biztosít majd a művészeknek vagy művészeti csoportoknak anyagi támogatást, hogy új alkotásokat hozzanak létre, segítse a partnerszervezeteket az ezzel kapcsolatos aktivitásukra szánt büdzséjük maximális kihasználásában, valamint növelje a résztvevők és érintettek anyagi biztonságát.

A bank arra törekszik, hogy a szigetország összes megyéjében támogasson művészeti projektet minden egyes támogatási körben. A jelentkezés első körének határideje november 4-e, a második kör pedig 2021 áprilisában indul.

Szerző: Tóth Franciska, műtárgy.com Cikk forrásai: The Irish Times, Business to Arts

Francesca McDonagh (Bank of Ireland) és Andrew Hetherington (Business to Arts). Fotó: Robbie Reynolds

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Milyen lesz a jövő múzeuma?

Milyen lesz a jövő múzeuma?

2020-11-23

Szántó András kulturális stratéga új könyvében 28 nemzetközi múzeumvezetőt kérdezett a múzeumok lehetőségeiről és a jövő kihívásairól. A művészetek és a média világában közismert, nemzetközi hírű tanácsadó, kutató és író 1964-ben született Budapesten. A többek között a The New York Timesban és az ArtForumon is publikáló szakember tanácsadó cége, a

Isten Veled Konok Tamás

Isten Veled Konok Tamás

2020-11-20

"Az idő magában hordozza az elmúlást. A jelen megállíthatatlan pillanat, és oly rövid, hogy szinte nem is lézezik." írta Konok Tamás saját, 2019-ben megjelent Emlékkövek című életrajzi visszaemlékezésében. 

 

 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.