Részletes keresés

A Millenárison nyitja meg kapuit november 29-én a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár

A Millenárison nyitja meg kapuit november 29-én a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár

A kiállításon a  vendégek közel ötven kiállítóval találkozhatnak, és számtalan új, illetve visszatérő nagy kiállító jellemzi a bemutatót. Felvonul a hazai régiségkereskedelem legjava; műgyűjtők, galériák, magángyűjtemények, ékszermanufaktúrák, restaurátorok, címerkiállítók, családfakutató szakemberek, ezen túlmenően tárlatvezetések Réz Andrással, szakmai szimpóziumok és sok más érdekes program várja a látogatókat. A kiállítás külföldi vendége, Zhang Wei, kínai kalligráfus művész, kinek díjnyertes művei a világon élő kínai kalligráfusok alkotásai múzeumának gyűjteményévé váltak. 

A rendezvény egyik központi célkitűzése, a hazai és határon túli kastélyok jelenlétével a múltunk, és kultúránk egy különleges szegmensének bemutatása. Kuriózumként bemutatkozik a Pont Csoport „Kastély Erdélyben” nevezetű projektje, amely Erdély kulturális örökségének fenntartásáért jött létre. 

A tulajdonos, Balázs Fülöp László szándéka az, hogy több profilban mutatkozzon meg az antik világ, ezért a Kiállítás új fejezeteként idén kerül először bemutatásra a rendezvény „Vadász kiállítási” része, amely rengeteg igazi ritkaságszámba menő trófeával, festménnyel, könyvekkel és bútorokkal mutatja be a vadásztörténelmet.

Az Antik Enteriőr saját, a Lakberendezők Országos Szövetségének támogatását élvező, "Lásd másképp" programjának keretében az érdeklődők betekinthetnek a polgári világ tárgykultúrájába, művészetébe; bemutatjuk az antik, a modern design összhangját, illetve azokat a lehetőségeket, hogy miként illeszthető be egy modern design bútorokkal berendezett környezetbe egy-egy antik bútor, kiegészítő, vagy dísztárgy.

A XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár egy nagyszabású fesztivál, amely azon műtárgyak és régiségek páratlan világába kalauzol bennünket, amelyek elődeink művészetét, szaktudását hordozzák és az igazi ritkaságokon túl, az elmúlt korszak mindennapi kultúráját is megjelenítik.

További cikkek
Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

2020-08-05

A globális művészeti piac nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Több hullámban lehettünk tanúi annak, hogy az antik és klasszikus műtárgyakról miként tolódik el a hangsúly a kortárs alkotások felé. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok veszítettek volna az értékükből, sokkal inkább azt, hogy a gyűjtői generációváltás hatására a kortárs művek árai is közelíteni kezdtek a régi nagy mesterek szintjéhez. Itthon, ha késve is, de elindult ugyanez a folyamat. Tavaly új aukciós életműrekord született Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona esetében is.

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.