Részletes keresés

A Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeti projekteket

A következő két évben Írország egy bankja, a Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeket és művészeti projekteket. A pénzt a bank „Begin Together Arts Fund” alapja nyújtja, a Business to Arts szervezettel együttműködve. A „Begin Together” révén a bank által nyújtott közösségi befektetések összértéke ezzel eléri a 3 millió eurót.

A bank az általa támogatott programra minden művészeti ágból várja a jelentkezőket. Az alap olyan projekteket is támogat majd, amelyek a COVID-19 helyzetet adaptálva, abból nyertek inspirációt vagy arra adott válaszként jöttek létre.

Francesca McDonagh, a csoport vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Országunk jóléte azon is múlik, hogy gazdag kultúránk és örökségünk továbbra is megfelelően prosperál-e. A Bank of Ireland hosszú idők óta támogatója a művészeteknek, ezzel a programmal ezt kívánjuk folytatni. Nincs is jobb alkalom erre, mint a mostani, amikor a sok művész mint közösség a pandémia okozta nehézségekbe ütközik. Ez a program egy szélesebb közreműködésünk részét képezi, amellyel írországi közösségek és vállalkozások talpra állását kívánjuk segíteni.”

Catherine Martin, a Média, Turizmus, Művészet, Kultúra, Sport és Gaeltacht (az ír nyelv használatának támogatásával kapcsolatos kormányzati feladatok) minisztere szerint „…A művészeti szektort súlyosan érintette a COVID-19 járvány, a kormány ezért azon dolgozott az elmúlt fél évben, hogy megfelelően tudja támogatni a művészeket. A Bank of Ireland Begin Together Arts Fund programja egy kiváló lehetőség, amelyet a művészek és helyi közösségeik remélhetőleg ki fognak használni”.

 „Kellőképpen tisztában vagyunk azzal, hogy a COVID-19 milyen hatást gyakorol a művészeti szektorban a jövedelemforrásokra. A Bank of Irelanddel közösen létrehozott alap egy újfajta módot teremt a vállalatoknak arra, hogy helyi szintű művészeti projekteket támogathassanak. Azt várjuk, hogy az alap által támogatott művészeti projektek 2021-ben megvalósuljanak” – mondta Andrew Hetherington, a Business to Arts vezérigazgatója.

A jelentkező művészeknek együtt kell majd dolgozniuk egy partnerszervezettel, és 3-10 ezer euró (vagy ennek megfelelő font) értékű támogatást kérelmezhetnek. Az alap abból a célból biztosít majd a művészeknek vagy művészeti csoportoknak anyagi támogatást, hogy új alkotásokat hozzanak létre, segítse a partnerszervezeteket az ezzel kapcsolatos aktivitásukra szánt büdzséjük maximális kihasználásában, valamint növelje a résztvevők és érintettek anyagi biztonságát.

A bank arra törekszik, hogy a szigetország összes megyéjében támogasson művészeti projektet minden egyes támogatási körben. A jelentkezés első körének határideje november 4-e, a második kör pedig 2021 áprilisában indul.

Szerző: Tóth Franciska, műtárgy.com Cikk forrásai: The Irish Times, Business to Arts

Francesca McDonagh (Bank of Ireland) és Andrew Hetherington (Business to Arts). Fotó: Robbie Reynolds

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.