Részletes keresés

A Millenárison nyitja meg kapuit november 29-én a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár

A Millenárison nyitja meg kapuit november 29-én a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár

A kiállításon a  vendégek közel ötven kiállítóval találkozhatnak, és számtalan új, illetve visszatérő nagy kiállító jellemzi a bemutatót. Felvonul a hazai régiségkereskedelem legjava; műgyűjtők, galériák, magángyűjtemények, ékszermanufaktúrák, restaurátorok, címerkiállítók, családfakutató szakemberek, ezen túlmenően tárlatvezetések Réz Andrással, szakmai szimpóziumok és sok más érdekes program várja a látogatókat. A kiállítás külföldi vendége, Zhang Wei, kínai kalligráfus művész, kinek díjnyertes művei a világon élő kínai kalligráfusok alkotásai múzeumának gyűjteményévé váltak. 

A rendezvény egyik központi célkitűzése, a hazai és határon túli kastélyok jelenlétével a múltunk, és kultúránk egy különleges szegmensének bemutatása. Kuriózumként bemutatkozik a Pont Csoport „Kastély Erdélyben” nevezetű projektje, amely Erdély kulturális örökségének fenntartásáért jött létre. 

A tulajdonos, Balázs Fülöp László szándéka az, hogy több profilban mutatkozzon meg az antik világ, ezért a Kiállítás új fejezeteként idén kerül először bemutatásra a rendezvény „Vadász kiállítási” része, amely rengeteg igazi ritkaságszámba menő trófeával, festménnyel, könyvekkel és bútorokkal mutatja be a vadásztörténelmet.

Az Antik Enteriőr saját, a Lakberendezők Országos Szövetségének támogatását élvező, "Lásd másképp" programjának keretében az érdeklődők betekinthetnek a polgári világ tárgykultúrájába, művészetébe; bemutatjuk az antik, a modern design összhangját, illetve azokat a lehetőségeket, hogy miként illeszthető be egy modern design bútorokkal berendezett környezetbe egy-egy antik bútor, kiegészítő, vagy dísztárgy.

A XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár egy nagyszabású fesztivál, amely azon műtárgyak és régiségek páratlan világába kalauzol bennünket, amelyek elődeink művészetét, szaktudását hordozzák és az igazi ritkaságokon túl, az elmúlt korszak mindennapi kultúráját is megjelenítik.

További cikkek
Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

2020-01-09

A Sotheby's január 29-i Old Masters és 19. századi festészet árverésének egyik érdekes darabja a holland barokk festő, Jan Lievens festménye, a Woman Embraced by a Man. A festmény nem annyira esztétikai kvalitásával, mint inkább a férfi modell kilétével kelthet feltűnést, ugyanis a festményen szereplő hölgyet átkaroló férfi alakjához Lievens egyik "kollégája", az ifjú, 20 éves körüli Rembrandt van Rijn állt modellt.

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

2020-01-08

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2020-01-06
Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorra érkeznek a tavalyi év legfontosabb művészeti eseményeit, műtárgykereskedelmi eredményeit bemutató összesítések. A műtárgy.com az alábbiakban a nyilvános aukciókon értékesített, 10 l

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.